PDA

View Full Version : talent artystyczny??

fantomx
01-08-2009, 19:31
witam
mam takie pytanie czy do dziarania potrzebny jest talent artystyczny (np. szkicowanie i takie tam)
wiem ze lepiej to miec ale czy to jest naprawde wymaganie bo ja mam trudnosci z szkicowaniem a mysle ze dziaranie mi fajnie wychodzi?? moze cos odpowiecie na ten temat ;p

pontonss
01-08-2009, 19:33
No wydaje mi się że to podstawa, bez talentu najwyżej coś powielisz jak z kalki, a jak gość powie zrób mi tam cień inaczej?

YvonneS
01-08-2009, 19:37
Nie wyobrażam sobie tatuowania się u osoby której brakuje w/w talentu, tu nie wystarczy być dobrym rzemieslnikiem - odtwórcą, potrzebne jest coś więcej.

dziarus
01-08-2009, 20:24
z talentem to jest tak że jedni go mają a inni się go uczą .
Jeśli nie znasz podstaw rysowania,szkicowania to się za dziabanie nie bierz bo komuś krzywdę zrobisz.
A jak tak bardzo cię ciągnie do wbijania igły to ucz się na sobie ja bynajmniej tak robiłem a teraz chadzam z burakami :D.
Zapodaj jakieś zdiątko to ocenimy czy masz to coś czy nie :rolleyes:

fantomx
01-09-2009, 05:56
no wiecie cieniowac mozna sie szybko nauczyc cieniowanie to wiem ze czeba znac ale szkicowanie sie sprubuje nauczy ;p ;]:)
:)

pontonss
01-09-2009, 08:37
Powiem ci tak bez talentu to możesz CHWDP chłopakom na nogach robić

Shtojer
01-09-2009, 19:50
Cieniowac mozna szybko sie nauczyc... Oj moge sie klucic, operowanie swiatlem itp nie jest taki proste na jakie wyglada. Bez odpowiedniego warsztatu artystycznego maszynka nic nie zdzialasz procz katalogowek i prostych symboli

fantomx
01-09-2009, 22:01
wiem sorry nie chcialem zeby to tak wyszlo o cieniowaniu mi chodizlo ze to sie da nauczyc jezeli to cie interesuje a a szkicowanie i tp prubuje i prubuje ale mi nic nie wychodzi ;p moze doradzicie cos na temat SZKICOWANIU ;p ;]

Shtojer
01-09-2009, 23:48
Najlepiej zaczynac od glupich kwadratow, kolek i trojkatow w kolo Macieju, martwa natura do usranej smierci az wyrobisz łapke. Pozniej mysle ze kopiowanie prac innych artystow tez do znudzenia i pozniej proboj wlasne robic az do zadawalajacego Ciebie rezultatu

dziarus
01-10-2009, 09:07
jest trochę literatury typu uczę się rysować itp.warto się zaopatrzyć, tam znajdziesz potrzebną wiedzę. A cała reszta zależy tylko od twojej determinacji
w necie znalazłem nawet internetowy kurs:D http://rysowanie.eskk.pl/?gclid=CM695r7Qg5gCFQO5GgodWQkCCg
A tu masz jakoweś książki
http://ksiazki.wp.pl/katalog/ksiazki/ksiazka.html?kw=8026
http://www.empik.com/kurs-rysowania,3941,p?gclid=COPX5ZDQg5gCFQxKGgodvFH0DA

alikk1
01-10-2009, 10:08
No wiecie. Ja Narazie odstawilem maszynke bo zwykle tribale sa dla mnie zbyt proste.wzialem sie za prace cieniowane...tzn Narazie rysuje,ale juz nałogowo.co do tematu-można sie tego nauczyć,np ja tak zrobilem.cos łatwego fajnie mi wychodzi :) ale ucz sie tak jak inni mówią,cos prostego jak kwadraty,kółka i inne takie wzorki...potem wez sie za tribale,to tez jest tylko kopiowanie.kup sobie sztuczną skore i próbuj cieniowac

fantomx
01-10-2009, 12:57
dzieki wszystkim za odpowiedzi moze ktos cos dozuci to se przeczytam.. a tak to dzieki