PDA

View Full Version : tatuaz w młodym wieku

andre71
08-03-2008, 22:33
Siema mam 14łat i chciałem iść z moja mama zrobic sobie tatuaz nie bylby to jakis wielki. po prostu gwiazda z podrubiona kontura:

Moze troche mniejsza niz na zdjeciu:

http://www.vpx.pl/up/20080803/mlfaceci_en_00118735_038.jpeg

Mam takie pytania: :confused:
Czy tatuaz sie rozciagnie gdy bede rosł a wiem ze jeszcze troche urosne mam dopiero 14lat.I co sie tak dokladniej z nim stanie????
Czy w tym miejscu boli???
Ile moze kosztowac taki tatuaz???
Ile sie goi???
Czy ta piecio-ramienna gwiazda w tym miejscu moze cos oznaczac???
Czy w tym wieku jezeli pojde z mama to bede mogl sobie zrobic tatuaz???

Z gory dzieki za odpowiedzi :)

extreame
08-04-2008, 09:32
Raczej jeżeli będziesz miał zgode rodziców/rodzica to nie będzie problemu. Jeżeli chodzi o twój wiek, to radze ci się zastranowić. Po pierwsze to zadaj sam sobie pytanie czy chcesz go robić, bo jesteś jeszcze młody i twoje rozumowanie oraz poglądy będą zmieniać się z wiekiem. Co do gojenia tatuażu to goi się około 14 dni do odbudowania naskórka. Czy tatuaż się rozciągnie? Zapewne tak, ale nie jestem w stanie ci odpowiedzieć jak to będzie wyglądać, może być w miare, a może później uratuje tylko to cover... O cene nie pytaj bo każdy tatuażysta inaczej ceni swoją prace. Jeden weźmie 150 drugi 300, a jeszcze inny 60 zł.

andre71
08-04-2008, 17:36
ok dzieki ale czekam tez na inne odpowiedzi. moze ma ktos zdjecie tatuazu ktory sie rozciagnal albo cos innego sie z nim stalo... :)

Shtojer
08-04-2008, 18:19
14 lat... Ja bym Ci nawet nie zrobil jak bys przyszedl z ojcem, matka, dziadkiem i cala familia... Ty bodajze dopiero zaczynasz dojrzewac i prawdopodobnie teraz gwaltownie zacznie rosnac Twoj organizm i rozsepy piekne beda + rozciagnie sie w kszalt do **** podobny, pozatym za 4 latka sie zastanowisz "po co ja to robilem" i bedziesz jeczal ze to jest blad z dziecinstwa... Co do bólu to prawdopodobnie Ty bedziesz bardziej intensywniej go odczuwal niz dorosly osobnik. IT'S ALL

YvonneS
08-04-2008, 22:12
Albo usuwał.

Już lepiej przemyśleć zanim się zrobi coś tak niemądrego. Masz jeszcze dużo czasu na tatuowanie ciała a im później zaczniesz tym bardziej będziesz zadowolony z wyboru.

Wojtas
08-05-2008, 06:36
Nie no jasne niedlugo to 10 latkowie beda latali po studiach masakra po 18 czemu nie ale 14 troche przegiecie:mad: