PDA

View Full Version : Treningi a tatuaż

mihu94
05-02-2010, 22:00
Trenuje piłkę nożna i chce zrobić sobie tatuaz , po jakim czasie od zrobienia tatuazu bede mogl wrucic do gry?? Tatuaz robie sobie na łydce

pajak914
05-02-2010, 22:19
Tak na logikę to chyba wtedy jak się wygoi, nie uważasz?:). Jakby nie patrzeć piłka nożna to sport kontaktowy, jeste¶ narażony na jakie¶ obtarcia, "gleby", etc. Sam rozumiesz, prawda?

mihu94
05-02-2010, 22:43
wiem wiem ale nie wiem ile sie bedzie goil . Tydzien starczy??

pajak914
05-02-2010, 23:02
wiem wiem ale nie wiem ile sie bedzie goil . Tydzien starczy??

Ehhh, poczytaj nieco o gojeniu się tatuaży a zrozumiesz to i owo. Żaden tatuaż nie zagoi się w tydzień

dropsikk
05-03-2010, 00:24
a tu bym sie klucil u mnie tydzien spokojnie wystarcza i potem juz wszystko cacy

pajak914
05-03-2010, 05:44
a tu bym sie klucil u mnie tydzien spokojnie wystarcza i potem juz wszystko cacy

Yhy, tak. Masz rację:D

pitrek681
05-03-2010, 06:25
do 3 tygodni musisz liczyc nie ma co trzeba L4 na treningi:)w pierwszym tygodniu to nawet biegac nie bedziesz umial powodzenia

Pinhead
05-03-2010, 10:02
Wyobraz sobie co ci sie stanie z tatuazem jezeli ktos przypadkiem wjedzie ci korkiem w niedokonca zagojona noge.

owieczka33
05-03-2010, 12:26
Bedzie tatuaż w korki. W sumie, skoro ma byc futballowy, to odcisk korka na tatuazu może dodac mu smaczku ;)

A na serio- ze swojego do¶widczenia odradzam wszelkie ćwiczenia. Ja, osobi¶cie miał±m dużo problem z zagojeniem tatuażu na łydce, a nie ćwiczyłam tylko normalnie pracowałam i chodził±m do szkoły. Jednak już sam fakt, ze dużo musze chodzić, wpłyn± negatywnie na proces gojenia... No i że nie miałam ani chwili odpoczynku....

Nie wyobrażam sobie ćwiczenia na boisku....
Nawet jogę odstawiłam, choc nie ma porówania z treningami piłkarzy. ;)

YvonneS
05-03-2010, 13:01
Co ty nie powiesz?
Jak ja nie lubię przesady. :rolleyes:

Z tym gojeniem to jest tak, ze u jednego cały proces przebiega szybko a u innego wolniej. Taki tatuaż jak ten kole¶ chce sobie zrobić, czyli napis to wstępnie wygoi mu się po kilku dniach. Prawidłowa pielęgnacja i nic się nie powinno stać. W najgorszym przypadku pójdzie do poprawki.

pitrek681
05-03-2010, 13:14
a po co poprawiać skoro można zadbać normalnie i przez jaki¶ czas nie narażać się niepotrzebnie na kontuzje szczerzonego pan bóg strzeże nie ma co narażać chłopaka 2 gi raz na katar zis :p

YvonneS
05-03-2010, 14:08
a po co poprawiać skoro można zadbać normalnie i przez jaki¶ czas nie narażać się niepotrzebnie na kontuzje szczerzonego pan bóg strzeże nie ma co narażać chłopaka 2 gi raz na katar zis :p

Wiesz, równie dobrze to on może sobie t± nózkę zajechać nawet po wygojeniu. Taki sport. Rozumiem gdyby to byl jaki¶ mega tatuaż ale napis? Nie przesadzajmy. Tak to by musiał nie trenować chyba z miesi±c do czasu aż mu się naskorek zregeneruje.

pitrek681
05-03-2010, 15:32
a to my o napisie caly czas rozkmieniamy :o to mi zmienia postac rzeczy myslalem ze chlopaczyna chce se cala lyde dziarac:D

dropsikk
05-03-2010, 16:10
jak by byla mowa o calej lydce to bym nie mowil ze u mnie sie tydzien zagoi na cacy :) zalezy pozatym czy ten napis bedzie caly wypelniony czy tlyko pocieniowany tak pozatym bo cienie to sie szybciutko goja gorzej z wypelnieniem bo skora bardziej zajechana:)