View Full Version : tatuaż a narkotyki
__nikki__**
12-27-2008, 19:39
hej,
czytałam gdzieś, że jak się idzie robić tatuaż to nie powinno się pić ani brać dragów. Na temat tego dlaczego nie można pić jest wiele wyjaśnień. Ale czy ktoś wie jakie są skutki robienia dziary pod wpływem narkotyków?? Powoduje to jakieś poważne problemy z gojeniem się lub wywołuje to jakąś reakcję alergiczną??
To proste - narkotyki, podobnie jak alkohol powodują wzrost ciśnienia krwi.
Idiotyzmem jest robienie tatuażu pod wpływem jednego i drugiego, takie osoby powinny być od razu wypraszane z salonu do chwili aż wytrzeźwieją.
Osobiscie jestem przeciwniczką naduzywania alkoholu i zażywania narkotyków, to głupota ale to tylko moja opinia.
__nikki__**
12-27-2008, 20:05
Powodują wzrost ciśnienia krwi, więc największym zagrożeniem jest to że w czasie tatuowania bardziej będzie leciała krew?? czy może spowodować inne rzeczy, np. zapalenie skóry czy to że tatuaż będzie zle się goił?? Interesują mnie skutki robienia sobie tatuaży pod wpływem narkotyków
Dokładnie tak, będzie leciała krew, będzie się źle goić a efekt końcowy może nie być zadowalający.
Po co brac i sie dziarac????? Zalezy tez co bierzesz?????
dropsikk
01-08-2009, 01:03
a tu sie zgodze tylko z wojtasem....
Amfetamina, Kox, Exstazy podwyzszaja cisnienie a Zielsko obniza:) co z reszta nie wiem bo nie bralem:) znam osobe ktora tatuuje sie tlyko jak jest najarana i powiem wam ze tatuaz sie bardzo dobrze przyjmuje:)
ziółko jest narkotkiem "lekkim" w sumie sama natura i raczej nie powinno mieć to żadnego wpływu podczas robienia tatuażu tak jak palisz papierosy podczas dziarania, co do reszty to odpada, chyba ,że się aż tak bardzo ktoś boi bólu ze musi iśc na sztyrany ale to radził bym popracować na psychiką...
a tu sie zgodze tylko z wojtasem....
a Zielsko obniza:):)
A kto ci takich głupot naopowiadał?
Marihuana podobnie jak inne narkotyki powoduje wzrost ciśnienia krwi i przyspieszenie tętna, wysusza śluzówki jamy ustnej, czasami powoduje ataki kaszlu, przekrwienie gałek ocznych, spojówek, niekiedy obrzęk powiek, pocenie się, zwiększenie apetytu, bóle i zawroty głowy, zaburzenia koordynacji ruchowej, uwagi i możliwości uczenia się, zaburzenia pamięci, ogólnie gorszą sprawność psychofizyczna (wzrost urazowości).
jaki wykład dałaś :D
od czasu do czasu zajarać sobie ziólko odstresowac się jest bardzo dobrze !
Jak komuś pasuje to nich sobie jara, oby nie za często i nie za dużo.
Ja jestem przeciwna ponieważ w pracy spotykam się z ludźmi uzależnionymi, jeżeli ktoś przestaje się kontrolować a ćpanie czy picie staje się nawykiem to już zaczyna być niebezpieczne.
dropsikk
01-09-2009, 02:47
specjalista od tego nie jestem musze przyznac bardzo mozliwe ze masz racje ale ja slyszalem to juz od kilku osob a pozatym wiem jak jest w praktyce z tatuazem i paleniem. a tak pozatym to ty jakas dziwna jestes co sie gdzies nie udzielisz w jakim kolwiek temacie zaczynasz sie z kazdym o wszystko sprzeczac:) to forum sie nie nazywa www.napinki.biz a powiec mi jeszcze jedno jezeli palenie powoduje zawroty glowy czym one niby sa kierowane? podniesionym cisnieniem?:P
ps. co ty jakims pedagogiem jestes czy jak?:)
naćpanym , napitym,chorym i osłabionym będąc nie powinno się dziarać ,wzrasta prawdopodobieństwo że coś się spieprzy a poco ryzykować.
Inna bajka to to iż klijent po spożyciu i z krawatem bardziej awanturującym jest.:D.
specjalista od tego nie jestem musze przyznac bardzo mozliwe ze masz racje ale ja slyszalem to juz od kilku osob a pozatym wiem jak jest w praktyce z tatuazem i paleniem. a tak pozatym to ty jakas dziwna jestes co sie gdzies nie udzielisz w jakim kolwiek temacie zaczynasz sie z kazdym o wszystko sprzeczac:) to forum sie nie nazywa www.napinki.biz a powiec mi jeszcze jedno jezeli palenie powoduje zawroty glowy czym one niby sa kierowane? podniesionym cisnieniem?:P
ps. co ty jakims pedagogiem jestes czy jak?:)
Nie twoja sprawa i nie ten temat.
