View Full Version : Tattoo anioł
http://img155.imageshack.us/my.php?image=skanuj0002kb2.jpg
Planowałem podobny wzór już od dłuższego czasu, aż znalazłem go w jakiejś książce. :D Planuje umieścić to na łydce, mam już termin za 3 tygodnie umówiony. Powiedzcie mi, co o tym myślicie? Czy to sie nadaje na łydke? Bo słyszałem kiedyś, że wszelakie postacie tattuuje się od pasa wzwyż...
Czekam na opinie i pozdrawiam:)
Na łydce to ja tego nie widzę. Nie będzie dobrze wyglądało, zdecydowanie lepiej na plecach.
Nie koniecznie... Jezeli bys wrzucil to na tył lydki to by moglo ladnie sie prezentowac :)
no nie wiem kto ci powiedział że postacie się tatuje od pasa wzwyż , a zwierzęta od pasa w dół ? wzorek ok łydka pasuje przy dopasowaniu rysunku na łydkę zwróć uwagę na miecz by wyszedł równo jest trochę w niefortunnym miejscu lepiej by wyglądało jak by trzymał go po sirodku.
A mnie się jakoś to nie podoba, już lepiej na ramieniu niż na łydce.
Czy to będzie w kolorze?
na łydce...fajnie ale tak jak mówią-z tyłu...no i ten miecz troche niefortunnie bo musisz teraz dac prawie na sam srodek postac zeby to ładnie rozplanować.
Ja osobiscie to widze bardziej na plecach. Nie wiem czy chcesz to wielkie, na całe plery przyjładowo. weź to sobie wyobraź, albo wrzuć przez photoshopa...czy małe...to wtedy łopatka...no ewentualnie klata, ale to juz tak wiesz, w ostatecznosci. Wartos sobie zrobic 'przymiarke'. Zrób se zdjecie pleców, i połącz to razem ładnie w photoshopie. Bedziesz wiedzial jak i gdzie wygląda.
pontonss
01-10-2009, 18:57
motyw jak na anioła naprawdę kozak tylko jakoś średnio pasuje na łydke, ale naprawdę ładne
Właśnie myslałem wcześniej, że plecy wyglądałyby z tym lepiej, tylko że starałem się wybrać jak najmniej "inwazyjne" miejsce... Tatuaż miałby być na cały tył łydki, ze skrzydłami wychodzącymi na zewnętrzną i wewnętrzną część-wielkościowo na całą długość raczej.
No i raczej bez koloru, chociaż co myślicie o podkreśleniu ogni drobnymi akcentami czerwieni?
nie chcę się czepiać ale na plecach to będzie mały problemik z twarżą bo wyjdzie na kręgosłupie i troszeczkę się facjata gośćiowi pokasztani. Szczególnie że wzór trza będzie powiększyć twarz wyjdzie około trzech cm.i dojdą detale.Z drugiej strony to anioły ,skrzydła,ptaki to takie oklepane wszyscy zawsze robią na plecach.
No w sumie masz racje z ta twarzą,nie pomyslalem.a co do...można juz to nazwać regułą...to niby tak,ale na plecach fajnie sie to prezentuje.łydka,no w sumie wiesz.jesli chodzi o taki wzór to miejsce nie typowe.aczkolwiek tez nadające sie w dużym stopniu.moze niech inni sie tez wypowiedzą,gdzie by taki wzór zrobili.
a co do tego ze na kregoslupie buzka moze sie aniolkowi z deka zniekształcic... no cóz na lydce bedzie ona niewielka, a biorac pod uwage to ze bedzie na meskiej lydce to przez to twarz aniola moze byc troszkę porośnieta włosami i przez to mnij wyrazna;)
pontonss
01-11-2009, 22:49
Stary nie wiem co to jest nie inwazyjne miejsce ale plecy to naprawdę jak nie pokażesz i jak nie jesteś zboczony to nikt nigdy nie zobaczy, wiec nie wiem o co ci chodzi ja sam maże o całych rękawach ale to nie wchodzi narazie w grę dlatego sobie powiedziałem żę zrobię sobie w miarę możliwości finansowych taką kamizelkę:)
dropsikk
01-12-2009, 11:42
A mnie się jakoś to nie podoba, już lepiej na ramieniu niż na łydce.
Czy to będzie w kolorze?
na ramieniu nie bo by sie strasznie zdeformowalo zbyt duzo szczegolow jak na ramie moim zdaniem ale to od kolegi wyzej zalezy:)
Jakoś na łydce nie mogę sobie tego wyobrazić, nie wiem czy takie coś w ogóle pasuje na małą powierzchnię? Jeżeli jest dużo szczegółów to te małe zleją się z czasem i będzie brzydko.
Oczywiscie, ze wybór należy do osoby która będzie sobie to robiła.
dropsikk
01-12-2009, 12:14
czemu mialo by sie z czasem zlewac jezeli zrobi sie lekkie cienie to nie powinno sie zlewac no wiadomo ze jesli ta osoba bedzie miala 50 lat to wiadomo ze bedzie sie zlewac ale to tak czy tak bedzie nikt z nas tego nie uniknie:) trzeba poprostu dbac o dziarki a nie odbebnic tlyko ten tydzien gojenia i koniec:)
Gdyby to zależało tylko i wyłącznie ode mnie to może bo zastanowieniu zdecydowałbym sie na czesc pleców. Ale potem zarówno u starszych miałbym problemy, jak i u dziewczyny, która mówiła już, że jakiejs wiekszej czesci mnie nie poświęci :p
Naprawde myslicie, że na takiej małej powierzchni może to być niewyraźne bardzo? Zakładając że mój tatuażysta jest jednym z najlepszych w mieście, to będzie w stanie sobie z tym zgrabnie poradzic?
1grzesiu1
01-14-2009, 19:38
witam wzorek zajebisty pierwsze co to mi sie plecy nasunely:) ale chyba wolal bym to miec na lydce z tylu fajnie by wygladalo czarne oczywiscie bez koloru
pozdro
Przepraszam wszystkich za długą nieobecność:o Dopiero co wróciłem z wyjazdu na ferie, a termin coraz bliżej bo już we wtorek:) Jakieś porady dla osoby idącej pierwszy raz? Bo czuje lekki niepokój, no ale znacznie większe zniecierpliwienie i radość;] I zastanawiam sie czy wypada ogolić sobie łydkę, czy też poddać się "opiece" tatuatora?
ogol dokładnie łydę nie sądzę by ci tatuator to zrobił :p.
Tylko ostrożnie nie pochlastaj się bo będzie kuku .
Zaopatrz się w gumę do żucia coś do czytania i hulaj dusza piekła niema.:D
dropsikk
01-23-2009, 00:32
dziarus ja nigdy z tych wymienionych rzeczy nie urzywalem:) zawsze sobie gadam z tatuazysta:D