PDA

View Full Version : pytam :) o nawilżanie tatuazu juz po paru miesiacach??

gniew1
10-29-2009, 21:18
Witam mam zapytano bo piszecie ciągle o tym jak to jest z nawilżaniem skory( dziarka) przed albo zaraz po zrobieniu!!!! Super sprawa pewnie niejednemu to pomogło! Nie powiem mi tez :):):) JA natomiast chce zapytać jak to jest z tymi balsamami już po całkowitym wygojeniu się dziarki ( np 2 miesiącach) . Chodzi mi o to czy po kąpieli ja nawilżać ( zaznaczam ze mam bardzo sucha skore !!bardzo i muszę to robic) czy nie? Jesli tak ( a mam taka nadzieje :) ) to proszę powiedzcie czy wystarczy normalny balsam taki dla dzieci czy jakiś specjalny trzeba kupić ?

Z góry dziękuje za odpowiedź !!!

pajak914
10-29-2009, 21:41
Hmmm, jak to po kąpieli. Zwyczajnie:D. smarujesz ciało balsamem to tam także machniesz przecież. Po takim okresie od zrobienia tatuażu już mu w tej materii nie zaszkodzisz. Ewentualnie jako przezorny możesz używać balsamu z witaminą A albo coś w tym stylu:)

1grzesiu1
10-30-2009, 04:30
ja jako mezczyzna uzywam tylko zwyklego kremu nivea tylko do twarzy :)
chcesz to sie balsamoj tylko po co ??

zgniłek
10-30-2009, 07:28
Dziwne, a o jakim zapachu ten balsam i czy nogi też golisz???:D:D:D
Na poważnie to nawet jakbyś się kupą wysmarował to po tak długim czasie nic mu nie będzie

YvonneS
10-30-2009, 08:49
Jeżeli masz suchą skórę to dobrze, ze używasz balsamu, w zupełności wystarczy.

Panowie, to nie przesada tylko dbanie o siebie i swój wygląd.
Mężczyźni zaniedbani już dawno wyszli z mody. A używanie kosmetyków w dzisiejszych czasach przestało być domeną wyłącznie kobiet.

Wojtas
10-30-2009, 11:31
JA tez mam dosc sucha skore pozatym po basenie jeszcze bardziej jest wysuszona dlatego do tej pory smaruje balsamem dla dzieci bambino i jest rewelacia polecam:D

zgniłek
10-30-2009, 13:34
dziwne, mnie się to kojarzy raczej z jakimś fetyszem, albo coś w ten deseń. Ja obstaję przy swoim żelu pod prysznic i mleczku po goleniu:D:D:D

gniew1
10-30-2009, 13:40
Dzięki wielkie za odpowiedzi!!!!! A co niektórzy to chyba nawet o kąpieli nie słyszeli a co dopiero o dbaniu o skore i ZGNILI !!!!:D
POZDRO

zgniłek
10-30-2009, 16:58
Coś ty taki gniewny Gniewie, pozwól że ci objaśnię różnicę pomiędzy prysznicem a kąpielą. Otóż lepiej i zdecydowanie wygodniej jest pić piwko na stojąco w ciepły letni deszcz niż leżąc w pianie po szyję - sorry mnie to usypia:D:D:D
Wracając do tematu- to jak z nogami, golisz?

1grzesiu1
10-30-2009, 17:18
Panowie, to nie przesada tylko dbanie o siebie i swój wygląd.
Mężczyźni zaniedbani już dawno wyszli z mody. A używanie kosmetyków w dzisiejszych czasach przestało być domeną wyłącznie kobiet.

iwonka jak najbardziej jestem tego samego zdania
jestem zadbanym panem :) poprostu "nawilzanie tatuazu" jak napisal autor jest dla mnie czyms conajmniej dziwnym

1grzesiu1
10-30-2009, 17:20
Wracając do tematu- to jak z nogami, golisz?

