View Full Version : Trójmiasto i okolice
Witam, czy ktoś może polecić i wyrazić swoje lub czyjeś opinie o studiu tatuażu znajdującym się w Trójmieście i okolicach?
Jesli chcesz prace inna niz tribal itp to moze zainteresuje Cie http://seagulltatto.home.pl/ w Sopocie... Bo Tribalne prace strasznie partoli...
podoba mi się wizerunek tego studia: http://www.tattoo.gdi.pl/
zdjęcia wykonanych tatuaży pokazują, że artysta na prawdę ma talent.
zastanawiam się jednak nad cennikiem, kolczykowanie mają stosunkowo drogie, z dziarami może być podobnie...
On poprostu wycenia swoje umiejetnosci :) Jezeli chcesz cos konkretnego to lepiej zaplacic wiecej i cieszyc sie tym przez dlugie lata, niz isc do poczatkujacego ze strunowka, zrobic za paczke fajek i miec co chwile problem...
Wybieram się do "leżeć" w Gdańsku Wrzeszczu. Słyszałam dobre opinie o tym miejscu.
ftl- na mnie również wizerunek tego studia zrobił dobre wrażenie. Myślę że jeśli decyduję się na coś z czym będę już zawsze :) cena nie powinna być warunkiem decydującym..postawię przede wszystkim na profesjonalizm ;)
Pozdrawiam!
Marta
Pabiełek
08-05-2008, 12:19
Ja robiłem dwa tatuaże w Gdańsku w salonie Pandemonium http://www.tattoopandemonium.com/ u Pawła. Gościu robi tatuaże od 10 lat i nie słyszałem o nim jeszcze złej opinii. Pełen profesjonalizm i robi dość szybko i dokładnie. Na moim nie ma absolutnie nic do poprawki. Polecam!
Ja robiłem dwa tatuaże w Gdańsku w salonie Pandemonium http://www.tattoopandemonium.com/ u Pawła. Gościu robi tatuaże od 10 lat i nie słyszałem o nim jeszcze złej opinii. Pełen profesjonalizm i robi dość szybko i dokładnie. Na moim nie ma absolutnie nic do poprawki. Polecam!
Ja robiłam kolor w Pandemonium i zdecydowanie polecam, będą poprawki po osobie która robiła mi kontury- w innym studiu... , swoją drogą to miłe że w Pandemonium zwrócono mi na to uwagę, że można coś poprawić aby było jeszcze lepiej :)
pablo77_77
08-12-2008, 01:54
ja bym się udał do seagull tatto. ich prace mają ''iskrę '' reszta to, być moze tylko dla mnie,nuda.
Seagull ? dla mnie kiepskie studio... Wolal bym osobiscie isc do wyzej wymienionych... Jakos odstaraszaja mnie ich prace. Kolorki i cienie ok... Ale pozostale elementy mi jakos nie podchowa...
do klientow pandemonium:
szykuje sie do zrobienia tatuazu w tym studiu. niestety mam ograniczenie w postaci dostepnych funduszy. moze ktos pochwalic sie tatuazem tam zrobionym i powiedziec ile za niego zaplacil? chcialbym mniej-wiecej ocenic ile bedzie mnie kosztowac wymarzony wzor i czy stac mnie na niego teraz czy pojawi sie na moim ciele dopiero jako drugi.
z gory dzieki
Przeciez jak pojdziesz tylko dowiedziec sie ile Cie skasuja to nie znaczy ze musisz juz umowic sie na termin i dzialac. Zawsze mozesz sie dogadac co odjac zeby zmiescic sie w cenie albo zeby zmodyfikowal zwor na dana wartosc
cene tatuator mi poda dopiero jak bedzie widzial wzor, a w moim wypadku przed wykonaniem najpierw chwyci za olowek, a to juz sa pierwsze koszta. obraz mam mniej-wiecej w glowie, na papier sam go nie przeniose, a mam sporo watpliwosci odnosnie tego jak wyjdzie na ciele (jak duzy bedzie musial byc, czy wszystko sie zmiesci, czy nie bedzie za duzo szczegolow i wszystko sie nie zleje) - na pewno bedzie sporo modyfikacji, wiec nawet nie moge podac podstawowych informacji do wyceny.
Poda dopiero po wyrysowaniu wzoru? powinnien raczej wiedziec jak bedzie wygladac to w jego wykonaniu... Zawsze daje granice cenowe na jakie ma sie klient przygotowac i powyzej wtepnej maxymalnej nie krzykne bo to bylo by troche beszczelne... A co Ci powiedzial jak chciales zeby go wyrysowal ?
rozmawialismy tylko przez telefon. powiedzial, ze musze przyjechac i dopiero wtedy bedziemy mogli rozmawiac o cenie (wzor mam tylko w glowie, nie mam nawet pojecia jak duzy wyjdzie). a ze mam ograniczone fundusze to chcialbym wiedziec czego sie mniej-wiecej spodziewac, bo nie chce jechac na marne.
orientacyjna cene poda pewnie jak pojawia sie jakies szczegoly.
