PDA

View Full Version : Pytanie co do swiezej dziary

Kazu
10-24-2010, 09:11
Witam

Mam pare pytan dotyczacych swiezej dziarki, otoz:
Tatuator zalecil mi smarowanie dziary kremem, co jest dla mnie dosc dziwne-dlatego pytam o rade-utrzymac wilgoc tatuazu wazelina biala i alantanem, czy przychylic sie do innych srodkow?
Mija doba od zakonczonej pracy-czy moge juz spokojnie pozbyc sie folii?<Zalecil mi noszenie jej ponad 2 doby.>
Czekam na odp.

YvonneS
10-24-2010, 10:00
Ojjj, Kazu, wszystkie odpowiedzi znajdziesz na forum a kremem nie smaruj tylko maścią i to nie alantanem tylko bepanthenem a wazelinę sobie w ogóle daruj.

Kazu
10-24-2010, 10:15
Ojjj, Kazu, wszystkie odpowiedzi znajdziesz na forum a kremem nie smaruj tylko maścią i to nie alantanem tylko bepanthenem a wazelinę sobie w ogóle daruj.

Czytalam czytalam, ale wolalam sie upewnic... ;)

Edi_88_88
10-24-2010, 22:05
Wiesz wedlug mnie ta folia jest tylko na dojscie do domu,a smaruj tylko atalantanem,choc wywoluje reakcje alergiczne,lecz u malej ilosci osob wiec szansa marna . he.

YvonneS
10-25-2010, 09:21
Większość osób nawet tu, na forum uważa, że bepanthen jest lepszy od alantanu dlatego zamiast czekać czy uczuli czy nie lepiej z niego zrezygnować.

marcinjaworsky
10-25-2010, 10:53
Swędzi bo tak poprostu musi być... jest to swego rodzaju rana która się goi co za tym idzie troszkę będzie swędzieć.
Co do smarowania poprzednicy naświetlili sprawę wystarczająco dokładnie i nie będę sie powtarzał. Co do folii i powenego rodzaju opatrunku to moim zdaniem uzależnione jest to od dość istotnego czynnika
- w jakim miejscu został wykonany ta2
Jeżeli jest to np dolna część łydki bądź kostka to lepiej na czas poruszania się ( np. konieczne wyjście do pracy , żeby zarobic na kolejny ta2) dobrze jest zastosować jakiegoś rodzaju opatrunek. Ocierająca skarpetka bądź but potrafi narobić sporo zamieszania z negatywnym tego słowa znaczeniem.

wujek116
10-25-2010, 19:45
Ale mamy tutaj specjalistów ;)

Kazu
10-25-2010, 19:46
ta2 zrobiony jest na wewnetrznej stronie przedramienia.
Smaruje dziare 2 razy dziennie bepanthenem i nie narzekam.

YvonneS
10-26-2010, 09:31
Ale mamy tutaj specjalistów ;)

Owszem, zwłaszcza takich co nic nie wnoszą do tematu.

Edi_88_88
10-26-2010, 10:22
Wiesz Yvonnes ja poprostu stosuje atalantan daje dobre efekty,tego drugiego co piszesz nie probowalem wiec nie mowie ze jest zly,ale z ta folia dalbym sobie spokoj,opatrunek przewiewny tak w takim miejscu ale nie folia!ja tak uwazam a robcie co chcecie:rolleyes: ps.jeszcze "oxycort" nie jest zly,lecz na recepte...

wujek116
10-26-2010, 18:38
Owszem, zwłaszcza takich co nic nie wnoszą do tematu.

Po co wnosić cokolwiek skoro w kółko jest wałkowane to samo po 100 razy . na forum wątków na temat maści było w h........

... w ch.....
Pozdro

YvonneS
10-27-2010, 09:49
Powiedz to osobom które zakładaja takie tematy.

Oxycort to maść z antybiotykiem i nie ma potrzeby jej stosować kiedy tatuaż goi się prawidłowo.