View Full Version : pytanie
Puchatek__123
11-24-2009, 21:50
Witam ma do was takie pytanie w dniu 14.listopada zrobiłem sobie dość duży tatuaż na łydce i mam takie pytanie.Chciał bym się dowiedzieć czy wszystko jest ok,niby proces gojenia trwa 14 dni ale w moim przypadku trwa to już 11 dni prze ten cały czas smaruje tatuaż maścią bepanthen.Zeszły mi już wszystkie strupki i zauważyłem że struktura tatuażu zrobiła się lekko pomarszczona i zaczyna mi schodzi biała błonka w postacią naskórka i czuje swędzenie cały czas smaruje tatuaż maścią bepathen i chciał bym się dowiedzieć czy wszystko jest ok i czy to normalny proces gojenia??
Pozdrawiam
A może raczysz łaskawie przejrzeć wątki na forum?
Puchatek__123
11-24-2009, 22:09
niestety łaskawie przejrzałem wszystkie wątki i nic nie znalazłem na ten temat;) więc zadałem pytanie,
Puchatek__123
11-24-2009, 22:14
niestety przejrzałem i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.Skoro wiesz o co chodzi to może jakaś podpowiedz?
Zadnych podpowiedzi, lenistwo przez ciebie przemawia i tyle. Odpowiedzi na swoje pytania masz prawie w każdym wątku.
o ile dobrze pamietam to pare tematow pod twoim bylo pytanie na ten temat.
A co do smarowania mascia az 11 dni to dla mnie to chore jest z lekka
Puchatek__123
11-24-2009, 22:37
dostałem takie wytyczne iż tatuaż powinienem smarować do końca czasu gojenia przez
14 dni maścią Bepanthen,a następnie mam natłuszczać tatuaż balsamem lub kremem nie zawierając alkohol.Jedynie chciał bym się dowiedzieć czy wszystko jest ok i czy moje wytyczne są prawidłowe?
dostałem takie wytyczne iż tatuaż powinienem smarować do końca czasu gojenia przez
14 dni maścią Bepanthen,a następnie mam natłuszczać tatuaż balsamem lub kremem nie zawierając alkohol.Jedynie chciał bym się dowiedzieć czy wszystko jest ok i czy moje wytyczne są prawidłowe?
ja bym smarowal tylko przez okres kilku dni zanim nie zejdzie stary naskurek z dziary i tyle, zawsze tak robilem ze po 3-4 dniach(tyle zajmowala pierwsza faza gojenia czyli zejscie tzw strupka) odstawialem bepanthen i nawilzalem kremem, moim zdaniem nie ma sensu uzywac bepanthenu przez 14 dni
A koto Ci powiedział, że proces gojenia trwa 14 Dni???
Łacha cha cha cha cha cha cha cha cha cha:D:D:D
Całkowite wygojenie tatuażu i powrót skóry do normalnego stanu to około dwa miesiące
A co ci zależy, smaruj chłopie, smaruj
Puchatek__123
11-25-2009, 12:34
Dostałem informacje iż tatuaż będzie goił od 10 do 14 dni i przez ten czas mam samrować tatuaż maścią bepanthe.
"Łacha cha cha cha cha cha cha cha cha cha"
Co cię tak "zgniłek" śmieszy?
W tej chwili przestałem smarować tatuaż maścią bepanthen i zacząłem nawilżać tato kremem Nivea niebieskim nie zawierając alkoholu.Za to moje pytanie przez jaki czas mam nawilżać tato kremem:> i czy jest on ok
Zapytaj o to tatuażystę i nie zaśmiecaj forum kolejnymi głupimi postami tylko dlatego, ze ci się nie chce poszukać odpowiedzi w innych tematach.
Każdy z was pyta o to samo więc chyba nie jest niemozliwością znalezienie odpowiedzi na forum?
jesli masz sucha skore to caly czas mozesz nawilzac dziare kremem nie tylko przez okres gojenia
Ze też ci się chce udzielać odpowiedzi tym leniwym spamerom.
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej prosiaczka tam nie było.
To mnie tak śmieszy:D:D:D
Puchatek__123
11-25-2009, 13:51
dzięki "suchyeu" jeszcze mam takie pytanie bo całkowita regeneracja trwa 2 miesiące po jakim czasie zniknie ta pomarszczona skora na tatuażu:> i czy może być top przyczyna od przez smarowania maścią bepanthen tatuażu czy jest to normalny proces podczas gojenia i kiedy on mija?
dzięki "suchyeu" jeszcze mam takie pytanie bo całkowita regeneracja trwa 2 miesiące po jakim czasie zniknie ta pomarszczona skora na tatuażu:> i czy może być top przyczyna od przez smarowania maścią bepanthen tatuażu czy jest to normalny proces podczas gojenia i kiedy on mija?
Ta pomarszczona skora na tatuażu mija jak mądrzejemy, rośnie wtedy nam mózg, skóra się napina i przestaje być pomarszczona:D:D:D
Jesteś mistrz, nigdy się nie pokaleczyłeś????
Puchatek__123
11-25-2009, 14:04
Dobrze że nie wierzę w analfabetyzm, bo bym wysunął wniosek, że Puchatek czytać nie umie, a tak, to tylko zakrawa na zwykłą pospolitą ignorancję:D:D:D
Ależ ta dzisiejsza młodzież utalentowana
Po co 2 razy ten sam post przepisywać?????
Dobrze że nie wierzę w analfabetyzm, bo bym wysunął wniosek, że Puchatek czytać nie umie, a tak, to tylko zakrawa na zwykłą pospolitą ignorancję:D:D:D
Ależ ta dzisiejsza młodzież utalentowana
Po co 2 razy ten sam post przepisywać?????
chyba po to ze nie chce mu sie zajrzec temat nizej gdzie bylo wrecz to samo pytanie o swiecaca skore
A nie mówiłam, ze leń z tego Puchatka, oj chyba przedobrzył z tym miodkiem.