ja sie gole pod pachami :D

zgniłek
10-30-2009, 17:32
Grzesiu, u Ciebie to akurat widać po avatarze, pytałem kolegę

1grzesiu1
10-30-2009, 17:43
kolega sie obrazil juz nie odpisze :)

zgniłek
10-30-2009, 17:45
Cóż tak to bywa, bywało i będzie bywać
:confused:
sadness

gniew1
10-30-2009, 17:56
Panowie ta różnicę to ja znam wyśmienicie(kapiel a prysznic!!!!) !!! i nie chodzi mi o sama skore tylko o dziarke:))) wiem moze was to nie interesuje jak sie ma biedonke naszkicowana przez drapaka -kolege:) ale jaks sie ma przedramię ładnie zrobione to własnie nie chcesz tego popsuc!!!! i dlatego zapytałm !!!! bo opinie rózne słyszałem!!

zgniłek
10-30-2009, 18:17
Ależ Gniewie Ja wcale nie kwestionuję artyzmu na Twej ręce, chodziło mi o nogi czy je golisz czy nie? Każdy z nas ma przynajmniej jeden swój ulubiony tatuaż, ale to nie jest podstawą do tego aby się smarować wynalazkami. Jagiełło miał wydziarane całe plecy, a jedyną rzeczą którą używał był okład z młodych piersi i krew krzyżaków, a nie jakieś tam balsamy:D:D:D
(kokosowe zwłaszcza)

gniew1
10-30-2009, 18:39
widzę historii troszkę poznałeś:P:P ale nie wiem co Ty (z całym szacunkiem) masz do tych nóg!! ale jak ci to pozwoli usnąć spokojni to NIE nie muszę a jakbym naprawdę musiał to od tego miałbym ludzi !!! i to nie takich jak TY|!!!!! i o kobietkach mówie a nie o takim wali... jak ty podejrzewam dzieciaku Neostrady!!!!!1 i do tego nie chodzi mi o to żeby sie z tobą kłócić bo to nie o to sii !!!!!

Aramill
10-30-2009, 20:00
Oj, Gniewie nie gorączkuj się, zapewne Zgniłek po prostu poszukuje partnera i w ten oto zakamuflowany sposób próbował dojść jakiej jesteś orientacji ;)
A wracając do pytania to (jak zresztą kilka osób już tutaj pisało) smarowanie się czymkolwiek niewiele zmienia. Tatuaż po pełnym zagojeniu zachowuje się jak normalna skóra. Wszelkie nawilżanie prawdopodobnie nie zmieni "zużycia" tatuażu, choć na pewno nie zaszkodzi.

PS: Czemu mam dziwne wrażenie, że zaczynam flame war'a? ;)

gniew1
10-30-2009, 20:02
co jest z wami dziewczyny (zgnilku i 1grzesiu 1 ) mama wam neta odcięła :D:D:D a niedawno tak sie udzielaliście:P:P
raz jeszcze dzięki dla tych co dziarę posiadają:)

zgniłek
10-30-2009, 20:24
Na tyle Cię stać gniewie, ... ale cóś to mało do mnie przemawia,postaraj się bardziej bo jakoś nie bardzo wyłapałem co cię tak w******o:D jak lubisz ponosić pończoszki to twoja sprawa, a z tymi ludźmi to masz zupełną rację, nie takich jaj Ja, daleko mi do nich:D:D

zgniłek
10-30-2009, 20:32
To się chyba nazywa pizduś plastuś, czy jakoś tak, już sam nie pamiętam.:D:D:D

YvonneS
10-30-2009, 20:51
A co wy się tak uczepiliście tego kolesia? Jak chce to niech używa balsamów czy kremów, ktorych stosowanie przy suchej skórze znosi uczucie napięcia.

