View Full Version : tatuaż a badanie krwi
wodniczekszuwarek
11-28-2007, 12:30
Cześć, zrobiłem sobie niedawno tatuaż, a obecnie staram się o staż w jednej z dużych firm farmaceutycznych. I tu kieruję swoje pytanie, ponieważ przed ostatecznym podpisaniem umowy muszę zgłosić się na badania krwi oraz dermatologiczne.
Czy po zrobieniu tatuażu we krwi znajdują się jakieś substancje przez które mogę nie przejść badań krwi?? A jak ma się to z badaniami dermatologicznymi?? Potrzebne one są aby pracować w laboratorium chemicznym.
Czy ktoś spotkał się już z takim problemem??
Z góry dziękuję za odpowiedz:):):)
wodniczekszuwarek niesetety musze Cie zawiesc ale... Jest cos takiego jak umowny okres inkubacji... ktory wynosi 6 miesiecy. I nie chodzi tutaj tylko o tatuarze ale takze o kolczyki... Wiec co do badan z krwia przykro mi ale zostaje Ci czekac
idz na badania i jak wrocisz powiesz jak bylo , w ogole bym sie tym nie przejmnowal.
pozdro
hatecore
11-29-2007, 10:00
okres inkubacji ma zastosowanie tylko jezeli chcesz powiedzmy oddać krew jako np dawca honorowy to wtedy jezeli w czasie 6 miesiecy miałeś robiony tatuaz lub kolczyk lub miałeś przygodne stosunki seksualne , moga nie chcieć od ciebie krwi, a zwykłe badanie krwi nie ma z tym nic wspólnego czy byłeś dziarany dzien wczesniej czy dwa lata , krew ludzka bada się pod bardzo wieloma katami, zwykłe badania krwi do pracy sprawdza się 2-3 czynniki tylko ,nic wiecej , jezeli cos jest nie tak wtedy zleca sie dodatkowe badania, po tatuazu jezeli była zachowana sterylnosć i nie złapałeś np wirusa hiv lub zółtaczki , bo tą są jedyne rzeczy które mozna z badani krwi wychwycic a moga zamknać drogę do pracy o która sie starasz, takze spokojna głowa, smiało lec na badani i nic się nie bój , pozdrawiam
hatecore
11-29-2007, 10:03
jezeli chodzi o te badania dermatologiczne , maja one na celu sprawdzenie czy ni jesteś podatny na jakieś uczulenie któe moga być powodowane kontaktem z tymi substancjami chemicznymi , z którymi w przyszłej pracy bedziesz miał do czynienia, nic tutaj do tego nie ma tatuaz , takzę spokojna głowa
Oj to wielkie przeprosiny za wprowadzenie w blad :o
hatecore
11-30-2007, 14:19
przepraszać , cżłowiek uczy się cae zycie i zdobywa doswiadczenie krok po kroku
tony2486
12-04-2007, 08:36
Z tego co wiem to po tatuażu czy kolczyku nie można udawać krwi jako :dawca" jednakże żeby krew zbadać to chyba nie byłoby problemu.
Przecież po to badają żeby sprawdzić co jest w krwi :)