PDA

View Full Version : strupki

mikaja887
12-12-2009, 09:15
Witam
Przekopałam forum, ale nie znalazłam niestety odpowiedzi na moje wątpliwości.
Tatuaż zrobiłam sobie 2 dni temu ( to mój pierwszy) na karku. I co mnie dziwi i zastanawia - nie było żadnej krwi, a do tej pory nie pojawiły się strupki.... Czy to normalne? Po jakim czasie te strupki się pojawią? Niepokoi mnie to troszkę.
Ogólnie z tatuażem jest wszystko ok, smaruje go 3-5 razy dziennie maścią alantan, czasem swędzi , ale nie mocno, idzie wytrzymać...
No ale co z tymi strupkami??
Z góry dzięki za odpowiedź :))

jeśli taki temat już był, to sorki za powtórzenie i byłabym wdzięczna za podesłanie do niego :)

dawidEf
12-12-2009, 09:30
no pojawil sie ... jakies 10 razy... strupkow moze nie byc wogole, jak jest dobrze zrobiony tatuaz to to sie nie pojawia... chyba ze go przesuszysz. smaroj i dbaj o swoj nabytek.
i na przyszlosc - poswiecaj na szukanie wiecej niz 10sek...
pozdro

mikaja887
12-12-2009, 09:54
dzięki za odpowiedź. Czytałam prawie cały temat higiena i pielęgnacja i nie znalazlam takiego tematu. Więc sorka za powtórzenie.
Ale jeszcze raz dzięki za odpowiedz - uspokoiles mnie :)

dawidEf
12-12-2009, 10:41
fajna opcja "szukaj" jest, tak z ciekawisci wpisz sobie strupy albo strupki:p

YvonneS
12-12-2009, 11:11
Jeszcze idiotów udają, że niby nic nie znaleźli a to zwykłe lenistwo jest bo zawsze łatwiej załozyć nowy wątek i czekać aż ktoś odpowie niż szukać w postach.

mikaja887
12-12-2009, 11:29
wybaczcie, ale po prostu nie skorzystałam z opcji szukaj, a zwyczajnie przeglądałam tematy w których uważałam że mogłoby cos na ten temat być, no i niestety nic nie znalazłam.
YvonneS - trochę wyrozumiałości i cierpliwości dla nowych użytkowników.
Ponad 20 min trwało zanim sie zarejestrowałam, więc to raczej nie z lenistwa założyłam nowy temat.

Mimo wszystko dzięki za odpowiedzi - uspokoiłes mnie dawidEf :)

YvonneS
12-12-2009, 11:34
Dla leniwych uzytkowników...
Tutaj w co drugim temacie pojawia się ten problem więc o czym ta gadka?

mikaja887
12-12-2009, 13:02
Wybacz YvonneS ale naprawde gdybym go widziala to nie zakladalbym nowego watku.
Uwazam, ze ta wymiana zdan jest akurat bezsensowna.
Chcialam tylko dowiedziec sie czy wszystko w porzadku z moim tatuazem, skoro nie udalo mi sie tego dowiedziec wczesniej. Dowiedzialam sie. Wiec dziekuje.
sadze ze to nie moja ostatnia wiadomosc na tym forum, wiec do "uslyszenia"

YvonneS
12-12-2009, 13:10
Zanim załozysz kolejny wątek czy się wypowiesz upewnij się czy aby nie powielasz kolejnego. Na tym forum i tak jest już zbyt wielu spamerów.

1grzesiu1
12-12-2009, 13:36
szczerze mowiaqc to tu jest taki "burdel " na forum ze ciezko cokolwiek znalesc wiadomo ze my wiemy gdzie co jest bo se piszemy codziennie ale jak ktos pierwszy raz to moze nie znalesc

mikaja887
12-12-2009, 13:57
dziekuje 1grzesiu1, ja wiem ze YvonneS nie bardzo mi wierzy, ale ja naprawde szukalam.
po takiej "dyskusji" watpie abym zalozyla kolejny watek, chyba bede sie juz bac, ze znow zostane zlinczowana.... jakby co to dopisze sie do jakiegos innego tematu....
pozdrawiam

