PDA

View Full Version : Stuk puk

kubak
11-23-2011, 10:50
Siema!

Na forum zdążyłem już zostawić swój ślad a nie zdążyłem się przywitać. Ale dobrze, bo witam się już z moim nabytkiem.

Mój plan to całe prawe ramię. Pozwolę sobie udokumentować każdą zmianę, która zajdzie w czasie. Pod każdą aktualizacją będę wpisywał ile trwało tworzenie i ile mnie to kosztowało. Na koniec podliczymy i zobaczymy ile czasu z życia mi to zajęło i ile Golfów III sobie przez to nie kupię ; )

To mój pierwszy tatuaż. Całe ramię będzie w motywach snowboardowo - zimowych z dodatkami muzycznymi. Zacząłem od Yeti - jest brzydkim włochatym snowboarderem - zupełnie jak ja ; ) użytych było jakieś 11 kolorów jeżeli dobrze pamiętam.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/321246_307283662629894_206989405992654_1173657_135 8537139_n.jpg

Czas - ok. 3,5 godziny
Koszt - 400zł (+50zł zaliczki, które wpłaciłem za zrobienie wzoru na ramię, którego jeszcze do końca nie mam ; )

Co wy na to? Liczę na konstruktywną krytykę

Edycja 07.12

Kolejny element : )

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/383759_316174038407523_206989405992654_1200364_111 6564515_n.jpg

Kolory są trochę jaśniejsze na żywo : )

Czas: prawie 4 godziny
Koszt: 400zł

PalKory
11-23-2011, 11:26
Niezły cartoon'owy styl, choć twój Yeti wygląda bardziej jak orangutan, mniej jak tajemniczy człowiek lodu- kwestia gustu. Wykonanie chyba niezłe ale prawa łapa jakoś dziwie wycieniowana...

lubiana
11-23-2011, 12:03
:) oryginalny wzorek ..
nie mialam okazji jeszcze takiego widziec ..
zgadzam sie z kolega PalKory'm - nie wyglada to na Yetti .. myslalam,ze to goryl szczerze mowiac :)
ale ogolnie podoba mi sie ..

owieczka33
11-23-2011, 13:19
Fajny klimat, chwal sie kolejnymi odsłonami :)

pajak914
11-23-2011, 19:26
Za chuja nie powiedziałbym, że to yeti :D co nie zmienia faktu, że dziarka bardzo mi się podoba. Taka... inna. Oby tak dalej, powodzenia

kubak
11-23-2011, 21:05
no dobra, Wielka Stopa jest stanowczo bliżej, to mi się coś popieprzyło ;)

W każdym razie - wiem, że trochę późno na takie pytania, ale lepiej późno niż wcale. Tatuaż został zrobiony wczoraj, po 4 godzinach zdjąłem folię, przemyłem i posmarowałem Bepanthenem. I od tamtej pory co jakiś czas przemywam i smaruję, ale nie zakrywam folią. Wiadomo, jest zimno więc chodzę w bluzie i płaszczu, ale w pracy i w domu staram się mieć ramię odkryte. Mimo wszystko tatuaż przez kilka godzin był dzisiaj pod ubraniem. Mam się smarować i zakrywać to folią czy jednak zostawić to tak jak jest? Rękawek koszulki zakrywa go całkowicie.

PalKory
11-23-2011, 21:15
Pytanie lekko z dupy bo było wałkowane na forum. Ogólny wniosek: jak ci wygodniej. Jeśli niema ryzyka, że zasyfisz ranę darowałbym sobie folię...

lubiana
11-23-2011, 22:00
wydaje mi sie,ze jak nie zabrudzisz tattoo to folia na noc wystarczy ..zeby nie zasuszyc ..przez kilka dni ..

kubak
11-23-2011, 22:49
Wiem, że z dupy, ale chciałem dopytać o konkretną sytuację.

Jeżeli chodzi o noc to hmmm...sam nie wiem jak to powiedzieć. Kontroluję się :) wczoraj położyłem się na plecach nie dotykając tatuażem niczego poza rękawkiem koszulki. W nocy oczywiście automatycznie się przekręcałem, ale jak tylko zrobiłem jakiś ruch budziłem się, stopowałem i wracałem do leżenia na plecach. Ale myślę, że dwa czy trzy dni w folii mi nie zaszkodzą :) tak na wszelki wypadek. O ile mam folię spożywczą w domu.

Dzięki wielkie. Kolejna wizyta 07.12, pewnie wieczorem wrzucę fotkę.

