PDA

View Full Version : Rasta ?

P.D.Rasta
03-01-2009, 10:17
Witam, mam 16 lat, ale już postanowiłem zrobić sobie dziarę na przedramieniu.
Tatoo zawsze mnie fascynowały i mój musi być wyjątkowy i mieć jakieś znaczenie.
Trza zacząć od tego, ze jestem rasta, choć formalnie jeszcze katolikiem (bierzmowanie już zacząłem, a matka się upiera na zrobienie, zresztą to ważne przy ślubie jest). Nie palę trawy, ale każdego traktuję tak samo, staram się łagodzić konflikty. Starsi jeszcze do końca nie kumają ocb, lecz dostrzegają zmiany w zachowaniu, symbole w pokoju, na kompie, na torbie itp.
Uczę się coraz lepiej, i sądzę, ze ze zgodą Rodzicieli nie będzie większego problemu, o ile nie będzie to jakiś bezsensowny symbol.
Myślę o tym od 3 miesięcy, na wstępie wyeliminowałem wszelkie Liście konopi, skręty, nie chciałbym też jakichś napisów, oraz Gwiazda Dawida też odpada, po prostu jej nie chce (nie, że jakieś uprzedzenia, czy coś).
Zastanawiałem się nad lwem, lub pacyfką, ale Lew, ładnego chyba trudno zrobić, poza tym też mnie nie przekonuje, chyba że taki, z pacyfką na przedniej łapie.

http://img14.imageshack.us/img14/7287/59256743108a2b31bd4.jpg

Ile zrobienia takiego może kosztować ?
Jeśli dodać tę pacyfkę i pomniejszyć go o 1/3?
I czy to będzie dobrze wyglądać?

A sama pacyfka ? Jak ktoś mówi do mnie hipisie, to nie traktuje tego jak komplement.

Proszę o pomoc.
Bless ya!
P.D.Rasta

Wojtas
03-01-2009, 23:38
A pytanie gdzie bys sobie to strzelil sam kontur i wypelnienie i takie wymiary szybka praca jak dla mnie to poczekaj jeszcze jakis czas stary rosniesz a skora sie rozciaga pomysl o tym przeanalizuj forum i poczytaj o dziarkach robionych w mlodym wieku z doswiadczenia wiem ze niewarto pochopnie sie dziarac ale to jest twoj wybor zrobisz jak uwarzasz dobra rada pozdro:D