View Full Version : tatuaż młodym wieku?
arsene77
05-27-2010, 16:35
Witam. Mam 16 lat i planuje w niedzielę wytatuować sobie na ręku date swoich urodzin w rzymskich cyfrach. Mam kilka pytań. Jeśli wrzuce sobie taki tatuaz to czy po paru latach on sie nie zeszpeci? chodzi mi o to ze wiadomo, pózniej człowiek mężnieje i ręce robią sie grubsze itd. No i druga sprawa. Tydzień po zrobieniu tatuażu wyjeżdżam na kadre województwa U17, czy będe mógł bez obaw zagrać mecz? Pozdrawiam
pitrek681
05-27-2010, 18:01
nie kumam masz 16 lat i zrobia ci w studio tatuaz a to nie bedzie henna albo inny shit chyba ze u kolegi ale to nie wiem czy kolega tez nie bedzie pisal albo ty co zrobic z burakiem co do 2 giej czesci pytania to nie jest to mozliwe naskorek regeneruje sie od 3 tygodni do 2 msc
elviska18
05-28-2010, 16:41
mam znajomego, który w wieku 14 lat miał już swój pierwszy tatuaż - wiecie, robiony "po znajomości, za flaszkę wódki". mając 16 lat był właścicielem 3 tatuaży. teraz ma 19 i co jak co, może nie jestem wybitnym znawca sztuki tatuażu, ale to co zostało z jego dziar... powiedzmy sobie szczerze - wygląda to okropnie i go po prostu oszpeca do tego stopnia, że od pewnego czasu tatuaże zasłania ciuchami. dlatego na Twoim miejscu nie ryzykowałabym. no chyba, że koniecznie zależy Ci na tym by za kilka lat znowu wylądować w salonie ta2, żeby zrobić poprawki.
nie kumam masz 16 lat i zrobia ci w studio tatuaz a to nie bedzie henna albo inny shit chyba ze u kolegi - ja też nie kumam, bo przecież w profesjonalnych studiach robią tatuaże 16latkom, ale muszą przyjść z rodzicem.
- ja też nie kumam, bo przecież w profesjonalnych studiach robią tatuaże 16latkom, ale muszą przyjść z rodzicem.
Nie, nie robią.
elviska18
05-28-2010, 18:08
"KULT: osoba niepełnoletnia musi przyjść na tatuaż z rodzicem bądź prawnym opiekunem.
Jedynym problemem jest to, ze ta osoba nie mieszka w Polsce i nie jest pelnoletnia. Czy jest mozliwosc wykonania takiego tatuazu po skontaktowaniu sie telefonicznie z rodzicem lub prawnym opiekunem.
Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam."
inny cytat: "ile lat trzeba mieć aby móc mieć zrobiony tatuaż a ile kolczyka, obie te rzeczy z rodzicami? a od ilu już można przychodzić bez prawnego opiekuna do tatuażu a ile do kolczyka??
KULT : od 16tego roku życia można wykonać tatuaż i kolczyk z prawnym opiekunem.Od 18tego już można bez."
źródło: http://www.tattoo.biz.pl/kult/?guest&str=69
http://www.tattoo.biz.pl/kult/index.php?guest
mam znajomego, który w wieku 14 lat miał już swój pierwszy tatuaż - wiecie, robiony "po znajomości, za flaszkę wódki". mając 16 lat był właścicielem 3 tatuaży. teraz ma 19 i co jak co, może nie jestem wybitnym znawca sztuki tatuażu, ale to co zostało z jego dziar... powiedzmy sobie szczerze - wygląda to okropnie i go po prostu oszpeca do tego stopnia, że od pewnego czasu tatuaże zasłania ciuchami. dlatego na Twoim miejscu nie ryzykowałabym. no chyba, że koniecznie zależy Ci na tym by za kilka lat znowu wylądować w salonie ta2, żeby zrobić poprawki.
- ja też nie kumam, bo przecież w profesjonalnych studiach robią tatuaże 16latkom, ale muszą przyjść z rodzicem.
Twój kolega stanowczo za dużo spożywał alkoholu przez te lata i podejrzewam, ze żadnego z nich nie robił profesjonalista.
Prawdą jest że tatuaże z czasem robią się brzydkie, bledną, rozlewają się itp. jednak nie jest to nic strasznego bo prawie każdy można poprawić o ile jest co poprawiać. Buraki lepiej zakryć lub usunąć. I taką świadomość mieć należy zanim się zrobi pierwszy tatuaż.
Skóra to skóra, nie możemy przewidzieć co się z nami stanie za 10 lat, czy schudniemy czy przytyjemy. Rózne są sytuacje i gdyby każdy tak myslał to nikt by nie ryzykował tatuowania się.
Nie nalezy też popadać w panikę. Dzisiaj dysponujemy nowoczesnymi urządzeniami do usuwania tatuaży, oczywiscie nie jest to tania impreza ale skuteczna na tyle że można usunąc niechciany lub zniekształcony tatuaż.
To, co chce sobie zrobić autor wątku nie powinno stanowić problemu w przyszłości, jednak też za kilka lat być może będzie musiał go poprawiać.
To, co chce sobie zrobić autor wątku nie powinno stanowić problemu w przyszłości, jednak też za kilka lat być może będzie musiał go poprawiać.
chyba będzie miało konsekwencje za parę lat to mu zaiskrzy w głowie i zada sobie pytanie na h..j ja sobie dziabałem datę swoich własnych urodzin nie lepiej trzasnąć sobie pesel albo nip bo długi i zawsze człowiek zapomina ;).
Dziecinada i tyle szkoda pisaniny na dzieciaka .
elviska18
05-29-2010, 09:36
chyba będzie miało konsekwencje za parę lat to mu zaiskrzy w głowie i zada sobie pytanie na h..j ja sobie dziabałem datę swoich własnych urodzin nie lepiej trzasnąć sobie pesel albo nip bo długi i zawsze człowiek zapomina ;).
Dziecinada i tyle szkoda pisaniny na dzieciaka .
co Ty nie powiesz ;) przynajmniej wszyscy jego znajomi będą pamiętać kiedy ma urodziny :D
pitrek681
05-29-2010, 10:13
co Ty nie powiesz ;) przynajmniej wszyscy jego znajomi będą pamiętać kiedy ma urodziny :D
to juz lepszy pesel i nip po urzedach nie bedzie musial szukac w papierach wkoncu w peslu tez jest data urodzin:D:D