View Full Version : Swędzenie
Witam, po jakim czasie tatuaż zaczyna swędzieć i jak długo on swędzi i w ogóle to jest tak, że cały czas, cały dzień się męczyny czy są tylko takie fale? pzdr
k4mil3kkrk
04-22-2009, 20:39
tak zdarza się tak... swedzi hmm... po 3,4 dniach. a przynajmiej ja tak mialem... no i swedzi az do konca az strupek zejdzie;)a pozniej to juz tylko efekty podziwiac;)
k4mil3kkrk
04-22-2009, 20:40
ahaaa... no i to jest przejscionwe... nie swedzi 24h tak co jakis czas... ale da sie wytrzymac:)
No ma swędziec jak swedzi to znaczy ze sie goi a to dobry znak tak jak przedmuwca pisal swedzi tak ze da sie wytrzymac
Chociaż nie drap tego najlepiej poczekać aż się samo wygoi :D tak z 2 dni takie naloty swędzenia będą ale bez lipy staraj się żeby przypadkiem nie podrapać bo się rozkręci i będzie :D
pontonss
04-23-2009, 09:12
ja mam taki sposób na swędzenie poklepuje tatoo tak delikatnie i troszke przestaje swędzieć
Na ulżenie są różne sposoby ale najważniejsze żeby strupkom nie pomagać czyli nie zdrapywać na siłę. Można w ten sposób uszkodzić rysunek.;)
orygami to podaj proszę te sposoby, bo ja ciężko znoszę swędzenie, a od jutra powinno się zaczać :D:D
No miałem na myśli delikatne głaskanie czy jak pisał poprzednik poklepywanie, łaskotanie byle nie drapać. Na marginesie - to nie jest tak okropne jak się wydaje nie swędzi aż tak że nie wytrzymasz. Swędzenie to dobry znak że wszystko ok i nie trwa wiecznie, po swędzi i przestanie. Tak jak pisałeś są takie swędzenia falami, moją żonkę na przykład nie swędziało wcale :) Każdy znosi to inaczej więc głowa do góry a jak będzie swędzieć to podrap po przeciwnej stronie:D
Hej mam kolejne pytanie minął już tydzień ze swędzeniem bez problemu sobie poradziłem i skóra mi schodzi ciągle, ale od kiedy powinienem zobaczyć strupki? Bo mi się nie pokazują i jeszcze jedno, macie tak czasem, że momentami straszne pieczenie odczuwacie? Ja w jednym miejscu szczególnie jak się położę, albo minimalnie chociaż dotchnę, to mnie baaardzo piec zaczyna przez jakieś 5 sekund
Nie musisz mieć strupków, reszta jest ok.