View Full Version : sól fizjologiczna
dziargamel
06-18-2009, 04:32
witam.do cieni uzywam farby japan black z cyber tattoo mieszana z woda destylowana.i tu moje pytanie-czy sól fizjologiczna jest lepsza od wody destylowanej ?i jak ja rozcienczac, czy ktos moze mi podac jakies proporcje?
pontonss
06-18-2009, 05:09
jako biolog powiem że na pewno jest lepsza bo nawet w zastrzykach się jej używa
dziargamel
06-18-2009, 15:34
no ok,dzieki.jeszcze nie dotarlem do apteki,niewiem z czym to sie je,jak to wygląda,to w plynie jest?no i jagbys mogl mi doradzic co do proporcji to by bylo w pyte extra
ja tez uzywam japan black. w 2 buteleczkach mam rozcieczony w stosunku 50 i 25% jak dla mnie jest ok do cieni. ten 25% mozesz sobie rozcieczyc jeszcze bardziej wtedy uzskasz jeszcze jasniejsza szarosc ale trzeba bedzie troche sie nameczyc zeby zostawic jakis slad;) do rozcieczania uzywam soli fizjologicznej - jak dlamnie jest lepsze od wody. polecam ta w kapsulkach po 5 ml bo ta w butelkach po 100 i wiecej jest malo praktyczna.
dziargamel
06-18-2009, 20:38
wielkie dzieki.do tej pory uzywalem wody destylowanej, mniej wiecej 30% i mniejsza iloscia .no tym drugim trzeba troche sie namachac zeby cos powstalo,ale trzeba byc cierpliwym.nie mieszalem 50% bo ciemniejsze cienie robilem niemieszana farba
Tak naprawdę każdy ma swoje proporcje ja używam na przykład 1/1, 2/1, 3/1, 4/1, 5/1, a widziałem ludzi którzy mają przygotowane 10 kubeczków z różnymi proporcjami i dobrze by było jak byś miał przygotowany kubek z wodą destylowaną kiedy będziesz zmieniał odcień to przepłucz dzioba.
dziargamel
06-19-2009, 02:45
jak dla mnie to lekka przesada z tymi 10 kubeczkami ale w sumie jak mowiles kazdy ma swoje proporcje, kazdy ma swoj styl.co do kubeczka do plukania to dobry patent ,do uzytku trzeba wprowadzic,wielkie dzieki za rade
Jak bylem teraz na tattoo fescie to sid siamese mial chyba jakos 10 kubeczkow z odcieniami czarnego...
gangbang
07-08-2009, 23:56
bez kitu dla mnie to tez przesada 10 kubeczkow wez to spamiettaj nheheheh:)ja tam mam jakies od 3 do 5 i jak potrzebuje jescze cos innego to je sobie mieszam miedzy soba.:cool: