PDA

View Full Version : pytanie dla kumatych

elo
07-07-2008, 00:32
czolem!
mam pytanko
bede na dniach wyciagal kolczyka z warg (lip ring) mam go dosyc grubego i mam pytanko a mianowicie: czy dziure po kolczyku najlepiej czyms smarowac by nie zostal wiekszy slad po zrastaniu sie i gojeniu tego miejsca czy zostawic to samoczynnemu gojeniu bez ingerencji zadnych masci itp?
z gory wielkie dzieki za pomoc!
pozdrawiam i milego dnia zycze
elo!

piotrek

YvonneS
07-07-2008, 10:42
Jeżeli miejsce jest już wygojone to powinno samo się zmniejszyć. Nie wiem jak to jest z calkowitym zarastaniem i po jakim czasie się to dzieje ale z całą pewnoscią pozostanie nieduzy ślad w miejscu przekłucia, taka mała blizna.
Ja wyjęłam swojego kolczyka na ponad tydzień bo nie mogłam zagoić i byłam zdecydowana wyjąc na stałe i ku swojemu zdziwieniu bez problemu załozyłam z powrotem.

elo
07-07-2008, 14:20
dzieki za odpowiedz:) zobacze jak wyjdzie ze mna;] pytalem bo wlasnie sie zastanwaiam czy jakas masc przyspieszy gojenie i zmniejszy ten slad ktory pozostanie, zobaczymy
trzymaj sie zdrowo
pozdromilion
elo!

YvonneS
07-07-2008, 14:24
Jak jest zagojone to samo się zarośnie bez stosowania żadnych maści, ew. mozesz czymś smarować w celu regeneracji tkanki, a jeżeli dopiero się goi to postępuj tak jak ci powiedział piercer.

elo
07-07-2008, 15:02
no juz praktycznie mialem to wygojone bo to ponad 2 m-ce bylo robione, ale zastanawiam sie :) czy podczas gojenia sie dziurki nie smarowac tego diprogenta ktora mialem zalecona przez dermatologa bo po zalozeniu kolczyka nie goilo mi sie to zbyt ladnie;] no nie wiem zobacze jak sie bedzie dzis to gilo i zdecyduje
w kazdym badz razie dzieki wielkie zapomoc!!
trzymaj sie elo!