PDA

View Full Version : Tatuaz a ''zmywak''

Qu3us
10-26-2008, 23:58
Czesc mam 17 lat i w listopadzie chce sobie zrobic moja pierwsza dziare na przed ramieniu ktora wygalda tak:
http://farm2.static.flickr.com/1044/829048481_156548381c.jpg?v=0
Tylko, ze jak na razie tylko srodkowy motyw
Problem w tym, ze pracuje na zmywaku co oznacza, ze mam wciaz mokre rece az do lokcia. Czy to bezpieczne robic sobie dziare i kontynuowac prace zwlaszcza, ze to w indyjskiej restauracji i woda czesto zostawia zolte slady na skorze???

pontonss
10-27-2008, 09:04
Myśle że lipa po całości kolego tatuaż nie może być moczony tym bardziej jakąś wodą z barwnikami jak podejrzewam kurkumą i brudami z jedzenia bo to grozi nawet zakażeniem ( tatuaż to rana), jakimś wyjściem mogłyby być rękawice gumowe po pachy a to znów grozi zapoceniem tatoo i problemami z gojeniem, lepeij zrób dziarkę jak bedziesz miał ok 10 dni wolnego np na święta pozdro

Qu3us
10-28-2008, 21:36
sytuacja sie rozwiazala w listopadzie wracam do polski na stale wiec nie bedzie zagrozenia zmywakiem :P nie wspomnialem, ze mieszkam w szkocji ;) jak dziara bedzie gotowa to wrzuce fotke.
Chcialem sie jeszcze zapytac czy taki tatuaz jest trudny do wykonania???

pontonss
10-29-2008, 07:35
Na pewno ci go zrobią, dobrze że jesteś odpowiedzialny i nie robisz go na siłę bo z tym zmywakiem to by było nieszczęście:)

Qu3us
10-29-2008, 16:41
no niemiala by to sensu, zeby robic dziare a potem polowa byla by zolta ;) jeszcze jest jedna sprawda ktora mnie martwi. Mam calkiem swieza blizne ok 1cmx1cm i nie wiem czy nadaje sie na pokrycie tatuazem chwilowo uzywam masci cebulowej zeby wyblakla