PDA

View Full Version : Studio - Kraków

philu
09-07-2008, 13:18
Witam! Mam pytanie, jakie studia w Krakowie sobie najbardziej cenicie? i ew, jakie sa tam ceny?

Shtojer
09-07-2008, 15:04
Krakow to oczywiscie KULT :) zreszta wystarczy tylko zobaczyc ich portfolio i wszystko za siebie mowi :) http://www.tattoo.biz.pl/

Tommicrazy
11-10-2008, 21:25
prawda jest taka ze zalezy co bysmy chcieli sobie zrobic, z krakowa masa utalentowanych tattoazystow wyjechala za granice, pracownicy w studiach sie czesto zmeiniaja.

Freeze182
11-17-2009, 00:45
Osobiscie tatułowałem sie w Graff Tattoo i Tattoo Tatu oba studia mieszcza sie na ulicy Grodzkiej. Tego pierwszego zdecydowanie nie polecam, spiepszyli mi tatułaz i chcieli bym płacił za poprawe !.
Natomiast Tattoo Tatu na grodzkiej 50 moge polecic z czystym sumieniem (lelganckio poprawili tattoo robiony w Graff Tattoo ).
Natomiast tak wychwalany Kult słynie z astronomicznych cen, za 3 gwiazdki z czego najwieksza z nich była wielkosci paznokcia palca wskazujacego dziewczyna znajomego zapłaciła tam az 150 zl !!

Shtojer
11-21-2009, 17:58
Kazdy tatuator wycenia swoje umiejetnosci jak i zalezy to rownierz od jego podejscia do sprawy jakich materialow uzywa i ile tego mu zejdzie. Odstatnio bylem w pewnym studio i za gwiazde 6x6 zaplacil klient 200zl ale nic nie mozna bylo zarzucic, wczoraj bylem w jakies norze gdzie za cos podobnego gosciu wzial 100zl ale burdel mial taki i jechal po granicy oszczednosci.

Dwight
01-15-2010, 11:43
Co do Kultu to mam pytanie czy ceny są zdecydowanie większe niż w innych krakowskich studiach ? Byłem u nich ostatnio i za gwiazdę kolorową wielkości 15x15 usłyszałem orientacyjną cenę w granicach 800 pln. Gwiazda jest troszkę skomplikowana, i ma być zrobiona na plecach. Zastanawiam się ( bo jestem totalnie zielony), czy jest to normalna cena. Zależałoby mi żeby zrobić tatuaż właśnie tam, bo sporo osób mi polecało to studio.

Shtojer
01-17-2010, 00:30
Kazdy tatuator wycenia swoje umiejetnosci, tylko tyle da sie powiedziec :)

alexxx
01-18-2010, 18:01
koresponduje wlasnie z KULTem i a tattoo takiej wlk, jak w zalaczniku chca ok 600 zl - ale zdaje mi sie, ze sie ktos walnal, bo za moja mala S-ke zaplacilam 300 zl w Kato. Tzn nie zebym protestowala, bo nastawialam sie na 2 razy tyle :)

Dwight
01-18-2010, 20:11
No to już całkowicie nie wiem co o tym sądzić, szczególnie że nie ma żadnego cennika. A mam takie pytanie odnośnie innych studiów krakowskich, czy panują tam sterylne warunki ?. Bo kult zrobił sobie konkretną reklamę odnośnie bezpieczeństwa, a u reszty (9th circle, albo grodzka 50) jakoś tego nie zauważyłem. Bo mój tatuaż jest stosunkowo prostym symbolem, i nie wiem czy opłaca mi się płacić za niego dwa razy tyle.

