PDA

View Full Version : Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim na pokładzie - nikt nie przeżył katastrofy

pitrek681
04-10-2010, 10:36
uczcijmy ich pamięć proszę was o modlitwę :(
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rozbil-sie-samolot-z-Lechem-Kaczynskim-na-pokladzie---87-osob-zginelo,wid,12158322,wiadomosc.html

1grzesiu1
04-10-2010, 13:21
z modlitwa troche przesadziles:D ale tragedia w huj sie stala

pajak914
04-10-2010, 23:28
Na drogach dziennie ginie autobus pełen ludzi. Nikt nawet za nimi nie wspomni. Nie sądzę, zeby jedni byli lepsi od drugich.

Proszę mnie dobrze zrozumieć. Wiem, że źle się stało, że zginęli ludzie, żal mi ich rodzin i przyjaciół. Jednak to co się dzieje w PL w takich sytuacjach to przesada. I cytując mojego przedmówcę na chuj tu komu pomoże modlitwa?

pitrek681
04-11-2010, 00:03
przyznaje ci racje pajak aczkolwiek smierc tylu osob na raz w wypadku jest tragedia wiadomo ginie wiecej osob na drogach i ktos o tym tylko wspomni w statystykach ale nikomu nie zycze utraty bliskich dlatego zal mi rodzin i przyjaciol osob ktore gina tragicznie w wypadkach kiedy tylko ginie ktos tragicznie zawsze mnie cos ruszy chyba nikogo nie zbulwersowalem moja prosba gdyby to byl samolot pelny turystow tez by mnie cos scislo w dolku zapewne

1grzesiu1
04-11-2010, 10:21
niemila sytuacja troche za bardzo to naglasniaja jak dla mnie
z drugiej strony mozliwe ze to jakis spisek byl :)

YvonneS
04-11-2010, 10:41
Nie sądzę aby ktoś bawił się w jakieś spiski i tym podobne, to absurdalne bo trzeba mieć powód aby chcieć kogoś zabić no i oczywiscie później jakieś korzyści.
Sympatykiem prezydenta nie byłam ale w obliczu takiej tragedii, bo to nie tylko prezydent ale też ludzie z rządu, wysoką rangą wojskowi i w ogóle przede wszystkim ludzie, wszyscy powinniśmy powstrzymać się od spekulacji i krytyki bo nigdy nie wiemy co nas lub naszych najbliższych może spotkać.
Jako osoba niewierząca zdobyłam się na gest o którym mówił pitrek z potrzeby serca.

dziarus
04-11-2010, 12:36
nas i naszych najbliższych spodka to samo śmierć miejmy nadzieję że w przyjemniejszej formie.
Nie rozumiem katolików w jednym czemu oni tak dramatyzują przecież nikogo nie stracili na zawsze tylko się rozstali na jakiś czas a ci co odeszli to teraz mają lepiej więc w myśl tego co głosi kościół ożyciu wiecznym w raju to powinni się radować że oni już tam są, hipokryzja.
Ja tam iwonka modlić się nie będę bo tez ateista jestem wiec nie mam do kogo a tym bardziej za co.
A przykro jest mi tak samo jak za tymi ludźmi co gin na drogach w szpitalach czy w inny sposób w myśl tego co pająk napisał .

YvonneS
04-11-2010, 13:02
Ja tam iwonka modlić się nie będę bo tez ateista jestem wiec nie mam do kogo a tym bardziej za co.
A przykro jest mi tak samo jak za tymi ludźmi co gin na drogach w szpitalach czy w inny sposób w myśl tego co pająk napisał .

Generalnie ja też nie mam do kogo ale przecież do czyjegoś boga też można poprosić o wieczny odpoczynek dla tych co zginęli.
Każda śmierć jest przykra jednak ta tragiczna o wiele bardziej. Bo przecież każdy z nas ma świadomość tego, ze kiedyś umrze ale myśli o tym jako o czymś naturalnym, biologicznym a nie nagłym.

pajak914
04-11-2010, 13:04
Ja też gdy teraz oglądam tv to mnie szlag trafia. Jedyne co mi się nasuwa na myśl to hipokryzja. Kaczyńskiego jako prezydenta nie szanowałem, uważałem, że się nie nadaje, że realizuje swoje cele. W tv, w necie, gazetach to samo o nim pisali. Pluli na niego, wyszydzali, etc. A teraz szału macicy, histerii pokazowej dostają:mad:. Na co to komu? Każdy generał ma swojego zastępcę, konstytucja przewiduje bezpieczne dla kraju rozwiązania w przypadku śmierci prezydenta i innych ważnych osób piastujących wysokie stanowiska.

