View Full Version : tatoo - bajera, fifarafa:)...
1grzesiu1
01-06-2009, 20:39
witam
przegladam ostatnio internet i widze ze duzo ludzi na portalach typu np. nasza klasa,....
robi sobie zdjecia bez koszulek, z "tatuazem", ogolnie mysle ze dla niektorych tatuaz jest czyms w formie "zrobie sobie dziare bede grozny" lub "mam tatuaz jestem huj wie kim"
sieszy mnie to tym bardziej ze ja podchodze do tematu - kocham tattoo to jest moj styl bycia , hobby, ....
co sadzicie na ten temat
mam nadzieje na rozwiniecie tematu :)
pozdrawiam
pontonss
01-06-2009, 21:30
dzisiaj na naszej klasie moja laska zobaczyła chłopa co się ponapinał plecami do lustra z tribalem na środku , normalnie dramat co za krety polewaliśmy z niego chwile, kolejny idiotyzm naszej klasy to kąta swoich psów i takie tam, wogóle mnie na tej naszej klasie nie ma i sram na nią to tyle:)
1grzesiu1
01-06-2009, 22:22
no to jo o to chodzi o frajerstwo.............
po\drawiam
dzisiaj na naszej klasie moja laska zobaczyła chłopa co się ponapinał plecami do lustra z tribalem na środku , normalnie dramat co za krety polewaliśmy z niego chwile, kolejny idiotyzm naszej klasy to kąta swoich psów i takie tam, wogóle mnie na tej naszej klasie nie ma i sram na nią to tyle:)
A nie jest idiotyzmem zamieszczanie zdjęć swoich dzieci, zdjęć z wycieczek zagranicznych?
O co wam chodzi? Zazdrościcie im czy co?
Istotą tego portalu jest właśnie to, że ludzie chcą się pochwalić, jedni bogactwem inni dokonaniami. Jeżeli nam to nie odpowiada nie musimy ani tego oglądać ani się tam logować.
natalia4130
01-07-2009, 11:36
To jest istna masakra!
Dla większości ludzi liczy sie tylko jeden picny tatuaż, który sla mnie jest oszpeceniem ciała a dla nich wielka ozdoba i "próbą bólu".
Mam wytatuowaną całą stope. Kosztowało mnie to dużo czasu i pracy...drugi tatuaz jest czarny na kostce feniks, jeszcze bez poprawki. Im wiecej dostaje na jego temat komplementów typu, ze jest ładny, ze nie trzeba go poprawiać, od ludzi którzy nie maja o tej sztuce i jej wartości żadnego pojęcia tym bardziej mi sie nie podoba.
....Byc moze to jest dobre gdyz mysle co by tu jeszcze zrobic, zeby go upiekszyc...
...hmm moze jakies kolorowe płomienie.
A nie pomyślałaś, ze moze komuś te twoje tatuaże nie przypadną do gustu podobnie jak tobie czyjeś?
Uważam, ze lepiej mieć jeden dobrze zrobiony i gustowny tatuaż niż wzorki "ni przypiął ni przyłatał" na całym ciele.
natalia4130
01-07-2009, 11:45
Nie robie tatuaży dla kogoś, lecz dla siebe.
Nie sugeruję się otoczeniem, z którym zwykle sie nie zgadzam.
Poza tym opinia kogoś kto robi tatuaz dla "lansu" jest dla mnie niczym...
chociaż nie, taka pozytywna opinia mówi mi ze muszę jeszce go poprawic. Dodać więcej urody by nie był, łatwym i prostym do odczytania dla byle kogo.
Nie robie tatuaży dla kogoś, lecz dla siebe.
Nie sugeruję się otoczeniem, z którym zwykle sie nie zgadzam.
Heheh, tym bardziej nie powinnaś krytykować, bo być może ktoś myśli podobnie i tak jak ty robi coś dla siebie.
