View Full Version : tatuaz na lata
agulajda
07-02-2008, 11:12
witam
z zamiarem zrobienia tatuaza nosze sie juz kilka lat.
w koncu powiedzialam sobie ze marzenia nalezy relizowac i chce to zrobic juz niedlugo.
mam tylko male pytanko,byc moze ktos mi pomoze
jestem na diecie i zamierzam zrzucic sporo kilogramow bo kolo 20 napewno,jezeli zrobie sobie teraz tatuaz a za jakis czas schudne to czy nie bedzie jakos brzydko wygladal,wiadomo co sie dzieje ze skora po odchudzniu i nie chciala bym zeby tatuaz wygladal jak pomarszczony.
z gory dzieki za odpowiedz:)
A mozna wiedziec jakie miejsce ?
agulajda
07-03-2008, 14:07
na lędźwi,i pewnie bede musiala poczekac
tak na babski rozum biorac:)
20 kg to sporo i chyba rzeczywiscie lepiej poczekać.
Nie wiem jak jest z odchudzaniem ale jak mój tż zrobił sobie kilka lat temu na nadgastku i przez ten czas intensywnie trenował na siłowni to niestety ten tatuaż mu się w kilku miejscach rozszedł i musiał poprawiać.
agulajda
07-04-2008, 23:55
dzieki za odpowiedz,tak tez sobie myslalam, ale wolalam spytac profesjonalistow w tym temacie,ja nigdy nie mialam nic wspolnego z tatuazem,choc zawsze mnie to bralo.
Az w koncu dopadlo:)
szkoda tylko ze jak juz sie zdecydowalam to wychodzi na to ze musze czekac:(
Mozęsz sobie zrobić ale nikt nie zagwarantuje Ci, ze będzie on taki sam jak na początku jeżeli schudniesz, co innego 2-3 kg a co innego aż tyle, skóra na pewno się skurczy i moze to wyglądać bardzo nieestetycznie.
Zaczekaj z tym, czasami warto być cierpliwym.;)
agulajda
07-05-2008, 13:10
tylko teraz poczulam ze bardzo chce sobie zrobic.u mnie ciagnie sie to juz klika latek(moze z 2 lub 3)wczesniej to zawsze brak czasu ,nastroju i ogolnej mobilizacji zeby dowiedziec sie cos wiecej na ten temat oraz poszukac jakiegos dobrego speca w tym temacie.
Ale trudno poczekam,pocieszam sie ze ponoc na jesien mniej boli(taka informacja od znajomego)
Co ma pora roku do tatuazu ? xD
agulajda
07-05-2008, 16:33
Ja naprawde jestem laikiem w tych sprawach i napisalam co uslyszalam od znajomego.ponoc latem,w wysokiej temperaturze naczynaka sa bardziej powiekszone niz w porze zimowej,a co ma zwiazek z bolem jaki odczuwamy.Jesli sie myle prosze mnie poprawic.Po to tu sie znalazlam,zeby dowiedziec sie maxsymalnie wszystkiego zanim przystapie do zdobienia swego ciala.:)
Dziwne...
Boli zawsze, w końcu to ingerencja w ciało, więc musi boleć, w jednych miejscach mniej w innych bardziej ale to prędzej od umiejscowienia zalezy niż od pory roku. Jasne, ze lepiej w lecie się nie tatuowac, bo jak jest gorąco to się czasami źle goi, poza tym słońce tez niewskazane i to są chyba najważniejsze czynniki przeciw wykonywaniu tatuażu latem.
boli niezależnie od pory roku, a co do głównego wątku...radze poczekac zarówno z robieniem tatuażu jak i szybkim odchudzaniem...jedno i drugie zle sie moze skonczyc. mam tu na mysli tylko kwestie tatuazu, zdrowotne pomijam bo to nie tego typu forum...otóz jak schudniesz w bardzo krótkim czasie tak duża ilośc kilogramów to reakcją organizmu będą...rozstępy...i to powie Tobie każdy dietetyk czy lekarz...a to wpłynie na wizualny wygląd tatuażu. jeśli jednak masz tak ambitny plan zeby zrzucić taką ilość to zrób to poprzez silownie, ćwiczenie i niskokaloryczne odżywianie, a nie tylko i wyłącznie głodówke. wtedy skóra bedzie wyglądac normalnie, nie będzie na niej zadnych zmian w postaci włąsnie rozstępów, które jednak szpecą nawet najładniejszy tatuaz...:)
pontonss
09-17-2008, 10:03
MAm takie pytanie tatuaż chce robić na barku i łopatce jestem w trakcie odchudzania robić (mam zamiar schidnać trochę kilo ) Aa i zaznaczam że mam poprostu brzuszek w miejscach tatuowanych nie jestem otłuszczony jakoś specjanie ?
Zazwyczaj jak się chudnie to wszędzie, no może prawie :P
Mozesz próbować, w przypadku jak się coś "popsuje" najwyżej poprawisz.
pontonss
09-17-2008, 14:05
Aha i tak czytam o rozstepach i z tego co mi się wydaję to robią się one przy tyciu a nie odchudzaniu