View Full Version : Sailor Jerry prosze o opinie
donthommas
03-24-2011, 05:54
witam ,czy ktos powie mi cos na temat tego tuszu? czy jest dobry ? czy trzeba go rozcienczac i jak?dzieki. pozdro.
haretattoo
04-11-2011, 17:03
Ja używam tylko płynu do rozcieńczania, jest dobry.
donthommas
04-11-2011, 21:32
jak go rozcienczasz? zamowilem bialy i jest gesty jak miód
kolorki zawsze geste , heh tez kiedys mialem taki problem ale juz go mam za soba dawno :) do duzego kubeczka 2 - 3 krople czarnego tuszu i reszta soli fizjologicznej albo przegotowanej wody bo to w sumie to samo i w ten sposob uzyskasz bardzo jasny odcien ale najlepiej kupic sobie 2 tusze do czarnobialych dziarek czarny i specjalny szary ( to czarny tylko juz orginalnie rozcienczony:) pozdro
haretattoo
04-12-2011, 12:10
sól fizjologiczna różni się od wody przegotowanej, ma 0,9% soli w sobie :D co do rozcieńczania to musisz sam dojść do tego co potrzebujesz uzyskać i jak gesty masz tusz, metoda prób i błędów :) do cieniowania są specjalne set-y też po 3 - 4 odcienie szarości, to dla początkujących i średnio zaawansowanych jest dobra opcja.
no wiem ze ma ale taka ilosc ze nawet nie wspominalem o niej heh :)
http://www.youtube.com/watch?v=h4iTECMMtMA
Czarny i jego odcienie :D
marcinjaworsky
04-13-2011, 08:06
Nie wiem czy tego typu schematy się sprawdzają , ja osobiście mieszam i tonuję pigment z solą fiz. bezpośrednio na dziobie. Ale każdy robi jak mu jest wygodniej i jak mu najlepiej wychodzi.
donthommas
04-13-2011, 16:26
sprawdzaja sie robilem tak z fioletowym i dalo rade wlasnie w ten sposob uzyskalem taki odcien jak trzeba, skoro mowa juz o kolorach to moze ktos podzieli sie wiadomosciami jak wbic bialy kolor zeby byl wyszedł bialy czy jest jakis specjalny sposob?
marcinjaworsky
04-13-2011, 17:09
Właściwe z białym nie powinno być żadnej różnicy w odniesieniu do wbijania innych kolorów. ale fakt że ten kolor jest akurat niewdzięczny. Kiedyś stosowałem Kuro Sumi i miałem problem ( choć był z pewnego źródła) Teraz robię tylko Iron Butterfly i problem sam się rozwiązał. Można nim robić nawet duże powierzchnie , a wypełnienie jest dokładne i równe.
donthommas
04-14-2011, 17:19
dzieki, warto zapamietac . mam bialy tyle ze sailora i jest gesty jak miód jak juz wczesniej wspomnialem , zrobilem nim male wypelnienie i zobacze jaki efekt bedzie po wygojeniu,podziele sie info. Mam jeszcze pytanie odnosnie tuszu do wypelniania teraz rynek jest przepelniony i chcialbym dowiedziec jaki jest wlasciwy obecnie mam ,,tribal black ,premium 2000,, tak jest napisane na butelce ,nie jest zły ale nie jestem z niego zbyt zadowolony ,potrzebuje do wypelnienia tribali ,ten jest juz gotowy i ładnie wchodzi ,słyszalem ze intenze black jest tez dobry i gotowy , ale to ludzie roznie mowia i zachwalaja rozne tusze . dzieki za odpowiedz
haretattoo
04-18-2011, 10:22
Używam obecnie Intenze Super Black i powiem wam że jest dobry.
marcinjaworsky
04-19-2011, 06:56
Polecam SPAULDING COLOURS BLACK , mocna czerń , prawdziwa smoła. Ładnie wypełnia a jak się rozcieńczy z solą fiz. to i ciekawa tonacja cieni wychodzi.
donthommas
04-19-2011, 19:50
czy ten spauling color black jest gotowy do uzycia ? chodzi mi o to czy do wypelniania na blache nie jest za gęsty?
marcinjaworsky
04-19-2011, 20:16
Generalnie jest gotowy , ale ja zawsze dodaję jedną do dwóch kropelek soli fiz. na średni kubeczek do farby.
donthommas
04-20-2011, 16:28
acha, no to spoko ,pytam bo juz mi sie konczy jeden a mam do zrobienia kolezance duzego tribala na jedna strone plecow i chce zeby to fajnie wyszło. dzieki za info. pozdro.narta.