View Full Version : silownia
Chcialem sobie zrobic tatuaz na plecach ale niewiem jak by to bylo gdyz chodze na silownie i plecy ciagle rosna czy ten tatuaz by sie rozciagnal czy jak ? Czy w pozniejszym czasie mozna go poprawic?
Tak ma prawo sie rozciagnac, co spowoduje przeswit. Poprawiac zawsze mozna :P
czyli lepiej zrobic w pozniejszym czasie tatuaz?
Najlepiej... Jak wspominalem juz w innym temacie rownierz to zalezy czy uzywasz jakis wspomagaczy czy nie.
ja slyszalam ze mozna tatuaz smarowac oliwka i w tedy nie rozciaga sie skora tak ze powstaja jakies slady. Czy to jest prawda??
Wydaje mi sie to mitem... Co moze miec oliwka wspolnego z rozrostem miesni, co za tym idzie skora tez rosnie (rozciaga sie). Popytam ;)
wlasnie sama sie nad tym zastanawiam...ale podobno kobiety w ciazy tez sie smaruja oliwka zeby nie miec zbyt duzych rozstepow. no nic popytaj bo strasznie ciekawa jestem czy to mit czy prawda
No wiec drogie Panstwo z tego co udalo mi sie dowiedziec i wywnioskowac to oliwka tak czy inaczej nie zapobiegnie rozciagnieciu skory... ale, z ta ciaza to prawda w pewnym sensie ;) Ona dziala wygladzajaco czy jakos tak, co dopiero po ciazy widac rezultaty... zeby wlasnie tych "rozstepow" nie bylo. Jezeli chcesz cwiczyc nie powodujac duzego przyrostu masy to zamiast oliwki zmien uklad cwiczen na sile lub rzezbe zamiast masy ;)
czyli jest w tym troche prawdy i troche falszu :p a tak przy okazji mam jeszcze pytanie: tatuaz na plecach w czesci ledzwiowej moze sie rozciagnac?
Oczywiscie ze moze, ale tutaj raczej wykluczam z racji miesni tylko otylosci ;)
czyli skoro jestem szczupla i nie mam problemu z utrzymaniem wagi to raczej nie powinien mi sie tatuaz rozciagnac??
Nie powinno byc problemow :)
Pisałam juz w innym wątku. Z doświadczenia wiem, ze się rozciaga i to w każdym miejscu, nawet na nadgarstku, co nie powinno się zdarzać, oczywiscie jeżeli intensywnie się trenuje i wspomaga suplementami. Mozna to później ładnie zakryć. :p
mam takie pytanie,chodze na siłownie i wywaliło mi roztepow sporo na klatce,barkach i bicepsie czy zrobienie tatuażu zakryje mi te roztepy tak dobrze ze niebedzie nic widac
Nie wiem czy to będzie ładnie wyglądało ale coś tam powinno zakryć.
Możesz spróbować smarować to maściami na rozstępy, takich dla kobiet w ciąży (Fissan, Cepan, Gerber, Mustela) , jeżeli nie znikną to przynajmniej się zmniejszą.
Jezeli tak intensywnie trenujesz i zapewne wspomagasz, to po pewnym czasie tatuaże też Ci się rozejdą.
o to chodzi ze nic nie biore zadnych dopalaczy to od tego ze ostro przytyłem i paskudie to wyglada mascie stosowałem juz dwie i nic mi nie pomogły wiec wpadłem na pomysł tatuażuTeraz chcem tłuszcz ten zgubic i ładnie sie wyzezbic i niewiem czym mam zakryc te blizny myslałem za tatuaz pomoze
Maść maści nierówna, spróbuj jakiejś z wyższej półki, np. vichy albo mustela.
Tatuaż może zakryć ale nie wiem czy to będzie estetycznie wyglądało, poza tym poczekaj aż się wyrzeźbisz skoro masz taki plan.
BTW, bez wspomagania, oczywiscie chodzi mi o odzywki, tak Ci się udało złapac masy, moze za mocne odżywki stosowałeś?
nic zadnych odrzywek nie brałem od diety tak drastycznie przytyłem i mam problem ....zobacze przejde sie po kilku salonach i popytam moze ktos juz tak robił
Na pewno się da, ale rozstępy i tak są brzydkie i nieestetyczne ze warto byłoby spróbować przynajmniej je trochę zmniejszyć zanim coś się w tym miejscu zrobi.
Niezłą musiałeś mieć tą dietę...:eek: