View Full Version : Problem z tatoo - 5tydzień.
juras1077
02-20-2009, 22:36
Witam wszystkich - moj problem polega na tym ,ze mam tatoo juz 5 tygodni na ramieniu - boli to czasem niezle - nie ma ropy strupkow itp. goilo sie normalnie po kilku dniacg zluszczyla sie warstwa naskórka - smarowalem i dbalem - bethapren maść smarowalem kilka razy dzienne - minęlo 5 tygodni i nadal czasem boli - nie wiem czy to normalne ? fakt ze jestem leworęczny i mam go na lewym ramieniu - pisze dzwigam opieram sie na tej rece itp. moze dlatego boli - i jeszcze jedno - to juz 5 tygodni a tatoo wyblakl i wyglada jakby byl tusz jasny i ciemny miejscami przeswity - nie wiem wina tatuażysty? do poprawy to bedzie czy jak ? tatoo wyglada jak zbrakami tuszu - nic mi sie nie wylalo wczesniej i nie bylo strupow ani ran - wszystko bylo ok .
boleć jeszcze może choć nie powinno jest jedna możliwość że pojechał ci po miejscu gdzie mięśnie łączą się z kością np przy stawie barkowym w tym miejscu może dłużej pobolewać. Co do kaszki i wyblaknięcia tato to wina tatuażysty i powinien ci poprawić w ramach roboty bo się chłopisko nie popisało.
Kolega ale podczas gojenia nie powinnes dzwigac nie wiem czego opierajac to na swierzym tattoo :/
juras1077
02-21-2009, 15:54
Nie opieram niczego na miejscu tatuażu. Przez tych kilka tygodni nie dzwigalem nawet niczego - bo mówlili ,zeby nie zapocić świeżego tatoo. Uważałem na to wszystko ale i tak mam lipe - kontury sa ok ale wypelnienie wyblaklo miejscami .
Wiec Dziarus trafil w sedno :) wracaj do swojego tatuatora i niech sie tlumaczy :P :D Niech poprawke szczeli ;)
juras1077
02-23-2009, 18:29
W piatek mija 6 tygodni - czy moge juz iśc po poprawkę czy to za wcześnie? Mam rozumieć ,że bedzie od nowa jechal wyplenieniem i od nowa patologia smarowanie .
To link to mojego zj.. tatoo :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c8d6ac7c7c645d88.html
czy ktoś mi moze to ocenić ?
Nie chce cię załamać ale to jest totalna kupa nieźle cię ktoś cię skaleczył czasem nie wracaj do niego na poprawkę, no chyba żeby mu wpierdolic i łapy połamać za to że woził maszynę do ręki, a i za poprawkę w porządnym studiu powinien zapłacić.
iskender
02-23-2009, 22:09
zgadzam się tu sprzed mówcą kontur jest zjechany wypełnienie tak samo takich ludzi to pod mur
juras1077
02-23-2009, 22:23
No to zaj.. pytanie czy to da sie naprawić ? Zrobic z tego to co mialo być ? Chyba raczej tam nie wróce po poprawke - musze isc gdzies indziej . Moze ktoś coś poleci bo sie chyba zalamie...
Gdzies Ty to robil ?? naprawde paskudna robota... Dla Twojego "Artysty" maszynka pasuje jak dla mnie konsola DJ'a... Jezeli chcesz zachowac ten wzor, to troche trzeba sie przy tym napracowac zeby to wszystko sprostowac. Ale nie masz co rozpaczac, tylko nie mozesz oszczedzac na tatuazu...
juras1077
02-24-2009, 19:41
Salon w Przemyślu zaplacilem slono nie oszczedzalem na tym dlatego jeszcze jetem za to bardziej wkur.... to sie w pale nie miesci .
Też bym był wkurwiony jak tak by mnie ktoś skrzywdził, ale spoko do odratowania.
kristovs
02-24-2009, 22:12
zmien tatuazyste:mad: moj pierwszy tribal robiony przez kolege(lat+ - 15) wygladal podobnie tylko ze koloru nie zgubilem... nie mowiac ze placic nie musialem..
male pytanie, ile Ty mu za to dales jesli mozna wiedziec?:D ... rozumiem ze komus moze nie wyjsc... ale nie tak i to w studiu
Idź do niego pokaz mu dziarke i niech zobaczy jaki bubel robi niech ci odda kase za to a co najmniej za poprawke ja na twoim miejscu bym tak zrobił a jak nie pomorze to w......l i tyle:)
proponował bym założyć czarną listę salonów ku przestrodze innym. Teraz żeby to poprawić to najbliżej będziesz miał Kraków ewentualnie Lublin bo w Rzeszowie też jest mizernie.Widziałem wzorek robiony przez chłopaka z Przemyśla i był niczego sobie wiem że robi to amatorsko ale posiada sprzęt profesjonalny tylko że to było ze dwa lata temu popytaj się ludzi może go namierzysz ze wzorku było widać że zna się na żęczy.
juras1077
02-25-2009, 20:06
Mysle ,że wiem o kim mówisz- wlaśnie go namierzyłem i umawiam sie z nim - może mi to naprawi i zrobi z tego to co mialo być - a to studio odwiedze w piatek i zapytam niby czy jest ok :) a potem z.......... za to.
juras1077
03-07-2009, 13:19
Juz po poprawkach - wczoraj zszedł naskorek - troche lampa blyskowa przeswietlila srodek .
