View Full Version : SENTENCJE, Złote myśli itp. POMOCYYY!!! (BoskaAga;*)
BoskaAga
10-18-2008, 19:17
Witam, przynierzam sie do zrobienua tatuażu na plecach ( dokaldniej łopatkach) ma być to napis. Jednak nie mam zadnego pomysłu, chce zeby cos oznaczał, znacie moze jakies ciekawe sentencje maxymy zlote mysli cytaty itp ? byłabym bardzo wdzieczna gdybyście mi coś zaproponowali. Interesują mnie zarówno polskie jak i obcojęzyczne ( łacina włsoki francuski angilelski itp [ prosze rowniez o przetlumaczenie) z gory dziekuje i czekam na odpowedz ;*
Pabiełek
10-18-2008, 19:29
Chcesz robić tatuaż bo...? Bo koleżanka ma? Bo taka jest moda? Czy po prostu jakiś chcesz? Tatuaż staje się częścią nas samych i musimy wiedzieć co, gdzie i dlaczego tatułujemy.....
BoskaAga
10-18-2008, 19:41
Chcesz robić tatuaż bo...? Bo koleżanka ma? Bo taka jest moda? Czy po prostu jakiś chcesz? Tatuaż staje się częścią nas samych i musimy wiedzieć co, gdzie i dlaczego tatułujemy.....
chce zrobić tatuaz bo mi sie podoba:rolleyes: chce jakąs mądrą sentencje, przeciez to logic\ne ze wybiore cos co pasuje do mnie i cos co mi sie spodoba i cos co bee z dumą nosić co bedzie mialo sens
BoskaAga
10-18-2008, 20:31
hmm szukalam w google to oczywiste ;) ale niestety malo jest tego typu watkow oczywiscie znalazłam kilka mnie interesujacych ale to chyba jescze nie to. dlatego licze na was. podaje kilak ktore mi sie podobaja :
Per Aspera Ad Astra ( fajen ale moim zdaniem malo ogrygianlne :()
Aut Vincere Aut Mori - Zwycięstwo albo śmierć
Dum Spiro spero- Dopoki oddychma nie tace nadzieji
nitimur In Vetitum- dązymy do tego co zakazane
spodobal mi sie rowniez Anima Vilis-podla dusza ( fjnie by bylo wkomponowac w ten na[is jakiegos demona ;d
Pabiełek
10-18-2008, 21:08
A może coś baaardzo osobistego? Ja mam na nadgarstku napis w języku tengwar i policzyłbym na palcach jednej ręki ile osób wie co to oznacza. Takie moje, dla mnie.
Was mich nicht umbringt, macht mich stärker - co nas nie zabije to nas wzmocni. Sentecja samego mistrza :-)
BoskaAga
10-18-2008, 21:25
A może coś baaardzo osobistego? Ja mam na nadgarstku napis w języku tengwar i policzyłbym na palcach jednej ręki ile osób wie co to oznacza. Takie moje, dla mnie.
Pabełku a możesz przyblizyc co to jest za język, no i powesz mi co masz napisane ? bie chodzi mi o znaczenie ( jesli jest dla Ciebie bardzo osobiste ;))
BoskaAga
10-18-2008, 21:28
myslalm ze tengwar to inny język ;) a teraz juz wiem ze to bardziej symboliczne ;) hmmm godne uwagi
Pabiełek
10-18-2008, 21:56
Tengwar to język Elfów wymyślony przez Tolkiena (Władca Pierścieni). Wygląda bardzo fajnie i tajemniczo. Każdy pyta w jakim to języku i oczywiście co to oznacza. Ale ja się nie chwalę:P
1grzesiu1
10-19-2008, 14:05
czas nie czeka na nikogo
spieszmy sie kochac ludzi tak szybko odchodza
hate&love na palcach;)
to takie moje typy jesli moge wtracic cos od siebie jednakze nie polecam po polsku napisu ale to moje zdanie:) rozpierdalaja mnie ludzie ktorzy dziaraja cos w stylu ania, kasia basia:) widzialem goscia co mial hwdp:) idiota
pozdrawiam
RoolAnd91
10-19-2008, 14:46
a gdzie mozna wziasc dokladne informacje co do jezyka Tengwar ? no i nie piszcie mi ze google bo chcialbym od razu stronke i to najlepiej wiarygodna bo na googlach mozna sie nadknac na wiele glupot . i no chodzi mi o to zeby stwozyc wlasna sentencje w tym jezyku ?