Shtojer
01-18-2010, 22:52
Wiesz co to moze odpusc sobie wogole ? :D Jak dla mnie to nie powinno sie oszczedzac na czyms z czym bedziesz zwiazany do konca zycia, to nie jest kotek czy piesek ze zawsze mozna kupic za grosz a jak sie znudzi to oddac czy wyzucic

Dwight
01-19-2010, 13:00
No niby tak, tylko po co płacić podwójnie, jeśli efekt będzie ten sam ? Jeśli rzeczywiście KULT przebija inne studia pod każdym względem, to faktycznie nie ma co oszczędzać, ale jeśli nie ma różnicy to nie ma sensu przepłacać.

dawidEf
02-17-2010, 23:33
z dobrych krakowskich studiow jest jeszcze:
9th circle
rob tattoo
rock 'n' ink

reszty nie polecam.

Wuuu
02-18-2010, 15:38
9th circle jak najbardziej, tatuowałem się ostatnio u Victora tam i powiem, że higiena jest okej. Jak masz prosty wzór to podbijaj do Michała, albo Daediego, na pewno cię efekt zadowoli, a nie skasują cię tyle co Kult. Shtojer, ja się nie zgodzę z tobą, bo jeśli rzeczywiście ma to być coś łatwego to może sobie taniej zrobić, a w dalszym ciągu dobrze.
A Kult moim zdaniem jest mocno przereklamowany :]

Pinhead
02-18-2010, 18:08
9th circle jak najbardziej, tatuowałem się ostatnio u Victora tam i powiem, że higiena jest okej. Jak masz prosty wzór to podbijaj do Michała, albo Daediego,
Powiedz mi jak tam z terminami u Victora. Bo taki plan ostatnio mialem zeby Deadi i Victor mi zrobili jeden tatuaz na spolke. Co prawda mi przeszlo i chyba do Tofiego pojde ale jeszcze cos sie moze zmienic.

9th circle polecam rowniez. Z tym ze ja sie u Deadiego dziaralem. Koles daje rade. Nie tylko z prostymi wzorkami.

dawidEf
02-18-2010, 21:52
Powiedz mi jak tam z terminami u Victora. Bo taki plan ostatnio mialem zeby Deadi i Victor mi zrobili jeden tatuaz na spolke. Co prawda mi przeszlo i chyba do Tofiego pojde ale jeszcze cos sie moze zmienic.

9th circle polecam rowniez. Z tym ze ja sie u Deadiego dziaralem. Koles daje rade. Nie tylko z prostymi wzorkami.

wystarczy spojrzec na portfolio.

co do kultu to zobaczcie ich portfolio tattoo/art zanim powiecie cos typu, ze sa przereklamowani...

Pinhead
02-18-2010, 22:13
wystarczy spojrzec na portfolio.
Niby tak, ale on dzira w Polsce od niedawna wiec moze stosunkowo malo ludzi wie ze mozna do niego isc. Taka mala nadzieja.

co do kultu to zobaczcie ich portfolio tattoo/art zanim powiecie cos typu, ze sa przereklamowani...
Tez uwazam ze sa przereklamowani gdyz jest wielu tatuazystow (nie studiow) ktorzy robie wg. mnie lepsze tatuaze. Nie znaczy ze sa zli, ale sa lepsi od nich a maja mniejsza slwe od nich. Fakt dobry poziom ale i reklama robi swoje. Ogolnie maja swietne podejscie marketingowe.

dawidEf
02-18-2010, 22:23
Niby tak, ale on dzira w Polsce od niedawna wiec moze stosunkowo malo ludzi wie ze mozna do niego isc. Taka mala nadzieja.

Tez uwazam ze sa przereklamowani gdyz jest wielu tatuazystow (nie studiow) ktorzy robie wg. mnie lepsze tatuaze. Nie znaczy ze sa zli, ale sa lepsi od nich a maja mniejsza slwe od nich. Fakt dobry poziom ale i reklama robi swoje. Ogolnie maja swietne podejscie marketingowe.

racja. sa zdecydowanie lepsi ludzie ale tez drozsi.