To zapewne... Bo jak byc to widzial "chce jakis tatuaz - ok, 300 zl "
i dlatego prosilem o konkretny tatuaz + info o cenie od klientow tego studia....
Pabiełek
08-17-2008, 11:21
ja za mój na ramieniu i na karku zapłaciłem w sumie 400zl
a co z salonami w gdyni? zna ktos jakis dobry? slyszalam tez pozytywną opinię jednej osoby na temat studia Blues Tattoo w rumi a wy co o nim myslicie?
Właśnie jestem w trakcie poszukiwań studia, które wykonałoby mi pierwszy tatuaż. Wzór jest niewielki, jeszcze dokładnie nie wiem, na jaką wielkość się zdecyduję, ale maksymalnie format A5. Cena nie gra to roli, chciałabym znaleźc kogoś, kto porządnie wytatuuje dosyć szczegółowy i realistyczny wzór - skrzydła. Właśnie na tej dokładności mi zależy.
W grę wchodzą okolice Olsztyna i 3miasto. Póki co jestem na etapie przeglądania stron, więc wszelkie porady i opinie będą bardzo mile widziane. ;)
Pabiełek
10-16-2008, 12:36
a co z salonami w gdyni? zna ktos jakis dobry? slyszalam tez pozytywną opinię jednej osoby na temat studia Blues Tattoo w rumi a wy co o nim myslicie?
W Blues Tattoo robiłem ten na nadgarstku. Bardzo fajna atmosfera tam panuje. Ogólnie tatuaż ok, mój kuzyn robił herb Olympique Lyon na piersi i też jest zadowolony. Jest tam dość tanio w porównaniu z Gdańskiem.
Jest dosc tanio... Kazdy artysta wycenia swoje umiejetnosci :D
Pabiełek
10-17-2008, 00:46
Więc nie ceną należy się kierować, ale zdolnościami tatuatora i opinią klientów.
Tak samo czasem renoma tatumajstra moze doprowadzic nas w doła :) sporo jest takich "wybitnych" tatuatorow co maja dobre zdanie wsrod spoleczenstwa a robia kaszanki :D
kwiatuszkimek1
02-04-2009, 19:39
Wczoraj Łukasz zrobił mi na łopatce niebieskiego motyla, którym jestem szczerze zachwycona :) wyszedł idealnie i dokładnie tak jak go sobie wyobrażałam.przyszlam ze swoim wzorem, który był dosyć przeciętny ale zbliżony do tego co chciałabym mieć.Łukasz dosłownie w kilka chwil wyczarował to o co mi chodzilo :) za co bardzo mu dziękuje i gorąco wszystkim polecam robienie sobie tatuażu właśnie u Niego. Dodatkowo warto wspomnieć, że ogólnie atmosfera i ludzie w PANDEMONIUM są rewelacyjni.Pozdrawiam, Sonia
A ja gorąco polecam Tat-Studio na Przymorzu,a szczególnie Jarka.Sama tam chodzę i jestem bardzo zadowolona z Jego pracy,ma facet "ciężką rękę",ale dla efektu warto pocierpieć
A pochwalisz sie jego pracami???
Z przyjemnością:-)Na drugi będzie trzeba poczekać,bo to dzieło na całe plecki i ruszamy w styczniu
Male zdjecie i troche malo widoczne ale stwierdzam ze dobra robota:):)
Jako właścicielka i osoba,która widzi go każdego dnia w lepszej jakości stwierdzam,że nawet bardzo dobra;-)i czekam z niecierpliwością na styczeń
Smerfetka86
10-15-2009, 22:57
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ze studiem Stoneheads w Gdańsku na Chlebnickiej?
http://www.tattoo.gdansk.pl/sites/news.html
Odkopuje troszkę stary temat-ale jeżeli ktoś pyta o salon tatuażu z okolic trójmiasta-to bardzo polecam Wejherowo i studio JaTuTattoo http://http://www.jat2.pl/
Posiadam 2 tatuaże z w/w studia i jestem bardzo zadowolony. Jestem ze Słupska, a aktualnie mieszkam w Szkocji-jednak jeżeli chodzi o tatuaż-specjalnie przyjeżdżam do Wejherowa.
A czy ktoś był u Doroty w Pandemonium? Jaka opinia?