http://www.tengwar.art.pl/tengwar/slownik.php zobacz tu
RoolAnd91
10-19-2008, 15:20
dzieki :D
ale potrzebuje czegos bardzo dokladnego bo nie zabardzo umiem sie w tym polapac:D
moze Pabiełek mi pomozesz ?
duzo osob ma na przedramieniu napis memento mori albo carpie diem.
Pabiełek
10-19-2008, 16:41
http://www.tengwar.art.pl/tengwar/fonty.php#ttfstandard
Ja zrobiłem w ten sposób, że ściągnąłem sobie czcionkę i za pomocą Worda utworzyłem interesujący mnie napis.
RoolAnd91
10-19-2008, 20:12
a dziekuje Ci . Twoj tatuaz mnie zainspirowal do zaprojektowania i w konsekwencji zrobienia swojego 2 tatuazu .
i w tym urok tego tatuażu. Intryguje :cool:
" dumnie chodź by w trumnie "
" jeszcze będzie czas by odpoczywać "
1grzesiu1
10-24-2008, 17:05
" dumnie chodź by w trumnie "
" jeszcze będzie czas by odpoczywać "
wydziaral bys se takie cos?? troche gowniarskie:) moze lepiej "jakie zycie taki rap"
z napisami to bym uwazal kilka razy podchodzilem ale sie rozmyslalem
pozdrawiam
tak napisałem bo to dobre taksty! ale czy bym chciał sobie je wydziarać to raczej nie , jak bym miał sobie dziarnąć napis to musial być bez kitu jakiś głęboki w przekazie (oczywiscie dla mnie)
1grzesiu1
10-24-2008, 20:17
tu sie zgodze z toba dlatego przymiezalem sie kilka razy do napisu ale rezygnowalem bo nie bylem pewny:) pozdrawiam
pontonss
10-24-2008, 23:51
Jak można coś osobistego w przekazie szukać na forum?
BoskaAga
11-21-2008, 15:44
Uwierz mi że można !!!! przeciez z posrod propozycji mozna natrafic na cos co nas tknie co dla innych nie ma wiekszego znaczenia a dla nas ma ukryty sens i tresc , głupotki piszesz.....:D
Jak można coś osobistego w przekazie szukać na forum?
Chyba można, tylko trzeba uważać aby nie zrobić sobie napisu z błędami, wtedy dopiero jest problem. :D
tattoo123
11-22-2008, 10:12
wpisz w google "sentencje łacińskie"
A wiesz, ze na googlach czasami tez spotyka się sentencje z błędami?
iwonka293
12-06-2008, 13:28
najwięcej sentencji i powiedzeń w łacinie jest na stronce:
http://www.lingua-latina.waw.pl/sentencje,spis,pl_1.html
i nietylko błędy są grożne
Koleżka wydziarał sobie na plecach "Kocham cię agatko" pomijam fakt że agatka odeszła z jego życia doszło jeszcze do tego inne zmartwienie deliwentowi ,gdy zakładał koszulkę na ramiączkach widać było tylko Kocham Cię. W męskim towarzystwie rużnie ten tekst interpretowali.;)
Heheh, biedaczek i w końcu co z tym zrobił? Znalazł sobie inną agatkę?
mackiavelli
12-19-2008, 20:29
widziałem kiedyś kolesia z wytatuowanym na przedramieniu napisem
"nigdy do końca nie zaufaj" i choć sam bym sobie tego nie wytatuował to bardzo mi się to podobało i mnie zaintrygowało
Slyszalem o typie kotry mial na cale plecy wydziarane: "kocham kurwy i chleb ze smalcem" hehe
1grzesiu1
12-25-2008, 11:26
kurwa tu mnie rozjebales:) fajny motyw tez to kocham:)
cineknysaa
07-08-2009, 06:18
A wie ktos jak jest po łacinie Iść Swoją Drogą ??
zgory dzieki...::DDD
gloretta
07-08-2009, 10:52
No wszystko fajnie. Jasne, że można szukać inspiracji w necie, wśród innych ludzi (bo nikt nie ma przecież wszystkich mądrych sentencji czy słów w głowie). Ale jak widzę, że ktoś szuka czegoś, sprawiając wrażenie, że robi to na silłę -byleby mieć to rodzą się we mnie mieszane uczucia...
