PDA

View Full Version : Tatuaż - narysuje go ktoś ? :)

Fanatyk
08-09-2008, 22:36
Mam do Was prośbę.. Nie wiedziałem do kogo się o to zgłosić a chciałbym oby to profesjonalnie wszystko wyszło ponieważ to będzie mój pierwszy i ostatni tatuaż.
Chcę sobie wytatuować na lewej łopatce anioła. Chciałbym aby w jednej ręce trzymał miecz.. Musi być trochę umięśniony. Nie chcę coś w stylu upadłego anioła ponieważ nie potrzebuje uwiecznić na sobie coś co jest podupadłe i coś na czym... dobra mniejsza z tym. Chodzi o to aby anioł miał sprawiać dobre wrażenie. Musi reprezentować sobą władzę a jednocześnie dobroć i spokój. Musi być miły dla oka więc jak już wcześniej wspomniałem odpadają takie dodatki jak rogi kły czy krew. Tylko mam problem z postawą... W jakiej on powinien być pozycji i co ma robić z drugą ręką? Myślałem nad tym aby wskazywał nią do góry czyli jakby na niebo ale to byłoby trochę banalne i niezbyt mi się ta wizja uśmiecha więc... może mi coś doradzicie? :) Znacie się na tym na pewno ^^

Fanatyk
08-09-2008, 22:41
Chyba pomyliłem działy... Jeżeli tak to sorry ;]

HasH
08-09-2008, 22:49
co do drugiej reki proponowalbym krzyz, reka lekko opuszczona w okolicach biodra, ale to tylko moja wizja...a co do pozycji to moim zdaniem powinna byc tak jakby wzlatywal, jedna noga troche ugieta druga prosto...

Fanatyk
08-10-2008, 00:02
Co do krzyża to bym się jeszcze zatrzymał. Ale pomysł nie głupi :) A to aby się unosił to fakt masz rację też o tym myślałem lecz poczekam jeszcze na inne propozycję. Może znajdzie się coś bardziej urozmaiconego/oryginalnego ;]

A co do wzorów to zdjęcia (linki) podam jutro. Cały czas szukam czegoś odpowiedniego i jeszcze nie znalazłem... Jedynie części z poszczególnych obrazów czy innych tatuaży ale myślę że się to przyda ;)

http://h3.ggpht.com/_rQo63Kx1TJA/RtrcotR-d9I/AAAAAAAAAr8/XsSLPHeZTEg/cory's+art+037.jpg

Sadchild
09-01-2008, 16:25
a ja bym propnowal aniola ktory sie wzbil juz w powietrze (skrzydla lekko w dole) rece rowniez w dole ale lekko odchlone, glowa natomiast dumnie wzniesiona w gore.mozna by ladnie zagrac cieniami ped powietrza lub sile z ktora ten aniol sie porusza...ale to tylko moja wizja.

Druga moja wizja to aniol trzymajacy w jednej rece miecz, w drugiej zas ksiege. bedziesz mial i sile, i ksiege jako symbol spokoju, opanowania i madrosci.

Fanatyk
10-18-2008, 23:52
Ok. Wytrwałem dwa miesiące. Przez ten czas miałem okazję przekonać się czy naprawdę zależy mi na tatuażu i czy nie jest to tylko chwilowe zauroczenie czy też tymczasowy pomysł który zagaśnie po chwili. Wracam z tą samą gorliwością do wyrobienia go sobie na moim ciele jak na samym początku gdy doszedłem do wniosku iż anioł jest prawidłowym wyborem jak i też tatuażem który byłby dla mnie cenniejszy niżeli innego typu ,cuda'.

Dlatego też zwracam się z pytaniem: naszkicuje go ktoś dla mnie?

Wiem już jak on ma wyglądać. Otóż:
Powinien mieć lekko zarysowane mięśnie (nie typu Pudzianowski).
Jak już wcześniej wspominałem w jedne ręce (lewa) trzyma miecz którego ostrze jest skierowane lekko na ukos w stronę swych swych nóg a drugą wyciąga przed siebie jako tą pomocną. Jako taką którą każdy z nas wyciąga do drugiego człowieka gdy ten potrzebuje pomocy. Zarysy mięśni na rękach oczywiście także powinny być widoczne lecz bez przesady.
Skrzydła... tutaj wydaje mi się iż powinny być szerokie.. Tak aby pasowały do postury umięśnionego anioła płci męskiej a także powinny sięgać po kolana. Jeżeli ktoś ma w tym doświadczenie i sądzi iż skrzydła powinny inaczej wyglądać niech napisze ponieważ mogę się mylić:)
Jeżeli chodzi o postawę. Chciałbym aby sprawiał wrażenie iż się unosi w powietrzy jednakże chciałbym aby jego stopy były złączone.
Od pasa w dół szata którą podtrzymuje niczym pasek sznur/lina a na środku (brzuch) przymocowany czy też wisi krzyż łaciński lecz nieduży a widoczny. Szata powinna sięgać za kolana lecz nie do samych stóp.
Włosy proste. Długość pod szczękę lub odrobinkę krótsze. Twarz musi sprawiać wrażenie stanowczej lecz nie złośliwej a tym bardziej kojarzącej się ze złem (czyt: upadłym aniołem itd).

Byłby ktoś skłonny naszkicować wytwór mej wyobraźni? :)

Wojtas
10-19-2008, 15:58
He he dobra prosba i dobre pytanie moja opcja jest taka skoro masz cala wizje swojego tatuazu w glowie to idz do salonu w twoim miescie ( nie wiemy skad jestes) i niech on ci to naszkicuje pozatym bedzie latwiej zrobic jakies korekty bo moze ci sie np cien nie spodoba albo ma twarz pod innym katem itp co do naszkicowania to roznie to bywa sa tutaj artysci ktorzy wystawiaja swoje prace i sa bardzo ciekawe i zroznicowane bierz tez pod uwage taki motyw ze ktos wlozy duzo pracy w ten szkic a ty np odpowiesz mu ze ci sie nie podoba i nie o to ci chodzilo pomysl nad tym moze znajda sie osoby ktore ci to zrobia ale pamietaj to jest sztuka i nie osadzaj prac za pochopnie przyjrzyj sie i zastanow....pozdrooooooo

Fanatyk
10-20-2008, 06:26
Nawet jeżeli ktoś by naszkicował z pewnymi elementami które bym wymienił nie zapomniałbym o podziękowaniach ponieważ wtedy mogę iść z szkicem na poprawki już do salony. Poza tym miałbym już jakieś wyobrażenie i ewentualnie mógłbym coś poprawić czy też dodać ponieważ miałbym już szkic a teraz tego zrobić nie mogę. Co do osądzania... jeżeli ktoś włoży w to serce i czas dlaczego miałbym tego nie docenić? Dlatego zapytam ponownie:

Byłby ktoś skłonny naszkicować anioła czy też jednak będę zmuszony postąpić wedle propozycji kolegi Wojtasa? :)

Fanatyk
10-20-2008, 08:21
http://www.wrzuta.pl/obraz/v7D8olJBcj/aniol... - dobra znalazłem coś takiego. Wzór mniej więcej może być taki jednakże miecz aby był potężniejszy. Resztę już opisałem. Mniej więcej pasuje do tego... znalazłem i postanowiłem wrzucić na wrzute i podać żeby było wiadomo jak mniej więcej ma to wyglądać.

Jak to wyjdzie gdy zamienimy mu rolę? ^^ Jak myślicie czy owy fakt będzie miał jakieś znaczenie? ^^