PDA

View Full Version : Swinska skora

chaos79
03-30-2008, 15:41
Wkoncu skompletowalem sprzet i dzis przyszedl czas na pierwsza probe. Znalazlem chetna swinke ktora oddala mi troche swojej skorki i zaczolem od kontorowania. Mam pytanko. Jakim najlepiej tuszem zaczynac, bo ja jade jakims zwyklym i strasznie mi farbuje skore , tak ze nie widze jak wychodzi kontu, a ze zmyciem jest ciezko. A moze powinienem jakims specjalnym srodkiem to przemywac?:confused: z gory dziekuje.:D

Shtojer
03-30-2008, 18:44
Jakims zwyklym tuszem ? Czyli jakim bo nie rozumie... :) Sproboj przemywac woda z mydlem.

chaos79
03-30-2008, 22:06
To byl tusz z naboju do piora,i strasznie barwil skore nie dalo sie tego zmyc, ale niedawalo mi to spokoju i sprobowalem farby akrylowej ktora maluje obrazy i eureka. Ladnie widac kontor, i schodzi po przemyciu wodom z mydlem, tak ze mozna testowac ustawienia maszynki, szybkosc i glebokosc na jaka wchodzi farba i po przemyciu wszystko klarownie widac. Wiem ze to amatorszczyzna ale od czegos trzeba zaczac. Szkoda tylko swinek, ale sa lepsze od silikonu.:D

Shtojer
03-30-2008, 22:49
Pamietaj tylko ze na swinskiej skorze nie nauczysz sie pieknie ladnie robic tattoo. Z racji tego ze ludzka skora moze inaczej Ci reagowac, meczyc sie itp itd... Na tym materiale mozesz wlasnie potrenowac prowadzic rowny i gladki kontur, wypelniac bez przeswitu. a glebokosc wbijania to przeciez nie wymierzysz idealnie ile wbijales ;) To trzeba wyczuc. Nie spiesz sie :) Powoli a do celu :)

chaos79
03-30-2008, 23:05
Dokladnie. Jesli na swince wycwicze reke , to nastepny bede ja sam i wtedy zobacze jak to jest, ale tak jak mowisz . Powoli do celu. Pozdrawiam.

Shtojer
03-31-2008, 17:19
Dobrym sposobem przyzwyczajenia ciezaru maszynki dla reki jest wsadzenie ołówka zamiast dziobu i rysuj po kartce ;)

chaos79
03-31-2008, 20:18
O prosze. Tego z olowkiem nie wiedzialem. Faktycznie proste i skuteczne. Ja dzis na moich swinkach potestowalem troche z kolorami i te akryle tez daja rade, wiem ze to sie nie ma do ludzkiej skory , ale zawsze jakas praktyka jest:rolleyes: A tak Wogole to ptaki w kolo mego domu maja niezla bajke bo te wydziarane skorki wywieszam na dwor a one sobie wydziobuja sloninke z wydziaranych tribalkow i serduszek, he he:D