View Full Version : tatuaz religijny
Siema, co uwazacie na temat robienia sobie tatuazy religijnych ? chce sobie zrobic Budde na cale plecy...ale zdania na ten temat sa podzielone.,..
Czyje zdania?
A dla kogo robisz ten tatuaż jak nie dla siebie więc co cię obchodzi czyjaś opinia.
Skoro bardzo chcesz mieć Buddę na plecach to go sobie zrób.
owieczka33
10-15-2010, 10:40
Vorim, Twoje plecy Twoja sprawa, jednak, ja bym się z Budda powstrzymała.... Jesteś buddystą, interesuje Cię to, czy po poprostu Budda spodobał Ci sie "bo ladny obrazek" ;)
Nie jestem buddysta, interesuje mnie ta filozofia :) a szukanie wzoru zaczelo sie dopiero po ustaleniu tego co chce :)
Vorim, Twoje plecy Twoja sprawa, jednak, ja bym się z Budda powstrzymała.... Jesteś buddystą, interesuje Cię to, czy po poprostu Budda spodobał Ci sie "bo ladny obrazek" ;)
Dlaczego uważasz, ze trzeba być buddystą żeby sobie zrobić taki tatuaż? Ogólnie jako wzór jest nawet niczego sobie a jeżeli ktoś dodatkowo się tym interesuje.
To tak jakby zabraniać komuś robienia sobie tatuaży japońskich czy maoryskich tylko dlatego że dana osoba nie jest Japończykiem czy Maorysem.
Witam.Mam juz ustalony termin na dziare :) i rowniez bede tatuowal Budde tylko ze na lydce :) Vorim jezeli interesuje cie tematyka wschodu,interesujesz sie tym to smialo zrob ten tatuaz :) Czlowiek musi sie czuc dobrze ze swoim tatuazem i tyle:) ,a to co mysla inni to..... :P Pozdro.
owieczka33
10-15-2010, 15:58
YvonneS, skąd wyciągnełas wniosek z mojej wypowiedzi:
Vorim, Twoje plecy Twoja sprawa, jednak, ja bym się z Budda powstrzymała.... Jesteś buddystą, interesuje Cię to, czy po poprostu Budda spodobał Ci sie "bo ladny obrazek" że:
Dlaczego uważasz, ze trzeba być buddystą żeby sobie zrobić taki tatuaż? Ogólnie jako wzór jest nawet niczego sobie a jeżeli ktoś dodatkowo się tym interesuje.
To tak jakby zabraniać komuś robienia sobie tatuaży japońskich czy maoryskich tylko dlatego że dana osoba nie jest Japończykiem czy Maorysem.
Mmmm?
Nie napisałm nigdzie, że trzeba być buddysta aby sobie Buddę tatuowac, zapytałam, czy jest buddysta, bądź, czy jest zainteresowany ta filozofia. A to róznica.
Moim zdaniem tatuowanie sobie symbli religijnych, czy magicznych dla jakiejś kultury nie znając jej, jest poprostu głupie, a nie rzadko- źle sie kończy, zwlaszcza, gdy ktoś tatuuje sobie amulety/talizmany, których znaczenia nie zna. ;)
Vorim pyta- ja odpowiadam zgodnie z tym co czuje, Ty możesz miec inne zdanie, a Vorim i tak zrobi co zechce, bo to Jego plecy i Jego sprawa.
Dla mnie w ogole pytanie się kogokowiek o wzór dla siebie, mija sie z celem. To moja skóra i bedę na niej nosić co MI sie podoba. :D
Zapytać się można, czy miejsce jest dobre, bo np dany wzór na jakiejś powierzchni będzie lepiej wyeksponowany niż na innej. That's all, a i to pytanie najlepiej zadac doświadczonemu tatuatorowi. ;)
Wiesz, nie każdy interesuje się symboliką religijną lub jakąkolwiek inną a koleś zadał pytanie akurat tutaj bo jak sam napisał jego znajomi mieli różne zdania na ten temat.