Albo jak już to robisz to przynajmniej określ obiekt(y), bo teraz to wygląda tak, że nie podobają ci się wszystkie które widzisz na nk lub większość za to jesteś zachwycona swoim.
natalia4130
01-07-2009, 11:54
Np. małego motylka na łopatce, czy tribal na tricepsie?
Np. małego motylka na łopatce, czy tribal na tricepsie?
Na ramieniu, z reguły tribale robi się na ramieniu a nie na tricepsie.
No już lepiej, przynajmniej określiłaś co ci się nie podoba.
A wiesz, to ma chyba związek z tym, że wielu ludzi robi sobie pierwszy tatuaż trochę bezmyślnie.
Siemka
sorki ze nie na temat czy mozecie doradzic jestem poczatkujacym milosnikiem tattoo.
zerknijcie na to i doradzcie czy warto http://cgi.ebay.pl/TATTOO-EQUIPMENT-...1%7C240%3A1318
albo to
http://allegro.pl/item519007482_zest...zynk ami.html
PS; interesuja mnie zestawy do 750 zl
pozdro
ja tam ogólnie mam wyjebane , jak jakiś znajomy to z chęcią sobie obejrze , swojego nie pokazuje bo to zalatuje pozerką, ale sie nie wczuwam w innych na to szkoda czasu...
dropsikk
01-08-2009, 00:56
mnie takze smiesza tatuaze na NK np mam znajomego ze szkolnej lawki co ma jakas tam niby biomechanike na lydce i ma chyba z 5 fotek tej dziarki....to juz jest dla mnie przesada ale jezeli powiedzmy mam fotke w koszulce i mi sie akurat bardzo podoba i widac na niej tatuaz czy tez tatuaze to czemu mial bym jej nie wrzucic na nasza klase? bo co to bedzie lans? sram na takie opinie. nie wrzucam fotek specjalnie zeby bylo widac tatuaz i predzej juz mnei smiesza goscie co sie napinaja na zdjeciach jacy to oni sa przypakowani ...
mnei smiesza goscie co sie napinaja na zdjeciach jacy to oni sa przypakowani ...
Przynajmniej mają się czym pochwalić a nie tylko jakimiś badziewnymi tatuażami. ;)
Lepszy przypakowany gościu niż wytatuowany byle jak. Takiego zawsze chętnie pooglądam.
przypakowani, napinajacy sie goscie rzeczywiscie sa nieco zalosni..ale przeciez kazdy ma prawo pokazywac siebie w taki sposob, w jaki ma ochote..
Jedyne, co mnie troche smuci, to to, ze tatuaz artystyczny przestaje powoli takowym byc..zamiast tego mamy tanie wersje nic nie znaczacych wzorkow zrobionych dla 'dziecinnego' szpanu:( byle by tylko cos miec i byle by mi wszyscy prawili komplementy jakie to jest fajne i jaka ja bylam odwazna, ze to zrobilam..hm..smutna prawda,,,
No dokladnie.teraz kazdy leci do studia albo kumpla żeby miec cos,co kazdy zauważy.teraz nie liczy sie precyzja czy odpowiedni wzór na całe życie ktory mnie określa czy jakos mi sie podoba.idzie taki,mowi-chce tribala,i koles mu robi.tamten nawet nie wie co bedzie mial.mówię tu akurat o robieniu przez kumpla.teraz dzieciaki w gimnazjum juz maja dziary...to sie mija z celem...tatuaż to cos co musi byc przemyślane i co zostaje na zawsze...takie jest moje zdanie.ktoś sie moze nie zgadzać,ktoś odwrotnie.ja nastawienia nie zmienię.pozdro dla prawdziwych i przemyślanych.ave!
Każdy kto ma pojęcie lub chce poszerzać swoją wiedzę na temat tatuażu wie, że tribale czy inne proste "obrazki" wywodzą się z tatuażu plemiennego i nie są tak do końca bez znaczenia. To najstarsza forma tatuażu, do dziś dzień rdzenni mieszkańcy niektórych regionów świata ozdabiają swoje ciała tradycyjnymi tatuażami i takie coś zawsze warto mieć jeżeli kiedyś odwiedzi się kraj czy plemię które coś takiego wykonuje.
