PDA

View Full Version : Tatuaż jako ekspresja tożsamości - Praca magisterska, prośba o pomoc

yoni
05-23-2011, 08:41
Witam,

Pisze pracę magisterską na temat tatuażu.

Mam prośbę o wypełnienie kwestionariusza wywiadu.
Wywiad jest przeznaczony dla osób posiadających tatuaże.
Jeśli ktoś mógłby poświęcić trochę czasu na wypełnienie kwestionariusza, bardzo pomógłby mi w badaniach.
Wszelkie własne dodatkowe refleksje mile widziane.

Wywiad zakończony

PS. To nie była ankieta tylko wywiad. Co do mierności nie będę sie wypowiadać. Pozostane przy swoim zdaniu i nie dam się sprowokować. ;)
"faktycznie kurwa niedojebana ta ankieta" - po za tym bardzo sobie cenię konstruktywną krytykę :cool:
Co do pytania o podwieszanie ciała - było właśnie po to, by pokazać, że nie pasuje,
co zresztą pokazały odpowiedzi - nie lubię stereotypów.
Zależało mi by ludzie mogli sie wypowiedzieć lub np. napisać mi, że to dziwne
lub głupie pytanie. Nie preferuje wsadzania ludzi w ramki i mówienia im co mają myśleć
lub podawania samych gotowych odpowiedzi, z których żadna im nie pasuje.

Jeśli ktoś wypełnił, bardzo dziekuje.

pajak914
05-23-2011, 16:16
Że tak powiem posraliście się wszyscy z tymi ankietami. To już któraś z kolei:o. Zaś ta wyróżnia się na tle innych. Jeszcze nigdy tak miernej "ankiety" nie widziałem.

1grzesiu1
05-23-2011, 16:26
faktycznie kurwa niedojebana ta ankieta a ostatniego pytania nie rozumiem co to jest podwieszanie ciala?? chyba wieszanie petla na szyji:)

graza
05-23-2011, 20:34
dziwna ankieta, troszke sie rozpisalam a to pytatnie z podwieszaniem ciala troszke nie pasuje do tattoo:) ... podwieszanie ciala mm mega bol ale jak kto woli

owieczka33
05-24-2011, 13:11
Grzesiu, pewnie o cus takiego chodzi z tym podwieszaniem:
http://www.bb365.info/media/newsy/podwieszanie-01.jpg
A anikiet sie namnożyło bo koniec roku i trza prace dyplomowa zrobić. ;)

pajak914
05-24-2011, 16:33
Jak dla mnie pojeby i tyle:D.

YvonneS
05-25-2011, 09:53
Jak dla mnie pojeby i tyle:D.

Tam od razu pojeby. :D Oglądałam kiedyś program o podwieszaniu, to jakieś rytualne obrzędy, podobno mistyczne przeżycia itd. Sama raczej bym tego nie spróbowała ale jak komuś dostarcza to nieziemskich emocji to niech się kaleczy.

1grzesiu1
05-25-2011, 15:49
moglas nie wklejac tego zdjecia malenka;) niedobrze mi sie zrobilo:)

YvonneS
05-25-2011, 17:10
Te są lepsze:

owieczka33
05-25-2011, 20:48
Sorry Grzesiu, powinnam przestrzec, że nie po jedzeniu ;)

graza
05-25-2011, 21:15
:eek: nie ogarniam tego ... rozumiem lubic bol , ale ze az tak?

1grzesiu1
05-25-2011, 21:38
Sorry Grzesiu, powinnam przestrzec, że nie po jedzeniu ;)

jadlem obiad akurat:D
ogolnie to trzeba miec najebane co to komu daje jak sie tak podwiesi??:)

YvonneS
05-25-2011, 21:48
Suspension traktowane jest raczej jako elemant mistyczny, ludzie którzy się tym zajmują zazwyczaj znają się na anatomii i przez to nie dochodzi do uszkodzenia organów lub krwotoków które przy takim podwieszanieu mogłyby powstać a sprzęt jest dezynfekowany aby nie wywołać zakażenia.
Podwieszanie wywodzi się z rytuałów plemiennych gdzie chłopcy mający stać się mężczyznami i wojownikami musieli przejść inicjację w postaci podwieszenia na hakach.
Podobno boli tylko w trakcie wbijania haków i unoszenia póxniej endorfiny działają jak srodek przeciwbólowy i powodują euforię u osoby podwieszonej.
Podwieszanie może byc też jedną z technik seksualnych sado-maso.
O ile wygląda to nieciekawie to jednak w pewnym sensie może być interesujące oczywiście dla osób które posiadają skłonności masochistyczne lub chcą doświadczyć czegoś odlotowego.

http://www.filmweb.pl/film/Horsemen+-+Je%C5%BAd%C5%BAcy+Apokalipsy-2009-395595

owieczka33
05-26-2011, 12:25
Nie krytykowałabym ludzi decydujących się na podwieszanie.
Sa ludzie, którzy "jadą" na wytatuowanych "Jak można dać sobie sprawić tyle bólu?!", sądze, że z podwieszaniem może być podobnie.
Sama bym się nie odważyła, niemniej- jestem tego ciekawa i chetnie by taki spektakl zobaczyła.:)