PDA

View Full Version : Skutki tatuażu.

Chasim
12-28-2008, 02:02
Witam. Jakie są skutki robienia tatuażu. Jak to wygląda na starość. A tak szczerze to mam dziewczynę która chce zrobić sobie tatuaż na plecach. I chce ją przekonać żeby tego nie robiła i brakuje już mi argumentów...:P Ciekawe czy udziela się na tym forum może to przeczyta xd Błagam pomocy. Wiem że wy jesteście za ale błagam pomóżcie mi żeby tego nie zrobiła. Dajcie argumenty.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Aha to miejsce gdzie tatuaż czy coś tam to tribal czy cos takiego :P

YvonneS
12-28-2008, 11:49
Źle trafiłeś, tutaj nikt ci nie napisze, że tatuaże są be, wręcz przeciwnie.

Jak wszystko związane ze starością i tatuaże ulegają zniekształceniu lub wyblaknięciu, jednak nie ma powodów do obaw, na pewno efekt nie jest taki straszny jak ci się wydaje.
Prawidłowa pielęgnacja pozwala cieszyć się w miarę elastyczną skórą przez lata, więc` zanim coś tu i tam obwiśnie, zmarszczy się upłynie dużo czasu.

Wydaje mi się, że nie chodzi tutaj o to jak to będzie wyglądało tylko o coś zupełnie innego, oczywiscie masz prawo mieć własne zdanie ale nie próbuj narzucać go swojej dziewczynie bo tatuaż i tak sobie zrobi a ciebie zostawi dla kogoś kto rozumie jej potrzeby i pomyśl, że jej również wiele z tych rzeczy które robisz może się nie podobać.
Potrzeby naszych bliskich są równie ważne co nasze własne i powinniśmy nauczyć się je szanować inaczej bycie razem nie ma sensu.
Najlepszym rozwiązaniem będzie kompromis, pozwól dziewczynie na niewielką modyfikację i niech się cieszy, przecież nie wygląd jest najważniejszy ale szacunek i uczucia.

dziarus
12-28-2008, 12:33
Chyba do złych dzwi zapukałeś bo tu faktycznie wszyscy są za .Może na forum dermatologów Ci pomogą.
Zycie w związku to wieczny kompromis moja rada to poszukaj sobie dziewczyny co niema i niechciała by zrobić tatoo.;) bo jak się twoja połowica zarazi to na jednym się może nieskończyć.
Pozdrawiam

1grzesiu1
12-28-2008, 12:37
ja naprzyklad uwielbiam tatoo mam ich kilka ale tatuaz u dziewczyny niekoniecznie mi sie podoba nie mialem nigdy dziewczyny z wiecej niz jednym i to nie duzym tatuazem wedlug mnie jeden tatuaz u kobiety wyglada niezle jesli jest delikatny i pasuje do niej:) ogulnie nie chcialbym miec kolorowej dziewczyny
pozdrawiam

YvonneS
12-28-2008, 13:36
Niektórzy kochają za wygląd, inni za charakter.;)

Zamiast szukać wad u innych i próbować je "naprawiać"w zależności od naszych upodobań zacznijmy od eliminowania własnych niedoskonałości.

Wojtas
12-28-2008, 21:19
Porozmawiaj z nia dobrze i dojdziecie do jakiegos porozumienia naprawde nikt ci tu nie napisze ze tatuaz to cos zlego wrecz przeciwnie tatuaze sa symbolami i piekna sztuka maja dla kazdego jakies znaczenie jesli zabraniasz swojej dziewczynie robienia tattoo to lepiej faktycznie zmien dziewczyne pozatym to nic zlego ma ochote na dziarke to niech ja robi kwestja przyzwyczajenia a jak sobie zrobi to i ty moze tez sie skusisz na jakis wzorek pozdrawiam i zycze udanej decyzji

YvonneS bardzo godna uwagi sentencja....

halas
12-30-2008, 19:24
na twoim miejscu to bym sobie szybciej niż ona zrobił tatoo :D a u kobietki tatuaż na plecach to całkiem fajna sprawa ,
Pamiętaj miłość to nie jest patrzenie na siebie tylko w tym samym kierunku