Dawno nic ciekawego nie było papież zmarł o Polsce się już nie mówiło. Aż ujebało w samolocie pół polskiej elity. i znów na językach jesteśmy i jaka historia tragiczna normalnie w swoim żywiole jesteśmy, Kościoły znowu pełne.

Gdy ktoś zostaje żołnierzem to liczy się z tym, że zginie, albo zostanie wysłany na jakąś misje która może zakończyć się tragicznie. Tak samo prezydent na pewno liczył sie z ryzykiem. Sądzę, ze teraz najgorzej mają rodziny zmarłych.

YvonneS
04-11-2010, 19:06
Można się z kimś nie zgadzać, można kogoś nie lubić ale w obliczu śmierci odruchem czysto ludzkim jest współczucie jeżeli komuś tego brakuje to chyba powinien zastanowić się nad sobą czy aby jeszcze pozostał człowiekiem współczującym.
Rolą mediów jest informowanie o sprawach ważnych, bieżących a to, ze nikt nie chce mówić o kimś źle świadczy tylko o jego kulturze osobistej, bo podobno o zmarłych lepiej mówić dobrze albo wcale.

dziarus
04-11-2010, 20:39
toteż ja ivonko o Lechu w myśl tego co piszesz to nie będę mówił.
Ciężko współczuć tym co ich niema, więc nie współczuje żal mi rodzin i bliskich więc tak na wpół człowieczeństwa mam .

YvonneS
04-13-2010, 00:02
A mnie się wydaje, ze ludzie za często i chyba raczej niesłusznie łączą pracę czy tam jakieś przekonania z tym co tak naprawdę stanowi o naszym charakterze czyli tym co powoduje, ze jesteśmy tacy a nie inni w kontaktach międzyludzkich, w domu itp.
Powierzchowna ocena wynikająca ze sposobu wywiązywania się z obowiązków nie może być oceną charakteru.
Mam taką sasiadkę ktora reprezentuje raczej niski poziom intelektualny, jej zycie podporządkowane jest jak to nazywam "polowaniu" czyli zaspokajaniu podstawowych potrzeb bez najmniejszego wysiłku, czyli też życie jak pasożyt na czyjś koszt. I ta mloda dziewczyna, upośledzona w lekkim stopniu ( co nie jest jej winą, jej matka jest również osobą upośledzoną umysłowo) przejawia uczucia które wielu ludziom są obce, chociaż zapewne nie zastanawia się nad tym bo nie potrafi wyciągać wniosków. Z` jednej strony jest takim pasozytem a z drugiej nie ma w niej tej zawiści do innych. Moze to nie jest dobry przyklad ale ukazuje jak można być jednoczesnie dwiema róznymi osobami.

Pinhead
04-14-2010, 21:32
Mnie juz za przeproszeniem szlag trafia z ta "zaloba narodowa" Dzisiaj juz poprostu w pracy nie wytrzymalem i wyszedlem sie przejsc az troche dyskusje ucichna w biurze. Naszczescie nie posiadam w pracy radia ale kierownik ktory ma biuro obok niestety posiada i co chwila relacjonuje co "ciekawsze nowinki". A jak sie chlop rozgada to pol godziny mu schodzi do tego dochodza jeszcze inni ludzie przewijajacy sie i tez jakos innego tematu nie potrafia znalezc do rozmowy. I kazdy kurwa znawca tematu i madrzejszy od poprzedniego.

No i jeszcze teraz szukam sobie czegos i trafiam na forum gdzie prawdopodobnie bylo to czego szukalem a tu prosze:
Z UWAGI NA ŻAŁOBĘ NARODOWĄ PODJĘLIŚMY DECYZJĘ O CZASOWYM ZAMKNIĘCIU FORUM
Ja mam chyba kurwa jakies spaczone pojecie zaloby:mad:

1grzesiu1
04-14-2010, 21:39
na szczescie u mnie w pracy chlopaki maja wyjebane na to tak jak i ja:)
przesadzaja kurwa beda kaczynskiego na wawelu jak krola chowac pierdola o nim caly czas pielgrzymki sie zbieraja caluja jego trumne chore troche?
co innego jesli umiera papiez to ja rozumiem nawet i miesieczna zalobe bo to wielki czlowiek
zaloba zaloba ale nie pierdolili by tyle o tym bo to sie niesmaczne robi :)

