View Full Version : strupki i brak tuszu
markus_dk
01-31-2010, 11:31
Hej wszystkim Jestem tu nowy i mam pare pytan co do mojego tatuazu na przedramieniu za pomoc zgory dziekuje -
W zeszla niedziele zrobilem sobie tatuaz, moj problem zaczal sie juz w niedziele gdy ten kto tatuowal powiedzial ze tusz sie nie trzyma ciala i musial poprawiac . Co sie okazalo teraz w tych miejscach jest wiekszy strup niz wszedzie indziej czasami nawet zielony a gdy odpada to nie ma tuszu na skorze co jes grane .prosz o pomoc. Mam juz 2 inne tatuaze problem w tym ze w takich miejscach ze nie widzialem jak sie goja wiec nie moge sobie porownac. pozdrawiam
Patriota
01-31-2010, 12:40
Tusz pewnie jest tylko ty patrząc na około wydaje Ci się że jest pusto...
Zresztą jeśli tuszu nie ma (w co wątpie) masz prawo do darmowych poprawek :). Spokojnie poczekaj do końca wygojenia i się przejdź do studia. I smaruj to by ci nie wyschła rana...
markus_dk
01-31-2010, 13:37
A co jest spowodowane ze tusz nie trzym sie skury sam widzialem jak rysowal przecieral a tu prawie nic i to tylko w niektorych miejscach wiec monawial probe ponownie.
pitrek681
01-31-2010, 13:39
Hej wszystkim Jestem tu nowy i mam pare pytan co do mojego tatuazu na przedramieniu za pomoc zgory dziekuje -
W zeszla niedziele zrobilem sobie tatuaz, moj problem zaczal sie juz w niedziele gdy ten kto tatuowal powiedzial ze tusz sie nie trzyma ciala i musial poprawiac . Co sie okazalo teraz w tych miejscach jest wiekszy strup niz wszedzie indziej czasami nawet zielony a gdy odpada to nie ma tuszu na skorze co jes grane .prosz o pomoc. Mam juz 2 inne tatuaze problem w tym ze w takich miejscach ze nie widzialem jak sie goja wiec nie moge sobie porownac. pozdrawiam
zatem zapewne nie robiles w studio nie za wczesnie na ocene? smaruj porzadnie i po miesiacu od wykonania dziary wrzuc jakies zdjeciie jesli sie tak mocno nie pokoisz
markus_dk
01-31-2010, 13:47
Nie to nie bylo studio Ale jedno moge powiedziec sprzet i warunki ma 1000 razy lepsze niz nie jedno studio w ktorym bylem czy tez robilem moj pierwszy tatuaz
pitrek681
01-31-2010, 13:52
a czy jest na tyle zdolny ma jakieś doświadczenie? kiedy dziarke robiłeś w zeszłym tygodniu? bo z tego co opisałeś to mi wynika ze albo tuszu nie wbija albo zaniedbałeś przy gojeniu
markus_dk
01-31-2010, 13:55
oto zdjecie
pitrek681
01-31-2010, 14:00
nie ma rady trza poczekac do wygojenia i wtedy do poprawki wlasciwe gojenie zajmuje okolo 1 msc
markus_dk
01-31-2010, 14:00
Robilem w niedziele A co do jego zdolnosci to widzialem jego prace u kumpli i wygladaja super tylko ta moja sie jakos papra na zdjeciu widac takie zielone cos a poddtym nie ma tuszu tylko zaczerwienionie to mnie martwi . On to ogladal i powiedzial ze za 3 tyg. mam przyjsc na poprawke i bedzie wszystko ok tak to jest z czarnym tuszem (czasami cialo go odzrzuca -Ale ile w tym prawdy to nie wiem. oto pytam was?
tak to jest z czarnym tuszem (czasami cialo go odzrzuca -Ale ile w tym prawdy to nie wiem. oto pytam was?
Musiałbyś mieć alergię na tusz lub ogólne predyspozycje. Reakcje alergiczne zdarzają się rzadko, szybciej coś zostało źle zrobione.
poharatał ci skórę za głęboko wbijał takie moje zdanie spytaj go czy robił komuś w tym miejscu dziarę pewnie to jego pierwsza i podszedł do niej jak do ramienia lub innego miejsca gdzie skóra jest grubsza.
poprawkę to bym robił gdzie indziej bo możesz mieć powtórkę z rozrywki
pitrek681
01-31-2010, 14:08
nie ze odrzuci po prostu tusz zszedl ze strupkem ale nie masz sie czym niepokoic skoro sie juz ugadales z nim to git tylko i tak smaruj do wyzdrowienia przez te 3 tydnie
Mi to wyglada na to ze po pierwsze zabardzo cie poharatal a po drugie troszke za slabo o niego dbales, bo tam gdzie bardziej pojezdzone czesciej pojawiaja sie strupy a jak widac to u ciebie raczej wlasnie wyszly strupy i to duze.
wujek116
01-31-2010, 18:33
zaorana skóra jest i to porządnie będziesz miał blizny .
pierwsze pytanie jakiej masci uzywasz?
A co do samej dziary to czcionka slaba i bez zadnych cieni takze wyglad taki sobie, nie za bardzo mi podszedl, teraz wykonanie, na moje to koles nie ma pojecia o robieniu w takich miejscach skora za mocno pociachana za gleboko igly byly i temu takie ostre strupy, ty sie tylko modl zebys blizn nie mial w tych miejscach bo sam przeswit to pol biedy, i tak jak dziarus radzil na poprawke to inne studio a nie do niego bo bedzie to samo.
Pitrek calkowite wygojenie i regeneracja trwa okolo 2 miesiecy a nie miesiaca.