Po prostu jak widzę że ktoś pisze bzdury to staram się reagować.
To, że się słyszało od "kilku osób" nie oznacza, że tak jest, gdyż badania temu przeczą.
Rozumiem, że na tym forum jesteś częstym gościem i jak? Fajnie jest?
dropsikk
01-14-2009, 01:00
bardzo fajnie:) a nawet cudownie jak czytam twoje posty to podniecenie wzrasta.... uwazaj bo Ci ta duma w d...e wejdzie z kazdym sie potrawisz tylko wyklucac zamiast jak czlowiek bez zbednych napinek i oburzen napisac spoko jezeli tego chcesz mozemy sie poklucic... ale po co? sama odpowiedz sobie na to pytanie. jezeli jestes taka obeznana ok nie mam nic przeciwko ale miej troszke szacunku dla ludzi...tyle z mojej strony
bardzo fajnie:) a nawet cudownie jak czytam twoje posty to podniecenie wzrasta.... uwazaj bo Ci ta duma w d...e wejdzie z kazdym sie potrawisz tylko wyklucac zamiast jak czlowiek bez zbednych napinek i oburzen napisac spoko jezeli tego chcesz mozemy sie poklucic... ale po co? sama odpowiedz sobie na to pytanie. jezeli jestes taka obeznana ok nie mam nic przeciwko ale miej troszke szacunku dla ludzi...tyle z mojej strony
Powinieneś zauważyć, ze reaguję tylko wtedy kiedy ktoś się pomyli, tak jak w tym wypadku. Wiara w opinie kumpli może dla ciebie jest najważniejsza, jednak nie wprowadzaj innych w błąd pisaniem nieprawdy i to by było na tyle.
Jeżeli chcesz szacunku to naucz się najpierw szanować innych. EOT
1grzesiu1
01-14-2009, 10:54
witam napewno pani yvoness ma duzo racji jak ktos sie boi to niech nic nie zazywa ani nie pije przed dziaraniem proste:)
ja tam pije przed bo lubie moja sprawa i sie nie wykrwawilem jeszcze ani sie nie awanturuje;)
najlepiej uznac ze nie powinno sie nic zazywac przed tatuowaniem i bedzie luz bo faktycznie po narkotykach typu ekstazy itp. to moze sie cos komus stac organizm oslabiony i takie tam mozna zemdlec lepiej uwazac
przeciez to az tak bardzo nie boli zeby sie trzeba bylo znieczulac:)
pozdrawiam
ja tam pije przed bo lubie moja sprawa i sie nie wykrwawilem jeszcze ani sie nie awanturuje;)
pozdrawiam
Co innego wypić sobie jedno piwo, lampkę wina czy drinka a co innego iść do tatuażysty nawalonym i naćpanym.
Nie wiem jak w salonach tatuażu reagują na osoby będące pod wpływem, zwracają na to uwagę czy jest im wszystko jedno?
1grzesiu1
01-14-2009, 11:15
nie chodzilo mi o jedno piwko;) a jesli chodzi o salon to bylem w jednym i to po kilku drinkach to koles sie tylko usmiechnal a co go to obchodzi bierze kase dziara i ma to w dupie
ps. dlatego juz nie pojde do studia bo mnie wk... podejscie tych gosci co tam siedza
pozdro
Dobrze, ze chociaż nie jesteś agresywny po %
Nie chciałabym prawić morałów ale z piciem trzeba uważać, sama widzę po swoich podopiecznych do czego doprowadza ich wieloletnie nadużywanie, ludzie czesto nie zdają sobie sprawy z konsekwencji a są one tragiczne zarówno dla nich jak i ich bliskich. Ostatnio dostałam takiego nowego co zachorował na padaczkę przez picie i do tego doszły niedawno halucynacje alkoholowe. Jeżeli nie przestanie pić, a raczej nie przestanie to w końcu umrze. Szkoda człowieka ale ma to na własne życzenie.
Sorki za oftop.
dropsikk
01-14-2009, 13:28
Powinieneś zauważyć, ze reaguję tylko wtedy kiedy ktoś się pomyli, tak jak w tym wypadku. Wiara w opinie kumpli może dla ciebie jest najważniejsza, jednak nie wprowadzaj innych w błąd pisaniem nieprawdy i to by było na tyle.