No, od razu inaczej jeszcze skóra dojdzie do siebie i będzie dobrze
juras1077
03-07-2009, 18:47
Spoko - teraz tylko smarować i smarowac - co polecacie - maści chyba juz nie trzeba tylko jakis balsam czy co ?
kristovs
03-07-2009, 19:12
jak nie... dalej masc na szybsze gojenie(bo nie jest zagojony przeciez)... a swoja droga chyba nie robiles w tym samym studiu tylko u tego chlopa co tam go namierzales?:cool:
juras1077
03-07-2009, 19:57
Tak u tego co namierzalem - jest ok :) dzis mija tydzień ok lecimy dalej :)
a swoja drogą to tego gościa z salonu to poznałem dawno temu i chłopaczysko dobrze rysował ale widać ze z tato to ma problemy wniosek z tego że nie każdy czuje blusa ;)
juras1077
03-10-2009, 18:54
Nie wiem o którym salonie mówisz bo troche sie pozmienialo tam - tamten facet juz tam nie pracuje od dawna podobno .
zuniecio
03-22-2009, 14:38
czesc, również 5 tyg temu zrobilam sobie tatuaż w przemyslu, wszystko było ok, przez 2 tyg stosowałam sie do tego co trzeba ale teraz zauwazylam ze moj tatuaz jest "suchy" skóra jest tk jakby troszke pomarszczona, wyglada jakby była nienawilzona, ale czasem na noc smaruje mascia bepanthen, lecz mimo wszystko swieci... nie wiem cyz tak ma byc, wszystko szło ok, kolor nie zszedł, jedynie to świecenie i suchosc mnie martwi.. prozę o pomoc!!
iskender
03-22-2009, 14:47
po zagojeniu powineś stosować kremy nawilażające i powinno byc ok.niema potrzeby smarować bepanthenem,wystarczy krem nailzjący bo teraz tego potrzebuje twoja skóra najbardziej
zuniecio
03-22-2009, 14:49
a jaki np krem? może być nivea??
iskender
03-22-2009, 15:00
może byc nawet balsam nawilżający.raczej niema to znaczenia,co ma kto pod ręką bo tu chodzi o to żeby skóra była dobrze nawilzona
zuniecio
03-22-2009, 16:40
zapomnialam napisac ze mam go na kostce, a mezczyzna ktory mi robil powiedzial ze nie moge nosic obcislych spodni, rajstop, butow wysokich... jednak warunki klimatyczne zmusily mnie do tego, ale wtedy dawałam na tatuaz gaze i obwiazalam bandazem... moze to przez to?
Skóra potrzebuje czasu żeby doszła do siebie i przez jakiś czas będzie sucha a tatuaż będzie się sieci używaj balsamu nawilżającego o będzie ok , a z tą gazą i bandażem to przesadziłaś to najgorsze co można zrobić niezła kupa mogła z tego wyjść .
zuniecio
03-28-2009, 13:11
ja tylko kilka razy tak zrobilamz bandazem bo gosciu co mi robil mowil, zze bron boze nie moge rajstop nosic... wiec uznalam ze lepsza bedzie gaza bo ma oczka przez ktore mogla skora oddychac... a skora moja jest troszke pomarszocza w miejscu tatuazu i sie swieci... ile potrzebuje czasu zeby dojsc do siebie bo juz minal ponad miesiac odkad zrobilam sobie?
juras1077
03-28-2009, 21:09
Ok. 2 miesiące max i ma byc zagojona. Ja zlapalem juz 4 tygodnie od poprawki od nowa :) smaruje balsamem kilka razy dziennie .Możesz zdradzic gdzie robilas tatoo w Przemyslu?
Witam wszystkich, czytałam właśnie wasze wypowiedzi i zauważyłam że piszecie o tym ze nie wolno nosić rajstop :eek: w fazie gojenia się tatuażu :( a ja niestety przez dwa dni nosiłam rajstopy bo skarpetki akurat kończą mi się w połowie mojego tatuażu i gumka może go obcierać :confused: Minęło równo 7 dni od zrobienia tatoo i jestem w fazie złuszczania się naskórka , ciekawa jestem czy prawidłowo mi się wszystko goi....
pierwsze zdjęcie jest zrobione zaraz po wykonaniu a drugie dzisiaj po 7 dniach :Dhttp://img410.imageshack.us/img410/1087/img7716rozdzielczopulpi.jpg
http://img406.imageshack.us/img406/8915/1010664.jpg - i oczywiście proszę się nie śmiać z mojego zarostu na nodze niestety na depilację muszę jeszcze troszkę poczekać
Według mnie wygląda spoko staraj się grubo nie smarować maścią tylko bardzo delikatnie.. Miałem przypadek odnośnie skarpetek, sięgały powyżej zrobionego tatuażu i miały dosyć ciasną gumkę. Dziewczynie spuchła noga poniżej dziarki, opuchlizna poszła aż w palce. Po zdjęciu skarpetki minęło kilka godzin nim wróciło do normy... Tak więc skarpetki jak widać nie tylko mogą obcierać.
Jeżeli chodzi o zagojenie to jest ok.
Dzięki za opinie :) i mam jeszcze jedno pytanko do Was , po jakim czasie lub w jakim stanie musi być skóra na tatoo żebym mogła z czystym sumieniem ją ogolić?
Dla pewności odczekaj miesiąc
juras1077
04-10-2009, 19:11
:) fajna dziara.
Tak też myślałam :D
Dzięki wielkie ;)