Lepiej (i łatwiej) by Ci może było koleżanko, gdybyś na przykład wiedziała i była pewna czego ma dotyczyć Twój napis i wtedy dopiero poszukała odpowiedniego. JA osobiście uważam, że tatuowanie sobie napisu to musi być przemyślana sprawa, bo o ile z jakimś smokiem, elfem itp możesz żyć normalnie, to słowa, które sobie wytatuujesz idą z Tobą przez całe życie nie tylko jako grafika ale także i jako treść, dlatego to musi być w pełni odpowiedzialna i WŁASNA decyzja poparta czymkolwiek;]
Sama nie jestem zwolenniczką dorabiania wielkich (często czczych ideologii) do tatuaży, bo po części traktuję to także jako rodzaj ozdoby. Ale sama na swój pierwszy tatuaż (który się właśnie powoli goi)wybrałam napis, tylko, że wcześniej przemyślałam to na tysiąc różnych sposobów, tak, żeby teraz móc każdemu odpowiedzieć co on oznacza i dlaczego go mam. Wiadomo- odpowiadać każdemu nie muszę, bo zrobiłam go dla siebie, ale jak pytają to czemu nie odpowiedzieć, skoro czuję się za niego w pełni odpowiedzialna i jestem z niego dumna (zwłaszcza, że bolało mnie jak cholera:D)
Się rozpisałam...
W każdym razie Aga zczę Ci żebyś wybrała w końcu ten odpowiedni i nigdy go nie żałowała. Powodzenia! :)
hehe widze że znacie różne przypadki ludzi;P Wiec ja wam cos opowiem;)
Koles w Wojsku wytatuował sobie imie swojej dziewczyny (ANIA) A mial na nazwisko Bańkowski... Wychodząc z Wojska dowiedzial sie ze jego dziewczyna żyje z innym, nie przebierając w slowach olala go... no i koles poszedl do tatuażysty żeby przerobil mu to na BANIA - jego ksywka od nazwiska;) - dobrze że dziewczyna to byla akurat Ania a nie np. Agata;P
A co do Sentencji... Mi sie np. Baaardzo podoba "Przeszłość jest tatuażem, nikt jej nie zmaże" ;)
pozdrawiam
Tatuowanie sobie imion obecnych mężów, chłopaków czy dziewczyn jest głupotą bo nikt nie jest w stanie przewidzieć czy z tą czy tamtą Basią czy Kasią będzie do końca życia.
Cóż wówczas pozostaje? Usuwanie niechcianego tatuażu które jest bolesne i nie nalezy do najtańszych.
Zgadzam sie z Tobą jak najbardziej:) nawet jeśli to żona to moim zdaniem i tak to głupota... No ale koles o którym pisałem miał szczęście:)
radziucb4
07-16-2009, 23:50
Slyszalem o typie kotry mial na cale plecy wydziarane: "kocham kurwy i chleb ze smalcem" hehe
Na moim osiedlu za szczeniaka chodzil menel z tatuazem na czole "Boze daj rozumu"
Pzdr
xxkeiraxx
07-17-2009, 12:25
My tez mamy takiego menelka hahaha co ma na czole wydziargane "Szatan " A pod napisem " 997" I to dosc duzy ten tatoo, sa talenty i to niezle.
Osobiscie pare ladnych lat temu wracalam z siostra z dyskoteki w miesice obok i czekalysmy na przystanku na pierwszy autobus a ze to jedna z wtedy lepszych dyskotek to i ludzi troche na przystanku bylo .
Siedzial tam taki mlody chlopak nawiazny na murku szczerze to dosc przystojny ale masakra wszedzie mial wytatuowane jakies cyfry , na uszach , na wargach nad brwiami , pod oczami wygladal gorzej niz fatalnie.