View Full Version : Rook
Strasznie się nakręciłem na zrobienie sobie rooka:). Czy ktoś może mi coś na ten temat napisać? Słyszałem że to strasznie bolesne miejsce. Długo się goi? Fanie jak by odezwał się ktoś kto zna się na rzeczy:D
xxkeiraxx
05-13-2009, 18:22
Mialam ten kolczyk ale....... Po 3 tygdoniu bolu i niemoznosci dobrego spania wyciaglam go w cholere.
Podczas przebijania fakt boli dosc mocno wiec tu trzeba sie psychicznie przygotowac na to.
Ogolnie jest przyjete ze goi sie od 2 do 3 miesiecy.
Bol po przebiciu pierwszy dzien w miare ok ale nastepne juz troche bardziej bolesne ale nie jest to tez jakis masakryczny bol.
Tak jak napisalam mnie bolal 3 tygodnie i na trzeci tydzien wyciaglam kolczyk bo juz mialam dosc szczegolnie podczas spania ( mam niska granice bolu :D)
Po przebiciu powiedziano mi aby dbac dobrze o chigiene uszu bo ponoc to przebicie szybko lapie zakarzenia i infekcje, moj kolega przebijal sobie sam i po tygodniu trafil do szpitala bo wdalo sie zakarzenie i zaczela sie zbierac mu kasza w uchu.
No to super:(. Chyba to jeszcze przemyślę. Nie wiem czy wystarczy mi cierpliwości żeby czekać na zagojenie. No i kicha z tym spaniem, w nocy dosyć się wiercę.
Ciekawe czy przeszkadza jak już się wygoi?
xxkeiraxx
05-17-2009, 23:14
Pamietaj ze do wszystkiego idzie sie przyzwyczaić.
Kiedys nie moglam za cholere robić w domu w pierscionkach teraz mam 6 i nawet ich nie sciaglam myje,piotre kompie sie i spie w nich.
Tak samo bylo z kolczykami kiedys para strasznie mi przeszkadzala w spaniu i zawsze sciagalam teraz mam 6 dziurek i nie sciagam kolczykow prawie wogle spie w nich i nawet nie czuje ze sa.