Tradycyjne techniki być moze nie pozwalają na tworzenie skomplikowanych wzorów ale dają poczucie posiadania czegoś oryginalnego.
Sama planuję podróż do Nowej Zelandii i z pewnością jak kiedyś tam pojadę to zrobię sobie coś własnie tradycyjną techniką.
to prawda, Nowo Zelandzkie tatuaże co prawda moze i nie są jakos specjlanie skomplikowane, ale mają swój własny urok osobisty. Przynajmniej ja to tak postrzegam.
A to ze tribale cos oznaczają to wiadomo, tak samo jak serduszko oznacza milosc :) Choć w sumie...robiąc sobie tribala, czasami warto wstrzymać sie jeszcze pare dni i poszukac w necie informacji dotyczacych wybranego wzoru. Wiadaomo ze dziewczyna ktora na osiemnastkę zrobi sobie jakiegos tribala...nie zrobi se zworu oznaczającego dajmy na to prostytutkę czy coś...[mówię to ogolnie o przeciwności naszego charakteru do wybranego wzoru].
Jesli chodzi o orientalnosci...to warto tez wzrowic uwage na tat2 japońskie. Wiadomo ze smoki, samuraje, kwiaty i koi...no dobra...ale nie ma jednego smoka, jest ich kilka a kazdy moze oznacza cos innego.
Ameryka, Europa, Azja, Australnia...w zaleznosci gdzie jestesmy warto się troche podowiadywac...moze nie tyle zeby wszedzie sie dziarac, ale zeby wiedziec.
moze kiedys zobaczycie osobe z jakims fajnym wzorem i bedziecie wiedzieli co oznacza...zagniecie właściciela ;)
pozdro, ave!
a co do oznaczeń
to delfinek lub sarenka u kobiet w środowisku więżiennym oznacza skłonności lesbijskie ;)
a kwiaty cos oznaczaja?;)
a co do tej naszej klasy, to duzo osob chce sie na niej pokazac z tej lepszej strony, nie widze w tym nic złego. moj tattoo mnie sie podoba innym nie musi i nie bede go chowac na zdjeciach. jak ma facet ladne cialko to moze sie pochwalic tak jak dziewczyna dlugimi nogami:D chociaz fakt ze przesada jest wkurzajaca. jedna z moich kolezanek to w znajomych ma jedna trzecia fikcyjnych kont typu: najpiekniejsze dziewczyny, piekne oczy, kobiety boginie itp.fakt ladna no ale bez przesadyzmu
O tym delfinie nie wiedzialem,ale np krzyże w środowisku więziennym oznaczają męki samego więźnia,ze dlaczego akurat on musiał tyle siedziec,z takimi ludźmi i takie tam podobne sprawy.Przynajmniej ja tak slyszalem.jesli mówię zle to poprawcie.
Krzyż i elementy religijne to nic innego jak zaznaczenie iż jest się wierzącym.
Opinie na tematy wiary i kościoła przy spotkaniu z kimś co ma takie wzorki to lepiej zachować dla siebie.Wzory te i tym podobne pokazują kim jesteś dajesz cynk stąd się wzięła nazwa cynkówka ,cynkówki.
Znów u rosjan banie cerkiewne tzn wieże oznaczają złodzieja co okrada kościoły, plebanie Ilość wież to ilość włamań lub ilość lat które odsiadujesz za te włamania.
Znaczenie takie ma u nas pająk ewentualnie pajęczyna.
a to wybaczcie, źle to zinterpretowałem..
