PDA

View Full Version : Tatuaz, schodzi skóra, a wraz z nia części wzoru

KasiaN
07-03-2010, 19:16
Witajcie. Mam pewien problem i bede wdzieczna za pomoc.

Robilam tatuaz w najlepszym studio w moim miescie, wykonany pieknie, co do tuszu rowniez nie powinnam miec zadnych zastrzezen.

Problem pojawil sie dzis. Tatuaz robiony na nadgarstku, strona wewnetrzna, wiec delikatna skóra.

Robilam go we wtorek i stosowalam sie w 100% do zalecen. 3 dni folia, przemywac chlodna woda co 5 godzin, suszyc papierowym reczniczkiem przez przykladanie, nastepnie masc bepanthen. Po 3 dniach koniec folii, samo przemywanie i masc.

Tatuaz nie jest wystawiany na slonce, nie ocieralo go zadne ubranie, nie byl tez przemoczony.

Dzis zaczela mi schodzic skóra dosc mocno, z intensywnego wzoru zrobil sie jasny szary kolor, zamiast czarnego, zeszly mi rowniez niektore kontury, generalnie wyglada blado. Wyczytalam, ze jest to normalne i kolor powroci.

Dodam, iz mam juz jeden tatuaz na plecach, rowniez robiony w tym studio ponad 2 lata temu i jestem z niego bardzo zadowolona.

Bardzo prosze o porade, czy ten kolor faktycznie wroci? Interesuja mnie opinie profesjonalistow.

Zalaczam fotki, aby przedstawic jak wygladal tatuaz zaraz po i jak wyglada obecnie.

http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images02/107/l_a43bdf5d0ec64d8f8c459021a9297f76.jpg

http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/139/l_c0fc7aab17454d0183f6e366964e62e1.jpg

Pozdrawiam

YvonneS
07-03-2010, 20:30
Nic nie powróci, tak ci się po prostu goi i prawdopodobnie czeka cię poprawka. Nie martw się bo tak czasami bywa i nawet najlepszy artysta i najlepsze studio nie mają na to wpływu.

KasiaN
07-03-2010, 20:49
kurcze, niedobrze, myslisz, iz co moze byc tego powodem? za delikatnie mi go zrobil?

po jakim czasie mozna zrobic poprawke? wyjezdzam za 2 tyg na wakacje i chcialam miec ladny tatuaz na ten okres, a nie jakies szare plamki :/

YvonneS
07-03-2010, 21:15
kurcze, niedobrze, myslisz, iz co moze byc tego powodem? za delikatnie mi go zrobil?

po jakim czasie mozna zrobic poprawke? wyjezdzam za 2 tyg na wakacje i chcialam miec ladny tatuaz na ten okres, a nie jakies szare plamki :/

Powodem może być i to i miejsce, bo jednak skóra jest tutaj cienka i goi się podobnie jak na stopie.
Odnośnie poprawki to wstrzymaj się z nią do czasu wygojenia czyli ok miesiąca no ostatecznie do trzech tygodni inaczej sytuacja może się powtórzyć. Zakładaj jakieś bransoletki żeby zakryć i nie przejmuj się za bardzo, lepiej poczekać niż spieprzyć.

KasiaN
07-03-2010, 21:32
wpadne tam w poniedzialek, zeby im pokazac co sie z tym dzieje, jestem zaskoczona i szczerze mowiac troche zdolowana, bylam pewna, ze tatuaz zostanie wykonany odpowiednio i nie bede miala zadnych problemow, kontury niestety dosc mocno schodza, wszystko bylo ok do wczoraj, jak tylko zdjelam ta folie dzis, to zaczely sie problemy, zastanawiam sie czy ta folia to dobry pomysl, 2 lata temu nie chodzilam z zadna folia na plecach i zagoilo sie wszystko szybko i idealnie, a teraz taki zonk :/

po co w ogole ta folia tak naprawde?

zastanawiam sie skad tez stwierdzenia, ze kolor powraca, znalazlam to na wielu stronach polskich, angielskich oraz belgijskich.....

mam nadzieje, ze mi ta poprawde zrobia bezplatnie, w koncu stosowalam sie do podanych zasad, wiec watpie, abym zrobila cos nie tak

dziarus
07-04-2010, 06:02
jeśli trzy dni z folią chodziłaś to się nie dziw że ci tato powypływało.
Folię powinno używać się jak najmniej i jak najkrócej zakładasz ją by np.nie podrażnić tato ubraniem.
Jeśli chodzi o blaknięcie to skóra ci śię regeneruje masz strupki później świeży naskórek i do pełnego wygojenie wzór jest trochę wyblakły w twoim wypadku niestety czeka cię poprawka.

dymon
07-04-2010, 07:26
ja mam to samo ze swoim tat tylko cały czas było dobrze do kiedy nie zaczęły strupki schodzić teraz mnie czeka poprawka

YvonneS
07-04-2010, 09:19
zastanawiam sie skad tez stwierdzenia, ze kolor powraca, znalazlam to na wielu stronach polskich, angielskich oraz belgijskich.....

Jak może wrócić kolor kiedy go tam nie ma bo zszedł razem ze strupem? Głupoty piszą albo źle to zrozumiałaś. Tutaj cudów nie ma.

Folia jest po to aby po zrobieniu tatuażu nie pobrudzić sobie ciuchów.

A poprawkę powinnaś mieć za darmo.

KasiaN
07-04-2010, 13:18
jesli chodzi o folie to robilam zgodnie z tym co mi powiedzieli w studio, nie jestem zwiazana blizej z tattoo, wiec skad mam wiedziec co jest dla niego dobre co nie? stwierdzilam, ze to najlepsze wyjscie pomimo iz dziwnie sie czulam z ta folia i mialam wrazenie, ze za bardzo poci mi sie pod nia reka, jednak 'blotka' nie bylo, wiec myslalam, ze jest ok

dziarus
07-04-2010, 16:08
to w studiu przemilcz tą folię bo wina jest twoja :cool:

KasiaN
07-04-2010, 16:19
to w studiu przemilcz tą folię bo wina jest twoja :cool:

hmm chyba nie czytasz uwaznie, albo ja nie rozumiem Ciebie, w studio kazali mi nosic folie 3 dni, wiec dlaczego mam ja przemilczec i niby dlaczego moja wina?