View Full Version : siwezy tatuaz na stopie strasznie ropieje i boli !
siwezy tatuaz (wczorajszy) na stopie. ropieje i boli podczas poruszania sie, skora jest czerwona i spuchniata. czy moze to byc przyczyna zostawienia foli na nac, posmarowanie go wazelina. prosze o szybkie odpowiedzi ! co robic aby zapobiec infekcji ! + szybkiemu zagojeniu sie ! ( motyw jest prawie na cala zewnetrzna czesc lydki + stopa. wczesniej w tym samym tygodniu mialem robione kontury i wszystko wygladalo spoko, wczoraj cieniowanie i wypelnianie, nie duza czesc stopy moze 5na5cm i takie bagno )
Po raz. Przerwy miedzy sesjami to minimum te poltora tygodnia zeby Ci sie wygoilo poprzednie... Po dwa to prawdopodobnie go odparzyles przez noc, po 3 dlaczego wazelina smarujesz? Po 4 na stopie powinnes szczegolnie uwazac i unikac jak najwiecej butow, zeby nie przecieralo itp po 5 Jezeli napewno jest to odparzone to zostaw na pol dnia nie myjac zeby to przesuszyc i pozniej znowu powrucic do pielegnacji. Dowiedz sie czy to odparzenie u swojego artysty bo ja tego nie widze. A gdzie to wokole wykonales |?
k4mil3kkrk
03-17-2009, 15:46
ja powiem szczerze ze jak smarowałem wazelinka jeden wzorek to wyszedł taki fajny, pełny czarny kolor. a z alantanem miałem troche problemu... bo troszke wypłowiało i zrobił sie momentalnie szary. jak dla mnie to zwykla wazelina biała jest dobra do pielegnacji;):p
Wazelina nie jest srodkiem przyspieszającym gojenie i nie moze być stosowana na świeże rany.
Przy takim umiejscowieniu tatuażu łatwo o infekcję dlatego jeżeli boli, piecze i coś wypływa to znak że trzeba zastosowac inny środek gojący a jeżeli to nie pomoże to maścią z antybiotykiem.