Wuuu
02-19-2010, 14:50
Bo są przereklamowani i znam galerię Pitiego, Agrypy, Edka i Daveee'go, wiem co mówię - uwierz. ;))
Może to nie świadczy za wiele na naszej polskiej scenie, ale nagrody to i tak zasługa Daveee'go, Kiedyś Murasa i Lewego, także no. Nie dziarają źle, ale raczej cena nie jest adekwatna do umiejętności.
Co do Victora ja mam teraz 1 marca, a jak się ugadywałem to były jeszcze 2-go i 25 marca, ale długo nie trzeba będzie czekać, na pewno. Co do colaba Victora z Daedim, to nie te style jednak, bo widać, że Daedi kolor preferuje a Victor zdecydowanie B & W, no ale pytaj, eksperymentujcie, a nóż wyjdzie coś konkretnego :) sry za ot

pitrek681
02-19-2010, 16:00
czy ja wiem widzialem takie misz masze znaczy sie color razem z B&W i wcale zle to nie wygladalo

alexxx
02-19-2010, 19:46
Mi bedzie robila tattoo Iza z Kultu, jakies opinie?

dawidEf
02-21-2010, 20:46
Mi bedzie robila tattoo Iza z Kultu, jakies opinie?

napewno bedziesz zadowolona

alexxx
02-27-2010, 14:51
po przejrzeniu jej galerii tez tak mysle :)

ciapa
03-31-2010, 15:40
Witam
Chciałabym przerobic swój tatuaż (jakiś paskudny tribal)
Już się zdecydowałam na studio Kult ale nie mam koncepcji do kogo tam uderzyć z tym, poradźcie...

pitrek681
03-31-2010, 16:21
myślę ze spokojnie na freestailu możesz oddać się pod ich igle i będzie to miało ręce i nogi co do tematyki no nie powiem ci co masz dziarac, walnij swoja ulubiona tematykę np biomechanika dobrze kryje:p

ciapa
03-31-2010, 16:37
myślę ze spokojnie na freestailu możesz oddać się pod ich igle i będzie to miało ręce i nogi co do tematyki no nie powiem ci co masz dziarac, walnij swoja ulubiona tematykę np biomechanika dobrze kryje:p

Musiałam tego biomechanika w grafikę google wpisać bo dla mnie to abstrakcyjne pojęcia:D
Takie deko to czarne jak dla mnie - wzór mam na ramieniu:mad:

Mam smoka tribala, w sumie kształt ok (chyba, że tribal teraz to już obciach:confused:) tyle, że wykonanie to siara kompletna...

Na razie napisałam maila do nich (dla mnie Kraków to podróż 250 km ale drugi raz nie zniosę amatorstwa), może wstawię zdjęcie tu na Forum w jakims osobnym wątku...

Dzieki

Prertorians
04-13-2010, 18:52
Witam, czy ktos tatuowal sie w Royal Art Tatoo na ul.Floriańskiej??? Jakies opinie o "Mario" tam dziarajacym??? Kumpel mi poleca tego artyste gdyz u niego sobie robil swoj tatuaz, ale chcialbym zasiegnac rowniez opini innych... Czekam na odpowiedz :) Pzdr.

mangie
09-07-2010, 22:34
Razem z mężem robiliśmy nasze tatuaże w Graff tattoo na grodzkiej. Tatuaże zrobione bardzo fajnie: ja mam ważkę (kolorowa, cienie) na łopatce, mąż ma na ramieniu tribala (czarny, z cieniami). Oboje jesteśmy zadowoleni, klimat dość nietypowy owego dnia panował... ale oceniamy całość na 5! Tatuaże nam się goją jeszcze, więc będziemy informować na bieżąco. :)
Zdjęcia umieścimy wkrótce :)

Pozdrawiam
Mangie

anna_marja
11-05-2010, 11:59
chyba, ze masz cos prostego do zrobienia. zrobiony tam rok temu tatuaz musialam poprawiac u kogos o wiekszych umiejetnosciach.