YvonneS
12-12-2009, 14:06
dziekuje 1grzesiu1, ja wiem ze YvonneS nie bardzo mi wierzy, ale ja naprawde szukalam.
po takiej "dyskusji" watpie abym zalozyla kolejny watek, chyba bede sie juz bac, ze znow zostane zlinczowana.... jakby co to dopisze sie do jakiegos innego tematu....
pozdrawiam

Ojejej, nikt cię tutaj nie ma zamiaru linczować publicznie ale ile x można pisać to samo odpowiadajac na posty?
Moja cierpliwośc powoli się kończy.
Chcesz pisać to pisz z sensem i nie spamuj a wszsytko będzie ok i nikt się nie przyczepi.

dziarus
12-12-2009, 22:23
nie zrozum mnie źle ivona ale ty mała zazdrośnica jesteś :D
mało ci nas facetów na forum zawsze ostro jedziesz po kobitkach.

YvonneS
12-12-2009, 22:27
Oj Dziarus, ty to chyba rzadko dokładnie czytasz wątki. W tym dziale niejeden facet już swoje dostał.

A czego niby mam zazdrościć? Głupoty? Nie odpowiadam za to, że większość lasek jest jakaś mało konkretna i wypisuje bzdury a mnie naprawdę coś trafia jak widzę kolejny temat na temat który był tutaj już wałkowany tysiące razy.
Jak napisze coś z sensem to podyskutujemy i nie będę się czepiać.

dziarus
12-12-2009, 22:35
jeśli taki temat już był, to sorki za powtórzenie i byłabym wdzięczna za podesłanie do niego :)

temat na pewno był klepany ale rzadko się zdarza by ktoś tak kończyło posta.
http://www.tatuaze.biz/forum/search.php?searchid=93495
trzy strony z hasła strupki jedna strona około 300 postów w sumie to rozumiem za samą wdzięczność też bym nie szukał ;)
jednak mamy tu lekki burdel

YvonneS
12-12-2009, 22:51
temat na pewno był klepany ale rzadko się zdarza by ktoś tak kończyło posta.
http://www.tatuaze.biz/forum/search.php?searchid=93495
trzy strony z hasła strupki jedna strona około 300 postów w sumie to rozumiem za samą wdzięczność też bym nie szukał ;)
jednak mamy tu lekki burdel

Czyli wg ciebie lepiej spamować niż korzystać z wyszukiwarki?
I oczywiscie pozostaje jeszcze kwestia poprawnego czytania, bo jak komuś coś się wydaje to nawet jeżeli przeszuka tysiac stron i tak nie znajdzie odpowiedzi.
Pytania o folię już były, o te nieszczęsne strupy też, o maści, o kremy, o ch...wie co tez już bylo. Wszystko już było. A najprościej zapytać w salonie, u tatuażysty, przecież każdy udzieli odpowiedzi na pytania i rozwieje wątpliwości, ale co tam lepiej zaśmiecać forum i robić jeszcze większy bałagan.

mikaja887
12-12-2009, 23:32
ok, więc po kolei:
dziarus z tego co podrzuciles w linkach, to oprocz jednego, to czytalam wszystkie watki. I wybacz Iwona, ale moje watpliwosci nie dotyczyly tego ze wykapalam sie w zbiorniku wody i tatuaz sie rozmyl, ani tego, jak inna osoba pisze: "Zeszły mi już wszystkie strupki ", bo ja nadmieniam ze owych strupkow nie mam. idzmy dalej: ktos pisze ze nie ma strupkow ale naskorek mu juz zszedl. hmmm.... owy naskorek poki co u mnie tez nie schodzi. Kolejny watek i osoba pisze ze strupki jej zeszly...Ktos inny pisze ze strupki sa zawsze ciemniejsze.... Ale jakie strupki, skoro ja ich nie mam.
Wybacz Iwona, ale bede sie bronic rekoma i nogami ze przegladalam forum i nie znalazlam nic na temat mojego problemu.
I nie naskakuj na mnie jak lwica broniaca swoje dzieci i nie obrazaj mnie, bo to nieladnie....
a swoja droga, tak jak napisal dziarus, napisalam cos takiego: "jeśli taki temat już był, to sorki za powtórzenie i byłabym wdzięczna za podesłanie do niego ". wiec wystarczylo podeslac link, zamiast na mnie najezdzac...
to tyle z mojej strony. dziekuje za uwage.

ps. a jakis moderator tutaj jest, co moglby pozamykac te wszystkie "niepotrzebne" i powtarzajace sie tematu, usunac je do dzialu kosz, zeby nie bylo burdelu??

