View Full Version : sztuczna skóra
natallica777
04-28-2010, 16:29
Mam taki plan zakupić syntetyczną skórę, zrobić na niej tatuaż w ramach prezentu dla znajomego. Więc mam pytanie jak to wszystko będzie wyglądać. Czy taka skóra rzeczywiście przypomina ludzką, jakie są podobieństwa i różnice i przede wszystkim czy będzie to ładnie (pod warunkiem, że tatuaż zostanie dobrze zrobiony) i estetycznie wyglądać. Jak wam pracowało się na tym materiale?
pitrek681
04-28-2010, 18:14
owa syntetyczna skora jest zrobiona z kalczuku i raczej na niej nic nie stworzysz ciekawego a sluzy tylko do cwiczenia konturu i zapoznania sie ze sprzetem (ewentualnie jakiegos malego prosiaczka kup i na nim mozesz cos stworzyc i oskalpowac:D)ale tak na powaznie jest spora roznica miedzy zywa a martwa skora wiec twoj pomysl wydaje mi sie spalony na starcie
słaby pomysł, lepiej strzel jakiś dobry rysunek:) a jaka jest różnica między sztuczną a prawdziwą skórą? GIGANTYCZNA:cool: wg. mnie i moich doświadczeń jedyne co łączy owe skóry to kolor i pociągnięcia maszynki do uzyskania odpowiednich linii.
moja propozycja to kup antyramę a4 kartkę,ołówek, gumkę chlebową i trzaśnij jakieś odpowiednie "malowidło" :)
natallica777
04-29-2010, 09:30
Chciałam wymyślić coś oryginalnego ale wyjdzie jak zawsze;) Ale dzięki, dobrze wiedzieć, że sztuczna skóra nie bardzo się nadaje. Myślę jeszcze nad tatuażem na grejpfrucie. prezent może nietrwały ale bukiet kwiatów też długo nie postoi;) Przy okazji grejpfrut ładnie pachnie w trakcie pracy i pryska w oczy;) ale myślę, że będzie śmiechawskim prezentem. Próbowaliście już czegoś takiego? Ja tak i ten tatuaż może nie wygląda idealnie ale za to fajnie i ciekawie
natallica777
04-29-2010, 09:35
A w ogóle to pójdę na całość i spytam może coś nowego wymyślicie na czym można jeszcze robić tatuaże oczywiście oprócz ludzi, świnek i sztucznej skóry :D
z tego co wiem jest jeden facet w polsce co zajmuje sie grawerka w kamieniu a graweruje wlasnie maszynka do tatuazu;] mozna by bylo nad tym pomyslec:)
natallica777
04-29-2010, 20:32
co robi??? maszynką? hmmm gdybyś mógł więcej na ten temat napisać
w ktoryms z tattoofestow nawet byl wywiad;) wszystko tak jak w normalnej tylko mocne bicie i zamiast igiel przerabial koncowki na zaostrzone szpikulce i bawil sie w grawerke:)
natallica777
05-02-2010, 19:26
no no to jest ciekawe;)
owieczka33
05-02-2010, 22:19
Mmmm? znajomy zajmuje się zawodowo grawerowanie w kamieniach, ale robio to zwykłym najtańszym diaxem. Wciąż narzeka że "zajeżdża" kolejne urządzenia.:p Może zasugeruje mu maszynke do tatuażu. Jakie rzędu byłby to koszt?
natallica777
05-03-2010, 09:22
moja chińszczyzna kosztowała 300 zł, Za dobrą pewnie 450. Do konturu. pewnie pasowała by jak najmocniejsza. hmmmmm ale niech wypowiedzą się ci którzy bardziej się na tym znają.
pitrek681
05-03-2010, 09:48
na kamieniu masakra reki se odciac nie dam ale wydaje mi sie ze taka 12 zwojowa wystarczyla by ewentualnie 10 zwojowa z powiekszona srednica oczywiscie "lutowanie" szpikulcy we wlasnym zakresie:D
co do kosztow nawet do 1000 zlociszczakow
natallica777
09-29-2010, 11:16
próbowałam troszku na gipsie. ale dupa. za kruchy.
moja chińszczyzna kosztowała 300 zł, Za dobrą pewnie 450. Do konturu. pewnie pasowała by jak najmocniejsza. hmmmmm ale niech wypowiedzą się ci którzy bardziej się na tym znają.
chinszczyzna za 300zl? nie szkoda na to pieniedzy?
Wydaje mi sie, ze konturowka 10zwojowa dalaby spokojnie rade, mimo wszystko, duzo z tym zabawy
zakupiłem tą skóre do nauki...;/ myslałem ,ze to bedzie dobry pomysł , a jednak nie był..;/
dziarać sie dziara dobrze, ale gorzej z przemywaniem..po za tym nie idzie jej domyć , a do przemywania używam dettolu oraz mydła chirurgicznego ...i no sory ,ale nie mogłem za nic jej domyć...;/NIE POLECAM