BTW, osobiście preferuję "gładkich" facetów, tzn bez zbędnego owłosienia na klacie, czy w innych miejscach;) nogi sprawa drugorzędna ale golenie pach jak najbardziej wskazane, zwłaszcza latem kiedy nawet etiaxil nie pomaga. Chodząc na siłownię 3x w tygodniu czasami mam ochotę powyrzucać tych śmierdzieli z sali, wali tak że się wytrzymać nie da.
Podobnie jest z kobietami, gdyby o siebie nie dbały, nie kąpaly się, nie perfumowały to wówczas smród byłby nie do zniesienia, jak od takiego rozparzonego faceta, fuj! A taka babka z nieogolonymi przykładowo nogami, pachami lub innymi miejscami wzbudza po prostu obrzydzenie. Sama kiedyś widziałam urzędniczkę z czarnym owłosieniem wyglądającym spod pach, zrobiło mi się słabo.

gniew1
10-30-2009, 21:09
to juz moja ostatnia bajerka na ten temat z toba zgniłku:P:P nie od tego to forum jak bys miał cos do powiedzenia a na pewno do pokazania( dziarka ) bez skojarzen:) koncze i do prawdziwych posiadaczy jak kol wiek tacy tutaj istnieją a wiem ze sa:)
pozdro bawcie sie paniennki swietnie (zgnilku):P

gniew1
10-30-2009, 21:50
jak uważasz:P:P:P baw sie dobrze oyoyoy

zgniłek
10-31-2009, 07:25
Taaa, tylko po poście widać że inteligencją ustępujesz m.in. wiewiórkom, dżdżownicom, a nawet orzechom włoskim Gniewie, może zacznij się zastanawiać czy woda nie będzie szkodzić twemu arcydziełu na rączce, oj bieda, bieda. Pierwszy tatuaż i aż tak Ci się w główce poprzestawiało... żal mi Ciebie synku

Wojtas
10-31-2009, 12:29
Kurwa dobrzy jestescie he he:D

1grzesiu1
10-31-2009, 13:36
zbanowac oby dwoch w huja :D

YvonneS
10-31-2009, 14:02
Chyba nie będzie takiej potrzeby. ;)

haliboy
10-31-2009, 16:49
A co wy się tak uczepiliście tego kolesia? Jak chce to niech używa balsamów czy kremów, ktorych stosowanie przy suchej skórze znosi uczucie napięcia.

BTW, osobiście preferuję "gładkich" facetów, tzn bez zbędnego owłosienia na klacie, czy w innych miejscach;) nogi sprawa drugorzędna ale golenie pach jak najbardziej wskazane, zwłaszcza latem kiedy nawet etiaxil nie pomaga. Chodząc na siłownię 3x w tygodniu czasami mam ochotę powyrzucać tych śmierdzieli z sali, wali tak że się wytrzymać nie da.
Podobnie jest z kobietami, gdyby o siebie nie dbały, nie kąpaly się, nie perfumowały to wówczas smród byłby nie do zniesienia, jak od takiego rozparzonego faceta, fuj! A taka babka z nieogolonymi przykładowo nogami, pachami lub innymi miejscami wzbudza po prostu obrzydzenie. Sama kiedyś widziałam urzędniczkę z czarnym owłosieniem wyglądającym spod pach, zrobiło mi się słabo.

masz starszne wygorowane wymogi ci co tak robia jak to opisujesz to moim zdaniem jakies pedaly , wiem ze trzeba o siebie dbac ale bez przesady takie cos to troche nie po mesku :) pozdro

pajak914
10-31-2009, 17:00
masz starszne wygorowane wymogi ci co tak robia jak to opisujesz to moim zdaniem jakies pedaly pozdro

Jeżeli uważasz to za zbyt wygórowane wymogi to nie chciałbym stać koło Ciebie w autobusie...:rolleyes:. No i oczywiście facet, który posiada więcej niż jedną rzecz w toaletce w łazience został nazwany pedałem bo jakżeby to inaczej. Przecież "prawdziwy facet" potrzebuje jedynie mydła i żyletki... żenada.

