PDA

View Full Version : Skaryfikacje

noones
04-07-2009, 20:38
Co sądzicie o takiej formie zdobienia ciała ? czy to jeszcze tatuaż ?
http://fundir.org/gallery,skaryfikacje,268,0,0.html
http://fundir.org/gallery,skaryfikacje_nr2,780,0,0.html
pozdrawiam

iskender
04-07-2009, 21:44
przepraszam bardzo ale najpierw przeczytaj sobie czym jest tatuaż a pózniej zastanów się co piszesz

Tatuaż - dowolny znak graficzny na skórze powstały w wyniku trwałego wszczepienia za pomocą specjalnej igły barwnika pod skórę

zotan12
04-08-2009, 07:07
No to ja podam definicje skaryfikacji:
Skalpowanie -obdzieranie ze skóry ochotników :):):):D

YvonneS
04-09-2009, 20:14
Kurcze, nakręciliście mnie na te skalpy :P
Coraz bardziej zaczyna mi się to podobać. :D
Z tego co zdązyłam przeczytać wykonuje się je m.in, metodą koagulacji. Nie powiem, nie jest to przyjemne, czuje się szczypanie i smród palonego mięsa ale ból nie jest aż tak duży. Być moze daje się znieczulenie.
Nie wiem jak to jest w przypadku nacinania skalpelem.

usagi
04-09-2009, 20:33
na pewno jest jakieś znieczulenie miejscowe. mało kto wytrzymał by takie wykrawanie na żywca. swoją drogą bardziej podoba mi się świeża rana niż już zabliźniona ale sama bym się na takie coś nie zdecydowała.

orygami
04-10-2009, 20:09
Przypalanie jeśli robione jest w ciągu czyli jedno za drugim to podobno tylko pierwsze dotknięcie piecze. punktowo już jest gorzej. Nie wiem nie miałem nie robiłem i mnie nie kręci :/ ale rozmawiałem z kolesiem, który się skusił i sam sobie robił inicjały. Z tego co mówił to aż tak źle nie było..... nie krytykowałem ale nie zbyt mu to wyszło.
Jak ktoś chce to tylko do profesjonalisty po taki zabieg, zresztą jak z wszystkim;)

A odnośnie obdzierania ze skóry :) trochę tego się naoglądałem i powiem tak:
odpowiedni projekt i dobre wykonanie i naprawdę może coś takiego fajnie wyglądać.
Sam się dziwię że coś takiego napisałem...........:rolleyes:

adi1224
04-11-2009, 15:29
Mnie przeraza taka forma zdobienia ciala. Dla mnie tak jak wyzej bylo napisane podoba sie jak jest swierzy. Gdy zrobi sie juz blizna to mniej mi sie podoba. Sam jednak nie poddalbym sie takiemu czemus.