YvonneS
12-13-2009, 00:29
ok, więc po kolei:
ze przegladalam forum i nie znalazlam nic na temat mojego problemu.
??

Przepraszam, czego? Gdzie ty tutaj problem widzisz, przynajmniej taki aby zawracać głowę forumowiczom? Ze strupów nie masz? Proszę cię, nie udawaj bo naprawdę stracę wiarę w inteligencję kobiet.
Prawdą jest, ze jak się te strupki pojawiają to wówczas mozna mówić o problemie a jak ich nie ma to znaczy, ze wszystko jest w porzadku i to powinnaś usłyszeć od osoby która wykonywała ci tatuaż.

Te forum nie ma takiego działu.

mikaja887
12-13-2009, 10:37
ok, Iwona, moze to nie problem, ale mnie to osobiscie martwilo, bo moj tatuator powiedzial mi ze strupki sie pojawia. Znajomym tez sie pojawialy. A tatuazu nie wykonywalam w studiu, tylko u kolesia, ktory tym sie profesjonalnie zajmuje, lecz nie ma jeszcze studia. wszystkich moich znajomych dziargał i to nie jednokrotnie...
"zawracać głowę forumowiczom" ??? ja Cie przepraszam, ale po co w takim razie jest to forum?? nie po to aby dzielic sie wrazeniami, objawami, zmartwieniami? chwalic sie nowymi nabytkami? Nie po to zeby "nowym" pomagac?? To po co jest to forum bo ja juz w takim razie nie wiem??

YvonneS
12-13-2009, 10:44
To, ze znajomi mieli nie oznacza , że to jest reguła i tak być musi.
Tatuaż goił ci się prawidłowo więc po co ta panika? To się nazwywa zawracaniem głowy, bo nic złego się nie dzieje a ty podnosisz alarm.
Może wstawisz zdjęcie tatuażu to znacznie lepsze niż bezsensowna wymiana zdań.

mikaja887
12-13-2009, 10:50
Iwona, a mozesz mi powiedziec, jako doswiadczony uzytkownik tego forum, dlaczego jak pisze wiadomosc to jestem normalnie zalogowana a na glownej stronie nie moge sie zalogowac?? takie cos wyskakuje: "Nazwa użytkownika bądź hasło nie zostały rozpoznane. Zapomniałeś hasła?"
Chcialam dodac foto do galerii, ale nie moge sie wlasnie zalogowac :/

YvonneS
12-13-2009, 10:56
Musisz sobie załozyć tam oddzielne konto, te tutaj obsługuje tylko forum.

mikaja887
12-13-2009, 11:13
ok, to tam sie zaloguje innym razem :)
a to moje tatoooo :D, dzien 3:
http://img51.imageshack.us/img51/6522/zdjcie0163.th.jpg (http://img51.imageshack.us/i/zdjcie0163.jpg/)

http://img51.imageshack.us/img51/6522/zdjcie0163.jpg

YvonneS
12-13-2009, 11:21
Może być, chociaż nieco krzywe. A co tam jest napisane?

mikaja887
12-13-2009, 11:24
heh, widze ze podnosisz na duchu :D
tatuaz jest prosto Iwonko, tylko ze na zdjeciu tak wyszlo, bo foto jest z ukosa.
Napis znaczy: "jestem twoim marzeniem"

YvonneS
12-13-2009, 11:29
Heh, fajnie. :)

mikaja887
12-13-2009, 11:34
dzieki :)
fajnie uslyszec (przeczytac) mile slowa :)

pajak914
12-13-2009, 22:58
po co w takim razie jest to forum?? nie po to aby dzielic sie wrazeniami, objawami, zmartwieniami? chwalic sie nowymi nabytkami? Nie po to zeby "nowym" pomagac?? To po co jest to forum bo ja juz w takim razie nie wiem??

Tutaj akurat ma dziewczyna rację. A wracając do tematu dziarka nawet nawet, chociaż także mam wrażenie, że lekko krzywy jest. Jednakże może to wina robiącego fotkę;).