Dziarus, bo ty obeznany jestes-z tą pajęczynka co nie, to np siedzialem dajmy na to 5 lat...ot mam na tym zrobione 5 kresek, czy 5 pajeczyn... ? Pytam z czystej ciekawości.
pajęczyna niema nic co do długości siedzenia.Od tego są pagony na ramieniu dwie belki i gwiazdka oznaczają 5 lat odsiadki następną robiło się co pięć lat.Powiedzonko "generała do wojska nie biorą"wywodzi się z więzienia.Trochę liznąłem wiedzy w tym zakresie ;) parę latek dziabałem po tamtej stronie.Oczywiście teraz to się zmieniło i nikt nie przykłada do tego większej wagi co dane tato oznacza .Wiem że do tej pory niemile widziany jest tatuaż psa lub konia z takim wzorkiem możesz mieć problemy choć i to już jest mało respektowane.
pontonss
01-10-2009, 19:55
Z tym napinaniem się do lustra na nszej klasie to widziałem chłopa co się oliwką nasmarował, naoliwił dziary napioł plecy i na nsza klasę:) no padaka
powiem ci dziarus, ze to co tu piszesz strasznie mnie pochłoneło. Siedze na lekcjach z włączonym dostępem do neta na telefonie i tylko czekam kiedy napiszesz cos nowego o znaczeniach tych wieziennych dziar.
Dlaczego psa nie tolerują...to sie domyslam...ale dlaczego konia ?
I napisz no jeszcze pare fajnych motywów bo mnie to zaciekawiło.
btw. Kiedys widzialem jakis reportaż w TV o wieziennych dziarach. Jeden kolo wyrypał sobie na czole "jebać sąd" . Potem go usnunął.
Ale miał tez pod oczami łezki. To bodajrze oznaczalo cos o policjantach...tylko co ?
A kropka z uchem oznacza konfidenta ? Bo jeden koleś sie mnie pytał...ma takiego pieprzyka za uchem i sie wstydzi ściąć włosów...xP
nie będę zaśmiecał foruma bo to nie ten temat. Za uchem to kropkę maja cwele wielka rzadkość a konfident ma na nosie.Konie się niedziabie bo koń to ktoś głupi i itp. na grypsujących obrażliwie się mówi koń.Choć jest wyjątek bo jednorożec jest dopuszczalny.
ok jak chcesz cosik więcej dowiedzieć to pytaj w wątku tatuaż więzienny .
dropsikk
01-11-2009, 03:14
wracajac do pajeczyny to na poczatku lat 70 tych gdy powstawali pierwsi nazi skini w wielkiej brytanii pajeczyan na lokciu oznaczala u nich ze siedzieli na pobicie murzyna albo ze pobili nie wiem dokladnei jak to bylo ale mneijsza z tym jezeli murzynowi spusciles manto mogles sobie taka pajeczynke wytatuowac a pajaka tlyko wtedy gdy zabiles czarnego i im wiecej czarnych ubiles tym wiecej pajakow mogles miec:) wiem ze troszke w nieladzie to napisalem ale po melangu jestem i troszeczke juz mi sie oczy kleja:) za bledy takzde przepraszam:)
1grzesiu1
01-14-2009, 21:12
powiem ci dziarus, ze to co tu piszesz strasznie mnie pochłoneło. Siedze na lekcjach z włączonym dostępem do neta na telefonie i tylko czekam kiedy napiszesz cos nowego o znaczeniach tych wieziennych dziar.
