PDA

View Full Version : Tatuaż kolorowy

2step
11-22-2008, 19:33
Od zawsze chciałem zrobić sobie tatuaż, nei mam jeszcze żadnego. Ostatnio jakoś naszło mnie na to bardziej i zanim go zrobię chciałbym zadać kilka pytan

1. Zależy mi na tatuażu kolorowym, nie wiem jak to opisać, ale "na całą ręke" chodzi o to, żeby skóra była pokryta z każdej strony. Z tego co rozumiem, gdy robi się tatuaż np tylko na barku to wystarczy zwykły obrazek, ale w takim wypadku jak wyżej jak zrobić wzór?
2. Z tego co wyczytałem tatuaz kolorowy trzeba "odnawiać", prawda?
3. Czy cos sie dzieje z tatuazem jezeli np sie schudnie/przytyje?
4. Podobno kolorowe barwniki moga byc szkodliwe, prawda?
5. Czy są takie studia, gdzie mozna przyjśc bez wzoru i powiedzieć, ze sie coś w mniej wiecej tym "klimacie" a resztę zrobi tatuator.

Tyle, dzieki z gory za odpowiedz

BoskaAga
11-22-2008, 19:48
5. Pewie ze tak !! tatuazysci zazwyaczaj maja bardzo duzo pomyslów i wielka fantazje i wyobraznie. Na pewno Ci cos zapoponuje .

YvonneS
11-22-2008, 20:08
Pooglądaj sobie tatuaże tradycyjne japońskie. Znajdziesz na googlach.
O resztę pytaj tutaj albo zapytaj tatuażysty.

1grzesiu1
11-22-2008, 20:27
siema moim zdaniem jak bedziesz mial jakies wyobrazenie o swoim tattoo przedstawisz kolesiowi w studiu to powinien ci cos wymyslic ja mam dziarke w kolorze ok 5lat i poprawiam kolor w tym roku zastanow sie ja jak bym mial drugi raz robic to bym zrobil czarna chociaz nie mam nic do koloru mojej kolezance sie niepodobaja w koloze uwaza ze to nie pasuje do roznych ubran i takie tam:) ja przytylem kilka kilo na przestrzeni kilku lat cwicze na silowni i nic sie nie dzieje pozdrawiam

YvonneS
11-22-2008, 21:08
chociaz nie mam nic do koloru mojej kolezance sie niepodobaja w koloze uwaza ze to nie pasuje do roznych ubran i takie tam:) ja przytylem kilka kilo na przestrzeni kilku lat cwicze na silowni i nic sie nie dzieje pozdrawiam

To trzeba kupować ciuchy pasujące kolorystycznie :D

Z ćwiczeniami na siłowni a właściwie z budowaniem masy mięśniowej to jest tak, że tatuaże mogą się rozejść po pewnym czasie jednak sporadyczne, rekreacyjne treningi nie powinny mieć znaczącego wpływu na tatuaż.

BoskaAga
11-23-2008, 11:20
a może bio mechanika ? :rolleyes:

YvonneS
11-23-2008, 12:27
Nie wiem czy "biomechaniczne" tatuaże ładnie wyglądają w kolorze, nie wydaje mi się.

BoskaAga
11-23-2008, 13:05
:eek::eek::eek: biomechanika w kolorze wygląda lepiej niz czarno-biała ! wogole cześciej sie z kolorową spotykam ::confused: ale to zalezy tez od motywu bo rzeczywiscie nie do kazdych motywów biomechanicznych pasuje kolor....

YvonneS
11-23-2008, 13:42
biomechanika w kolorze wygląda lepiej niz czarno-biała ! wogole cześciej sie z kolorową spotykam ::confused: ale to zalezy tez od motywu bo rzeczywiscie nie do kazdych motywów biomechanicznych pasuje kolor....

Dla mnie takie tatuaże są nie do przyjęcia, kolorowe uznaję tylko tradycyjne.
Biomechanika wygląda lepiej kiedy jest czarna - szara przełamana bielą ale nigdy kolorowa. To moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać. :p
Rzecz gustu. Są osoby które tatuują sobie wzorki i wzory gorzej niż tandetne.

Shtojer
11-23-2008, 22:35
1. Chodzi Tobie o rekaw - tatuator nie ma przygotowanego jednego wzoru do odbicia tylko odpowiednio dopasowywuje do skory paro elementowe kalki.
2. Kolorowy jak i czarno szary powinno sie odnawiac co jakies 5 lat.
3. Jezeli bedziesz jechac na odzywkach ze swiadomoscia ze chcesz duzo nabyc na wadze to mozesz miec rozstepy na tatuazu co moze idz w parze z deformacja pewnych elementow.
4. Nie sa szkodliwe ;) Nie roznia sie praktycznie niczym od Czarnego jak tylko kolorem :)
5. Tak powinno byc w kazdym studio tatuazu artystycznego. Gdzie wala masowo katalogowki a indywidualnego wzoru nie wykonaja to szkoda czasu dla takiego "miszcza" :D

2step
11-25-2008, 21:49
dzieki bardzo za szybka i fachowa porade ; o

lil_cat
11-26-2008, 10:48
szczerze mówiąc pierwsze słyszę, że kolorowy trzeba odnawiać. ponad 2 tyg zrobiłam mój pierwszy - kolorowy. ale w studio nic nie mówili o odnawianiu.

YvonneS
11-26-2008, 11:23
Zobaczysz za kilka, kilkanaście lat czy jest to konieczne. :D

Sadchild
11-27-2008, 14:24
hehe, odnawianie tatuazy...ehhh, to jest to co mnie martwi...skad ja na to znow pieniadze wezme :) hehe, no ale poki co nie mysle o tym - jak na razie pielegnuje tatuazyki jak trzeba, wiec, pewnie mam jeszcze troche czasu.

1grzesiu1
11-27-2008, 17:19
siema spoko ja tez ide kolor poprawic mam 5lat tatoo zastanawia mnie tylko czy bede musial jeszcze kiedys ponownie odnawiac kolor a jesli tak to co sie dzieje z tym tuszem pod skora czy to sie nie rozleje,rozmaze :)?

Wojtas
11-27-2008, 18:21
Kazde tattoo tzeba z czasem poprawiac nie wazne kolor szare czy czarne etc poprostu z czasem blaknie i traci intensywnosc koloru...

1grzesiu1
11-27-2008, 18:37
dobra ale co sie dzieje z tym tuszem?? nie bedzie za duzo??

Shtojer
11-27-2008, 19:40
Skory ma to do siebie ze sie ciagle wyciera i powstaje nowa warstwa, na dloni to jest najbardziej widoczne i najszybciej sie regeneruje (z racji notorycznegych uszkodzen mechanicznych - chocby od glupiego trzymania szklanki) , tak i rowniez z przedramieniem czy lydka skora sie odnawia i "zafarbowana" skora idzie w gore i w gore co czyni tatuaz jasniejszy

1grzesiu1
11-27-2008, 21:14
no faktycznie moze i masz racje ja myslalem ze ten tusz sie tam zbiera pod skora i po poprawieniu koloru poprostu sie rozleje pod skora czy cos w tym stylu nie wiem jak to opisac:)
pozdrawiam