Swoją drogą zapytaj swoją dziewczynę/żonę co o tym sądzi. Zdziwisz się:cool:

YvonneS
10-31-2009, 19:20
masz starszne wygorowane wymogi ci co tak robia jak to opisujesz to moim zdaniem jakies pedaly , wiem ze trzeba o siebie dbac ale bez przesady takie cos to troche nie po mesku :) pozdro

A czy ty lubisz laski z kłakami na nogach, pod pachami i w miejscach intymnych, pachnące "naturalnie"?

Myślę o zadbanych mężczyznach a nie dzieciakach tacy mnie nie interesują. ;)

Poza tym nie lubię smrodu spod pach czy innych części ciała u faceta, tacy wzbudzają moje obrzydzenie. Natomiast mężczyzna czyściutki, ogolony i pachnący dobrymi perfumami do takiego można się przytulić i nie tylko.

Odnośnie "pedałów" to mam znajomą parę gejów i bardzo ich lubię, są naprawdę w porządku i zawsze można na nich liczyć. Oczywiście wyglądają jak normalni, zadbani faceci.

1grzesiu1
11-01-2009, 11:49
iwonka ja sie gole pod pachami chodze na silownie ladnie pachne jestem zadbany i wytatuowany ;)
mozesz sie do mnie przytulic jak chcesz ?
do tego nie przeszkadza mi ze jestes starsza ode mnie:)

YvonneS
11-01-2009, 15:09
Heheh, oj Grzesiu, Grzesiu figlarzu, czym byłoby to forum bez ciebie? ;)

haliboy
11-01-2009, 16:12
A czy ty lubisz laski z kłakami na nogach, pod pachami i w miejscach intymnych, pachnące "naturalnie"?

Myślę o zadbanych mężczyznach a nie dzieciakach tacy mnie nie interesują. ;)

Poza tym nie lubię smrodu spod pach czy innych części ciała u faceta, tacy wzbudzają moje obrzydzenie. Natomiast mężczyzna czyściutki, ogolony i pachnący dobrymi perfumami do takiego można się przytulić i nie tylko.

Odnośnie "pedałów" to mam znajomą parę gejów i bardzo ich lubię, są naprawdę w porządku i zawsze można na nich liczyć. Oczywiście wyglądają jak normalni, zadbani faceci.

dziewczyny to wiadomo ze musza golic itp ale faceci :eek: zreszta kazdy ma tam jakies swoje poglady ty lubisz tak a ja znam duzo panienek co nienawidza jak chlop nawet by sobie jaja ogolil czy pache dla mnie tez jest jak juz pisalem nie po mesku :)

YvonneS
11-01-2009, 16:14
dziewczyny to wiadomo ze musza golic itp :)

Jak to muszą? Wcale nie muszą! Kto je do tego zmusza? Nikt!

Jak dorośniesz to zrozumiesz o co mi chodzi.

suchyeu
11-01-2009, 16:31
hehe no nie wiem ktorej lasce to pasuje, chyba takiej malolacie ktora ma z 17 lat i chce sie pochwalic kolezankom ze jej chlopak ma wlosy na jajkach i jakie to nie jest meskie. Bo kazda normalna kobieta to juz bardziej woli zadbanego faceta ktory jest codziennie ogolony i pachnacy a nie dzieciaka ktory uwaza sie za niego...

1grzesiu1
11-01-2009, 16:59
jesli juz zeszlismy z tematu co sie czesto zdarza :) dodam od siebie ze golenie sie pod pachami czy w miejscach intymnych jest czyms normalnym i z moich doswiadczen to sie raczej podoba kobieta ;)
starsi ludzie natomiast z czym sie niejednokrotnie spotkalem lubia zarosniete kobiety :) ale to tylko przez to ze tak sie wychowali kiedys kobitki tak chodzily i niektorym tak zostalo

pozdro