:) chyba cie podniecilo za bardzo to jest kolejny przyklad frajerstwa goscia co sie zachwyca tatuazem wieziennym .......... zrob se jakis wzut typu hm.... nawet nie wiem bo mnie to nie interesuje mam znajomych co maja powieki wydziarane i inne jakies dziwne tatoo ale mnie to nie interesuje to jest sytuacja typu
"robi sobie pedal zdjecia bez koszulki z tatuazami i umieszcza na naszej klasie"
drugi robi sobie tatuaze fide cul fide czyjak to tam szlo i struga pozera :)
bo o to w tym temacie chodzi!!! je...ac frajerstwo
ps. szacunek dla dziarusia na pewno madrze piszesz
pozdro
dropsikk
01-15-2009, 01:12
tu sie grzesiu z toba zgodze ale nie uzywajmy tak mocnych slow jak frajer... ale naprawde lby co sobie dziaraja lampasy a nie siedzieli to troszke nie halo jest no ale coz pozerstwo zawsze bylo i bedzie tego juz nie zmienisz tym bardziej wyzywaniem sie na forum:)
"chyba cie podniecilo za bardzo to jest kolejny przyklad frajerstwa goscia co sie zachwyca tatuazem"
nie jestem zadnym frajerem itp...to po pierwsze
zainteresowalem sie bo mam darmowego neta na fonie i tylko siedze i siedze. W domu siostra co chwile mnie zgania z kompa bo ona musi cos tam napisac na uczelnie jakies tam sruty tuty...
nie zycze sobie tego zeby ktos mnie nazywał frajerem...tylko dlatego ze sie interesuje tatuazami.
to tak jakbym nazwał Kubice debilem bo lubi motoryzacje.
dropsikk-dzięki za słowa obrony.
Od razu mowie ze mam 17 lat, nie mam zamiaru dziarac se ryja ani isc za kratki. proste.
ave
To ja dołożę trochę dziegciu do tematu.
Pierwszy tato jak robiłem u siebie to byłem tak zwanym " frajerem" wzorek był na pokaz i wcale tego nie ukrywam ,obnosimy się ze wszystkim co mamy nowe i inne to jest normalne bo człowiek jest tak skonstruowany jedni robią to bardziej dyskretniej inni mniej.
Dlatego gdy widzę takie zdiątka to to rozumiem sam już inaczej na to patrzę bo latka minęły i człowiek trochę dojrzał.Idąc tym tropem to np. gostka co paraduje w koszulce bez rękawków z tatu na rekach po deptaku to jak nazwiemy pozer,frajer ?
Ja tak paraduję no bo co w golfie mam zapitalać więc wtedy mogę być bajera , fifarafa a co :D
Większość z tych co robią sobie zięcia i wklejają do portali z czasem się zreflektuje i zauważy że jest to dość śmieszne i dziecinne nie licząc oczywiście narcyzów.
Z drugiej strony przyczyniają się oni do popularyzacji tatuażu.
Z drugiej strony przyczyniają się oni do popularyzacji tatuażu.
I chwała im za to :)
Pomijając już aspekty czysto szpanerskie to jednak fajnie jest widzieć, że coraz więcej osób ma tatuaże. Pozwala to innym lub przeciwnikom tatuażu ew. osobom którym się tatuaż kojarzy z ZK spojrzeć na to z innej perspektywy, nawet bardziej przychylnie.
Ludzie, zwłaszcza starsze pokolenie dopiero "oswaja" się z odmiennością a widząc ją na zwykłych ludziach czy znajomych zmienia zdanie odnośnie samej sztuki modyfikowania ciała.
dropsikk
01-15-2009, 18:05
alikk nie ma za co poprostu nie lubie jak sie uzywa slow o ktorych nie ma sie pojecia. a slowo frajer moim zdaniem nie powinno w tym temacie wogole wystepowac...
dziarus masz w sumie duzo racji z tymi narcyzami sa zalosni ale w sumie dzieki nim to ludzie sobie tatuaze robia:)
Hubson.com
01-23-2009, 08:40
Tak czytam Wasze posty i przyznaje rację w 1000%. Zrbi sobie taki koleś tatoo może z henny może jakś kalkomania. I tak muśli że jest BOSSEM bo ma tauaż a w żeczywistości to golas i frajer. Osobiście posiadam cztery duże tatuaże ale wszystkie są dla mnie ważne,wszystkie coś znaczą i żadnego bym się nie pozbył. I żaden z nich nie zrobiony jest dla szpanu czy na pokaz to po prostu jest dzieło które uwielbiam i pielęgnuję. I na pewno jeszcze jakieś powstaną ... Pozdrawiam wszystkich :):):)