PalKory
11-24-2011, 00:25
No czekamy na c.d. zapowiada się ciekawie.Tym czasem przejrzyj forum, znajdziesz tu sporo cennych wskazówek i ustrzeżesz się i nas przed niepotrzebnymi pytaniami. Miłej lektury i powodzenia! Aha: zdradź jeszcze gdzie to robisz- zwykła ciekawość.

kubak
11-24-2011, 00:59
Tak też zrobię :)

A robię to w studiu Lestat w Chorzowie

https://www.facebook.com/pages/Studio-Tatuazu-Lestat/206989405992654

kubak
12-07-2011, 20:56
Aktualizacja :)

wuesteerte
12-08-2011, 08:23
Jak dla mnie Yeti fajniejszy, zdecydowanie. Ale żaba też spoko.
A jakie postacie jeszcze planujesz?

kubak
12-08-2011, 11:12
Na Kermicie się wychowałem. Oczywiście to była jedna z wielu postaci mojego dzieciństwa, ale jakoś jest bliski mojemu sercu ;)

Właśnie chodzi o to, że nie planuję. Generalnie przychodzę do studia, gadamy sobie, wpada pomysł, szybki szkic i lecimy z tatuażem. Taki spontan. Oczywiście nie zgodziłbym się na cokolwiek, co by mi się nie podobało.

Myślałem o różnych rzeczach - o większych i mniejszych płatkach śniegu (zwykłych albo na przykład zrobionych z desek snowboardowych czy czegokolwiek innego), o bałwanie z wielkimi słuchawkami albo głośnikami, o seksownej lasce w ciuchach snowboardowych i z deską na nogach...no możliwości jest milion.

Btw: jakieś pomysły? :)

PalKory
12-08-2011, 11:40
No i gdzie ta aktualizacja? OK już widzę. Zajebisty ten żabon tylko trochę "nie w temacie", ja rzuciłbym go niżej... Teraz musicie wymyślić jak te motywy połączyć, bo domyślam się, że to nie koniec a dziary bez tła jakoś biedniej wyglądają...

kubak
12-08-2011, 12:02
No jasne, póki co rzucamy różne elementy na ramię a później będziemy to jakoś łączyć śniegiem, wiatrem, pięciolinią z nutami itp itd ;) generalnie cały rękaw będzie poryty tuszem

matys23
12-08-2011, 15:37
A nie lepiej byłoby zrobić jakiś szkic tego co, gdzie i jak ma być? Żeby się później nie okazało że fajnie byłoby gdyby ten kermit był "jakoś" bardziej w lewo bo "coś tam innego" nie bardzo chce się zmieścić, a zbyt wygięte nie bardzo wygląda.

owieczka33
12-08-2011, 17:17
Kermit fajny, ale mi brakuje "połączenia" (psałes, że będzie). Pokaz, jak się oba prezentują razem.
Niemniej- oba są fajowe i takie optymistyczne :)

wuesteerte
12-09-2011, 06:00
Z jednej strony taka spontaniczna akcja nawet fajna, jednak ja osobiście bym najpierw wszystko przemyślał. No ale każdy podchodzi do tego inaczej. Jestem ciekawy co będzie dalej. No i połączenie to konieczne.

A co do pomysłów, to może - bałwan na sankach? pijany mikołaj pod choinką?

PalKory
12-10-2011, 21:02
Zajebista pinup'owa sztuka w kusym "ubranku eskimoski" gogle, deska na plecach i wielgachny tyłek! A nie tam mikołaje jakieś, bałwany... ;P Wizja tego rękawa coraz bardziej mi się podoba. Możesz wrzucić ratrak- transformera, wiesz- wielki wkurwiony ratrak- robot z wielkimi stalowymi łapskami, metalowymi zębiskami i stopami z gąsienic. Wystarczy zdjęcie ratraka, stop klatka- ujęcie, któregoś z decepticon'ów w ostatnim filmie, sprawny plastyk i kurwa, klnę się- nikt w to nie uwierzy! ;) Sanki to też fajny motyw ale pod warunkiem, że leci na nich karykatura Snoop'a* z wielkim blantem w zębach i błędnym wzrokiem chińskiego zwiadowcy. :)
Akcja ze spontanicznym dziaraniem też może być dobrą drogą do zajebistego rękawa ale na przyszłość staraj się zostawiać więcej przestrzeni między wrzutami. Ja np kermita i kilka innych postaci z kreskówek wrzuciłbym na przedramię albo wewnętrzną część łapy tak, żeby można było zgrabnie przejść z tematu deskowo- zimowego do innego*

*Tu wstawiasz co ci się podoba.

Ps. popatrz a tego skurwiela, jaki wredny ma ryj... :) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/Ratrac.jpg może wyłazić z lasu łamiąc drzewa a ludzie na deskach- nartach (oczywiście w odpowiedniej skali- malutcy) uciekają w dół stoku. Tym sposobem masz motyw i element łączący. Na dole w pierwszym planie stoi wspomniana wyżej sztuka itd itp aż do nadgarstka.

yoh1239
02-13-2012, 11:42
Pomysł na dziarę wg mnie genialny :) Coś oryginalnego, czego jeszcze nie było, wymyślonego przez Ciebie - to lubię. :rolleyes:

I podoba mi się idea spontanu - ma to swój urok :D
Powodzenia w dalszym ciągu dziarania, domyślam sie że efekt końcowy będzie MEGA!

pozdro ;)