View Full Version : Tatuaz u usuwanie włosów laserem.
SnowMadara
03-29-2011, 20:05
Witam.Miesiac temu robilem sobie tatuaz na góren czesci pleców. I składa sie tez tak ze akurat w tamtej okolicy rosna mi włosy które mam zamiar usunac laserowo w najblizszym czasie. Czy to moze popsuc tatuaz lub zaszkodzic jakkolwiek inczej? Pozdrawiam.
Może ale nie musi. Depilacja laserowa polega na tym iż w rózne partie skóry wprowadza się wiązkę promieniowania, podobnie jak z usuwaniem tatuażu, tam również "naświetla" się partie skóry i robi się to takimi samymi urządzeniami jak do depilacji. Najpopularniejszym i stosowanym od wielu lat jest laser Nd:YAG który służy zarówno do usuwania tatuazu jak i depilacji. Wszysko zależy od głębokości na jakiej zabieg będzie wykonywany. Na twoim miejscu zasięgnęłabym opinii lekarza lub osoby wykonującej depilację bo niechcący możesz sobie uszkodzić tatuaż.
Nie wiem ile zabiegów będziesz miał ale w przypadku usuwania tatuażu potrzebne jest kilka, sama nie wiem czy jeżeli tylko raz poddasz się zabiegowi depilacji to zaszkodzi on na tatuaż. Naprawdę zapytaj fachowca.
owieczka33
03-30-2011, 16:16
Pytałam się o fotodepliacje światłem IPL ( takie http://www.nomasvello.pl/pl/3,9-fotodepilacja/) i babeczki mi powiedziały, ze na tatuażu nie podejmuja się i że zrobią dookoła.
A no właśnie. Niechcący można uszkodzić tatuaż.