View Full Version : Prosze o POMOC duzy problem!!
zelus777
07-05-2010, 12:53
Miałem robiony tatuaż na łydce i ręce od wewnątrz w obu przpadkach miałem cos takiego ze stosowałem sie do zaleceń co do gojenia i po zrobieniu tatuazu przemyłem go woda i smarowałem alantan plus.gdy posmarowałem tatuaz maścia zaczoł sie robic bardzo mokry i tak jakby ten tusz sie rozlewał i było widac przeswity skóry w tym tatuazu moze mi ktos pomuc i powiedziec dlaczego tak sie dzieje?a po zagojeniu tatuaz wygląda tak ze w wiekszosci miejsc jes taki wyblakły prosze o pomoc z góry dziekuje:(:( [/B]
zelus777
07-05-2010, 12:56
chciałbym jeszcze dodac ze miałem robiona poprawke i nic nie dała.Ni wiem jak by sie to zagoiło gdybym nie smarował zadna mascia ale słyszałem ze strupki własnie wiciagaja tusz??
Tak wciagają. Moze problem lezy po stronie tatuazysty? Moze za plytko ci wbija tusz?
Dodatkowo alantan to bardzo kiepska maść a gdybyś nie stosował żadnej to miałbyś to samo a nawet gorzej. Następnym razem stosuj bepanthen jest nieco droższy ale o wiele lepszy no i oczywiscie smaruj, gdyż świeży tatuaż nie może wyschnąć.
Aleksandra
02-10-2011, 11:46
Mam tatuaz od wtorku i dzisiaj zaczal mi sie saczyc ... Uzywam bepanthenu od poczatku. Czy to normalne? Czy moze jakas infekcja? To moj drugi tatuaz, pietwszy sie nie saczyl.
Tatuaże na stopie i łydce tak reagują. Miałam podobne objawy, to takie miejsce po prostu a nie infekcja. Stosuj się do zaleceń, noś szersze spodnie, nie duś tatuażu pod rajstopami czy obcisłymi ciuchami i pozwól mu się wygoić.
a mi się wydaje że za grubo smarowany, aż tak bardzo, że skóra nie oddychała i Ci się odparzyła lub bardzo nasączyła maścią i porobiły się buble:P...
A nie napisała czy grubo smaruje, zresztą ja tam nie przesadzałam z maścią a i tak się sączyło. Takie miejsce po prostu. I co dziwne sączyło się tylko z tego co było na łydce a na stopie wcale.
Aleksandra
02-10-2011, 22:14
Nie smaruje grubo, bo czytalam, ze nie mozna. Nie mam babli. Tatuaz sie lepil, ale dzisiajjuz jest o wiele lepiej, wiec chyba to nic takiego.
Aleksandra
02-13-2011, 22:34
Maly update z mojej strony. Tatuaz juz zupelnie suchy natomiast swedzi jak jasna cholera ... Drapie juz wszystko i wszystkich dookola, zeby tylko nie rozdrapac tatuazu ...
niestety, tak już bywa, smaruj kremem żeby się skóra nie przesuszyła,