Jeżeli chcesz szacunku to naucz się najpierw szanować innych. EOT
gdybys czytala uwaznie przeczytala bys ze napisalem iz nie jestem zadny ekspertem i bardzo mozliwe ze masz racje... pozatym tatuowalem juz nie raz osobe ktora byla najarana i nigdy nic nie wyplywalo dlatego napisalem ze wiem jak jest w praktyce... wieloma teoriami mozemy sobie niestety tlyko tylek podetrzec...ja do Ciebie podchodzilem z szacunkiem jak dla kazdego innego to ty pierwsza zaczelas wyskakiwac z jakimis glupimi tekstami fajnie Ci tu na forum itd niewazne z mojej strony temat zamkniety sory ze tez na Ciebie naskoczylem ale takie zycie jak ktos mnei drazni to tez bede...jezeli masz ochote sie dalej klucic to mozesz pisac na prv...pzdr
ale się gorąco zrobiło zastanawia mnie jedno czemu ten temat i temu podobne tak często jest poruszany na forum?
Wniosek tatuaż i inne rzeczy z pogranicza normy społecznej są ściśle ze sobą powiązane.
Raczej nie spotkamy tematu pt narkotyki a naprawa kompa na forum o komputerach.
Gdy dziabałem ludzi po spożyciu był różnie jednym ciekło innym nie choć jestem za tym by być czystym.Gostek po wyjaraniu trawy nie zawsze się znieczuli złapie jakąś lewą faze i zacznie się wyginać i kręcić.Jak robiłem wzorki lubiłem sobie pogadać z człowiekiem i tu mi przeszkadzało gdy ktoś był na czymś po prostu nadawał na innych falach i albo ja nie nadążałem albo on .Pamiętam takiego ciamciaka na spidzie tak gumę obrabiał że myślałem że zęby zgubi i co chwila było ziom ale fajo ziom ale czad ziom muszę zajarać bo mnie rozp....doli.No i oczywiście nie mógł na miejscu wysiedzieć.
Równie dobrze możemy podyskutować czy pod wpływem można iść do dentysty,można pewnie tylko poco .
1grzesiu1
01-14-2009, 17:33
.Pamiętam takiego ciamciaka na spidzie tak gumę obrabiał że myślałem że zęby zgubi i co chwila było ziom ale fajo ziom ale czad ziom muszę zajarać bo mnie rozp....doli.No i oczywiście nie mógł na miejscu wysiedzieć.
.
:) dobre
pozdrawiam
He he jak mozna sie naspidowac i sie dziarac bzdura totalna no ale talentow nie brakuje pozdroooo:D:D
dropsikk
01-14-2009, 20:26
ooo nie:D:D:D wywachanym sie dziarac hehehe nie chcial bym takiego klijenta
gupigupek
01-22-2009, 18:32
bzdura!!! jeszcze się nie tatuowałem trzeźwy a dwa razy na granicy zgonu . nigdy ! jedynie robiłem poprawki konturu na trzeźwo. bzdura bzdura bzdura. jak chcesz możesz pic cpac jeśli o tatuaż chodzi nic się nie stanie. Kwestia odmienna to zdrowie :)
bzdura!!! jeszcze się nie tatuowałem trzeźwy a dwa razy na granicy zgonu . nigdy ! jedynie robiłem poprawki konturu na trzeźwo. bzdura bzdura bzdura. jak chcesz możesz pic cpac jeśli o tatuaż chodzi nic się nie stanie. Kwestia odmienna to zdrowie :)[/QUOTE]
Widzisz sam sobie zaprzeczasz pisząc kwestia odmienna to zdrowie.U innych po przepiciu prze ćpaniu lub innym prze zachodzi ta kwestia odmienna czyli zdrowie.
A z drugiej strony to jest takie cosik jak szacunek , wiem że jest to niemodne ale wczuj się w rolę gościa co dziabie myślisz że to takie mile mieć gościa pod maszynką co jest na fazie.
Ciesz się jeszcze że gdy byłeś na zgonie to ci buraka nie wydziabali .;)
1grzesiu1
01-22-2009, 19:54
zawsze mozna sie napic albo zabakac z gosciem co dziara jak jest dobry to nie spierdoli nic:)
pozdro
bzdura!!! jeszcze się nie tatuowałem trzeźwy a dwa razy na granicy zgonu . nigdy ! jedynie robiłem poprawki konturu na trzeźwo. bzdura bzdura bzdura. jak chcesz możesz pic cpac jeśli o tatuaż chodzi nic się nie stanie. Kwestia odmienna to zdrowie :)
Masz odwagę przyznawać się publicznie do głupoty.
To, że tobie nic się nie stało nie oznacza, że każdy będzie tak reagował, ja np.źle znoszę trawkę i dlatego nie palę wcale i nie wyobrażam sobie najaranego lub nawalonego gościa robiącego sobie tatuaż, to debilizm jakich mało.
Oczywiście jak komuś pasuje to może sobie zajarać po skończonej robocie.
dropsikk
01-23-2009, 01:12
ja tez nie przestrzegam tego zbytnio ale jakos ogarniam temat jak sie tatuuje a nie zezgonowany bo to juz przesada nie chcial bym dziabac typa od ktorego zapier...... alkoholem na kilometr... w sumie odkarzac nie trzeba by bylo:)