YvonneS
04-14-2010, 21:51
Wydaje mi się, że ludzie powoli mają dosyć tej żałoby i pomimo, ze okoliczności są straszne i w ogóle to wszystko jest potworne to jednak bardzo męczy.
Odnośnie pochówku to nie jestem do końca przekonana o słuszności wyboru miejsca, być może własnie przez te okropne wydarzenia dokonano takiego a nie innego wyboru, nie wiem, ale obawiam się, że wielu ludziom się to nie spodoba i może niepotrzebnie rodzić konflikty.

Pinhead
04-14-2010, 21:58
Podobno protestowalo dzisiaj 400 osob przed siediba Dziwisza zeby "szanowal Kraków". Juz jest akcja.

1grzesiu1
04-14-2010, 22:04
widzialem dzisiaj wiadomosci! zauwazcie ze tam w tych kolejkach do odwiedzenia trumny w krakowie stoja same stare dewoty i dziadki ew harcerze czy jakies pedzie:)
ogolnie czlowiek wiadomo zaluje bo tragedia sie stala ale huj im w dupe codziennie ktos umiera a kaczynskiego beda na wawelu chowac niech mnie pochowaja czemu on jest lepszy odemnie?? kurwa ja jestem modereatorem forum tatuaze.biz:D

dobranoc dziewczeta

pajak914
04-14-2010, 22:34
A mnie najbardziej rzuciły się w oczy tłumy ludzi z aparatami, etc. Może ja starej daty jestem, ale za moich czasów to z kwiatami albo zniczami się szło...

mad-clown
04-15-2010, 08:54
Wawel - jeżeli miejsce wybrane dlatego, że zginął pełniąc obowiązki głowy państwa, to spoko w 100% wyjaśniona sprawa. W końcu nie każdy król który tam leży polsce się przysłużył a kryptę swoją ma jako, że władcą państwa Polskiego był. Jeżeli jednak jakieś "widzi mi się" i sztuczne robienie z niego bohatera (chuj w to, że patriotą był - podejrzewam, że jakieś 90% dziadków to patrioci i na Wawelu, ba nawet na Powązkach ich nie chowają) to trochę przegięcie. Aleja zasłużonych na Powązkach jest, jego ojciec już tam leży to i jego mogą tam pochować.

pitrek681
04-15-2010, 09:41
A mnie ta sprawa drazni wiele czasu nie minelo a ktos znow sie oburza i protestuje byl prezdentem i dlatego go chowia na wawelu poniewaz zmarl podczas pelnienia obowiazkow to nie zalezy od czlowieka przynajmniej jesli chodzi o glowy panstwa i wladcow bo mickiewicz to inna bajka

YvonneS
04-15-2010, 09:57
Z punktu widzenia historyka uważam, ze Wawel to nienajlepszy pomysł, ponadto jak widać za bardzo podzielił on ludzi. Z punktu widzenia człowieka, niech ich pochowają gdzie chcą aby w końcu spoczęli w spokoju.
Bardziej denerwują mnie relacje mediów które uporczywie pokazują że ludzie przychodzą pożegnać tylko prezydenta i jego żonę a nie tych wszystkich, co zginęli.

pajak914
04-22-2010, 22:38
Irytują mnie takie rzeczy które się dzieją teraz w Polsce np. rząd nie ma pieniędzy dla normalnych "społeczniaków" a na rodziny katastrofy wydali 2 miliony zł i powiedzieli że to nie jednorazowa pomoc dla rodzin polityków. Równie dobrze mogli by dawać pieniądze zwykłym ludziom w trudnych sytuacjach finansowych, albo niepełnosprawnym czy coś (ale w żadnym wypadku nie dla pijaków) dla ludzi chcących pracować ale nie mających szczęścia do tego.

Pogrzeb Lecha Kaczyńskiego i pozostałych ofiar tragedii w Smoleńsku. 20 milionów na koszty pogrzebu. Rząd przeznaczył 20 milionów na ich sfinansowanie.
PAP

20 baniek???? Ja pieprze. Jak ja się cieszę, że już nie płacę podatków na ten klechistan bo to przechodzi wszelkie pojęcie.