PDA

View Full Version : Sukam Tatuazu

daroo2009
12-31-2008, 21:09
Mam pytanko;p kojazy moze ktos serial Gliniarze bez odznak?? Tam wystapilak kiedys japonka... miala na plecach tatuaz...miecz a wokol niego smok.. chcial bym sobie taki wlasnie zrobic.. ma ktos taki wzor moze??albo zdjecia tej ze japonki help plisss

Shtojer
01-01-2009, 13:39
Nie potrafie konkretnie tego motywu znalesc z filmu ale masz dwa wg. kryteriow - smok z mieczem

http://www.tattoosymbol.com/gallery/dragon-sword-big.jpg
http://www.arubatattoos.com/Dragon-sword-web.gif

YvonneS
01-01-2009, 15:35
Piękne te smoki.

A właśnie, czy babki mogą sobie robić takie tatuaże, np. tygrysa, nie narażając się na "zemstę" Yakuzy?

Shtojer
01-01-2009, 20:12
dziwne pytanie YvonneS, chodzi Ci o ogol, Polske czy Japonie ??

YvonneS
01-01-2009, 21:30
Chodzi mi o to czy taki wzór pasuje kobiecie, widziałam rózne smoki, feniksy, kwiaty, ryby koi ale tygrysa nie.

dziarus
01-03-2009, 16:45
ponoć o gustach się nie dyskutuje bo toć każdy ma inny.Często się spotykam z opiniami że tato robi się dla siebie i wzur wybiera się pod swój gust. co do tygrysów made in japan to niewiem czym się rużnią od smoków.Bardziej pasuje tygrys u kobietki niż smok moim zdaniem.Kwiaty np wiśni lotosu na wzorkach u męszczyzn to niby pomyłka bo jak się ma facet do kwiatuszków tak jak pewnie kobietka do biomexhaniki lub maszkaronów.
To wszystko jest gustem ktury kazdy ma inny i całe szczęście bo świat jest ciekawszy.

YvonneS
01-03-2009, 21:41
No wiem ale tak się zastanawiam. To jednak są tatuaże tradycyjne, nie chciałabym strzelić gafy i np. zrobić sobie tygrysa i dowiedzieć się, ze nie wolno.
A tak w ogóle to uwielbiam koty (sama mam dwa w tej chwili) i dlatego ten pomysł. Poza tym to ma być mój ostatni tatuaż.

pontonss
01-04-2009, 18:43
Za smoka na plecach wycinaja łechtaczkę i nasmarowują ranę solą:)

OLdzi89
01-04-2009, 20:15
ostatni?? czyzby napewno?? ;)
moj tez mial byc jeden a juz szykuje kaske na nastepny, z rok to potrwa, jako ze uboga studentka jestem... :/

YvonneS
01-04-2009, 20:28
Za smoka na plecach wycinaja łechtaczkę i nasmarowują ranę solą:)

A to za słabe tortury, wymyśl coś mocniejszego w stylu Yakuzy :D

ostatni?? czyzby napewno??

Myślę, ze tak, w miedzyczasie planuję jeszcze kilka ale ten ma być na koniec, dlatego jest dla mnie ważny i nie chciałabym czegoś spieprzyć.:D

dziarus
01-04-2009, 22:41
no niewiem czy ktoś z yakuzy fatygował się do polski tylko dlatego że zrobiłaś sobie kotka

YvonneS
01-05-2009, 12:50
Miałam na myśli odwrotną sytuację :)

pontonss
01-05-2009, 18:42
Tu ci powiem tak nie wiem jak Japończycy reagują na podrkradanie ich kultury, szczególnie że tatuaż jest tam bardzo silnie skorelowany z przynależnością do świata przestępczego

YvonneS
01-05-2009, 21:09
Kiedyś tak może i było, dzisiaj moda na ozdabianie ciala przez człownków gangu (yakuzy) zanika. Obecnie tatuują oni sobie proste wzory lub napisy.

Najpopularniejszymi tematami preferowanymi przez yakuzę były kwiaty czereśni i liście klonu, wyobrażenia buddyjskich herosów. Unikano wyobrażeń kobiecych bostw, które często występowały wśród innych grup społecznych.

W samej Japonii tatuaż traktowany jest jako sztuka i forma piękności ciała, osoby noszące tatuaż zaś jako obiekty sztuki, które należy podziwiać;
Zaznacza się silne akcentowanie formy, fabuła nie ma aż takiego znaczenia.
Występują motywy symbolizujące takie cnoty, jak lojalność, oddanie, obowiązkowość, które nie występują w tatuażu europejskim

pontonss
01-06-2009, 16:41
Tu masz racje ale jak się wbijesz na łaźnie w Japoni z dziarami to zaraz wszyscy nogi po butych:)

1grzesiu1
01-06-2009, 19:31
kurwa co to za temat siedzicie czesto w japoni?? zeby miec takie problemy typu co na to yakuza??:) jezu chryste smieszne:)
pozdro

pontonss
01-06-2009, 20:28
no dokładnie tu masz racje ale to takie forumowe gdybanie:)

YvonneS
01-07-2009, 10:25
kurwa co to za temat siedzicie czesto w japoni?? zeby miec takie problemy typu co na to yakuza??:) jezu chryste smieszne:)
pozdro

A weź się odczep.
To moja sprawa, że chcę poznać kulturę i obyczaje danego kraju.
Skoro sam uważasz, ze nie warto sobie głowy zawracać takimi bzdurami to nie musisz tego czytać ani komentować.
Mnie też się nie podobają bluzgi w każdym poście i co z tego?
BTW, yakuzy już nie ma :D

ka86ska
01-07-2009, 14:13
chcialabym sobie zrobic tatuaz ze swoim znakiem zodiaku czyli waga .... czy ma ktos jakies fajne wzory?? czekam na odpowiedzi :) pozdro dla wszystkich