View Full Version : Tatułaż - pytanko
Witam
Mam 17 lat i za 2 tyg chcialbym zrobic sobie tatulaż mianowicie taki http://www.dziary.prv.pl/galery9/images/full/006-1-0008.jpg
i mam pare pytan:
Ile za taki tatulaz bym musial zaplacic?
I czy jak chodze na silownie(od niedawna) to czy przyrost masy moze zepsuc tatulaz? chcialbym go zrobic na rece ... i jakis jeszcze na nodze ...
Jak już pisał w jakimś poście roten o ile nie będziesz miał rozstępów to wszystko powinno być ok. Tatuaż nieznacznie się rozciągnie i będzie wyglądał normalnie.
Za taki tatuaż w zależności od studia i tatuatora ceny na pewno będą różne. Spokojnie jednak znajdziesz coś w granicach 300zł lub nawet troszkę taniej.
Pamiętaj jednak, że tatuaż będziesz miał na całe życie, więc lepiej trochę poczekać i dozbierać kaski niż zrobić tanio i później żałować.
dalem juz do wyceny te dwa wzory
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a4672daefb6b636e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2838aad5ece193d0.html
jeszcze sie zastanawiam ktory wybrac :> jak zrobie to dam wam fotke :D
witam,
pamietaj jednak żeby sprawdzic tatuatora tzn, obejzyj jego portfolio, salon, jak podchodza do sprawy higieny, to sa naprawde bardzo wazne rzeczy :)
Jak juz zaczalem to skoncze, wlasnie znajomy, ktory aktulanie mieszka w Anglii, wyslal mi zaniepokojony zdjecie swojego tatuazu, zrobil go u jakiegos goscia, ktory tatuje ludzi po domach bierze malo ale jest pare ale i teraz co sie dowiedzialem od kolegi:
1 Na pytanie czy i jak tatuator dezynfekowal sprzet rury etc.. kolega odpowiada "nie wiem czyms tam psikal" Hiva nie zabije sie czyms tam psikajac!
2 Zadaje kolejne pytanie, bo tatuaz wygladal bardzo dziwnie, skad tatuator mial olejki pytales go oto i czy widziales jego prace wczesniej - kolega odpowiada "nie wiem, tatuazy widzialem kilka jego, ale wiesz tani gosc byl"
3. Tatuaz wygladal naprawde dziwnie skora spochnieta po 3 tygodniach od zrobienia pelno pryszczy, nie wspomne o samym tatuazu bo chyba osoba ktora zaczyna przygode z tautowaniem zrobila by lepszy :)
Na koniec sytuacja patowa, bo co zrobic aby ten tatuaz jakos wygladal? Kolega poszedl do lekarza dostal masc i tabletki aby pryszcze i obrzek zniknal.
Moral jest taki lepiej isc do Profesialnego Studia Tatuaży i Zrobic Naprawde Dobry tatuaż, pamietajmy ze on jest na Cale Zycie! i chyba nie warto oszczedzac, jesli nie masz wystarczajacej kasy to sie wstrzymaj i dozbieraj!!
studio juz wybralem pare moich kolesi robilo tam sobie dziary i sa bardzo zadowoleni a na tatulaz mam przeznaczone 800 zl
Wybralem ten drugi tatulaz cena zostala juz ustalona to 400 zl :]
hatecore
07-22-2007, 09:31
to ze ktos ma studio tatuazu to jeszcze nie znaczy ze zrobi dobry tatuaz ,z tym tez trzeba uwazac , bo salonów powstaje jak grzybów po deszczu, we wro jest juz chyba z 9 a tak naprawdę we dwóch jest sens sie tatuaować reszta ma bardzo słaby poziom, to ze ktoś robi tatuaze i jest freelancer -nie ma studia lubo jezdzi po swiecie -on road nie znaczy zę robi zle lub nie sterylnie wszystko zalezy od podejscia , sam jestem freelancerem i na swoją renomę pracowałem kilkanascie lat , jezdze tatuować za granicę jak 80%rodaków pracujacych [po studiach tatuazu, niestety takie realia w polsce ze zima mało klienótw po salonach i trzeba sie ruszyć zeby z głodu nie zdechnac ,dziaram za granicą ludzi pracujachy na budowach i nie ma problemó z gojeniem,jak ktosc ma warsztat opanowany i technike i dotego zachowuje zasady aseptyki to gdzie by nie dziarał to tatuaz bedzie oki i nikogo niczym nie zarazi, pozdro