PDA

View Full Version : Prosze o POMOC duzy problem!!

zelus777
07-05-2010, 12:53
Miałem robiony tatuaż na łydce i ręce od wewnątrz w obu przpadkach miałem cos takiego ze stosowałem sie do zaleceń co do gojenia i po zrobieniu tatuazu przemyłem go woda i smarowałem alantan plus.gdy posmarowałem tatuaz maścia zaczoł sie robic bardzo mokry i tak jakby ten tusz sie rozlewał i było widac przeswity skóry w tym tatuazu moze mi ktos pomuc i powiedziec dlaczego tak sie dzieje?a po zagojeniu tatuaz wygląda tak ze w wiekszosci miejsc jes taki wyblakły prosze o pomoc z góry dziekuje:(:( [/B]

zelus777
07-05-2010, 12:56
chciałbym jeszcze dodac ze miałem robiona poprawke i nic nie dała.Ni wiem jak by sie to zagoiło gdybym nie smarował zadna mascia ale słyszałem ze strupki własnie wiciagaja tusz??

Pinhead
07-05-2010, 13:46
Tak wciagają. Moze problem lezy po stronie tatuazysty? Moze za plytko ci wbija tusz?

YvonneS
07-05-2010, 16:58
Dodatkowo alantan to bardzo kiepska maść a gdybyś nie stosował żadnej to miałbyś to samo a nawet gorzej. Następnym razem stosuj bepanthen jest nieco droższy ale o wiele lepszy no i oczywiscie smaruj, gdyż świeży tatuaż nie może wyschnąć.

Aleksandra
02-10-2011, 11:46
Mam tatuaz od wtorku i dzisiaj zaczal mi sie saczyc ... Uzywam bepanthenu od poczatku. Czy to normalne? Czy moze jakas infekcja? To moj drugi tatuaz, pietwszy sie nie saczyl.

YvonneS
02-10-2011, 18:47
Tatuaże na stopie i łydce tak reagują. Miałam podobne objawy, to takie miejsce po prostu a nie infekcja. Stosuj się do zaleceń, noś szersze spodnie, nie duś tatuażu pod rajstopami czy obcisłymi ciuchami i pozwól mu się wygoić.

boro
02-10-2011, 20:01
a mi się wydaje że za grubo smarowany, aż tak bardzo, że skóra nie oddychała i Ci się odparzyła lub bardzo nasączyła maścią i porobiły się buble:P...

YvonneS
02-10-2011, 20:17
A nie napisała czy grubo smaruje, zresztą ja tam nie przesadzałam z maścią a i tak się sączyło. Takie miejsce po prostu. I co dziwne sączyło się tylko z tego co było na łydce a na stopie wcale.

Aleksandra
02-10-2011, 22:14
Nie smaruje grubo, bo czytalam, ze nie mozna. Nie mam babli. Tatuaz sie lepil, ale dzisiajjuz jest o wiele lepiej, wiec chyba to nic takiego.

Aleksandra
02-13-2011, 22:34
Maly update z mojej strony. Tatuaz juz zupelnie suchy natomiast swedzi jak jasna cholera ... Drapie juz wszystko i wszystkich dookola, zeby tylko nie rozdrapac tatuazu ...

YvonneS
02-14-2011, 09:26
niestety, tak już bywa, smaruj kremem żeby się skóra nie przesuszyła,