View Full Version : problem z kolorem
iskender
02-09-2009, 15:32
ostatnio robiłem tribala ale po zejściu strupków kolor wyszedł jak robiony perełką za 4zł,robiłem farbą japan black słyszałem że jest dobra do tribali.niebyło żadnych prześwitów i tak się zastanawiam co jest nie tak,podejrzewam że jest to moja technika ale potrzebuje dokładniejszych porad co robie zle,co powinienem robić że by wyszło to ,,czarne" itp. porady
za wszystkie porady z góry dziękuje
Poradzic co robisz nie tak... Moze wielu z Nas tatuuje ale nikt nie jest jasnowidzem :P Najlepiej jak bys porozmawial z kim w realu. Ale nie wiem dlaczego wydaje mi sie ze masz za sztywno ustawiona maszyne i za mocne bicie :P albo i za gleboko wjezdzasz
iskender
02-11-2009, 21:56
dzięki za porady co do głębokości to wbijałem tak na max.2mm ale sprawdze troche inne ustawienie maszyny, wydawało mi się że jest dobre z uwagi że kierowałem się poradami z forum czyli śruba w połowie drogi między ustawieniem na cień a do konturu,większa odległość śruby od sprężyny i mniejsze na pięcie,mniej więcej tak powino być.
Mam jeszcze jedno pytanko a propo czy zmiana sprężyny na grubszą(eikon) pomogła by i jeśli tak to pod jakim kątem ją wygiąć
Najlepiej jak bys mial dlugie sprezyny. Jezeli juz wymieniasz to kup dluga ale miekka sprezyne. Przy kladzeniu koloru maszyna musi nieco lzejsze bicie miec niz przy konturze. Do konturu osobiscie mi pasuja krutkie twarde sprezyny (nie koniecznie grubsze - jak ktos wpominal w innym temacie)
Rozejrzyj sie po forum za tematem o sprezynach, tam nieco masz info
iskender
02-12-2009, 15:32
sorki bo się troche niezrozumieliśmy firma eikon niema róznych długości sprężyn tylko różne grubości, czyli najlepsza by była cienka na podstawie tego że wczesniej już mi ktoś się wypowiedział na temat sprężyn:
cienka jest bardzo miękka i delikatna, maszyna pracuje na niej dość wolno, ale uderzenie igieł jest duże a u grubszej sztywność i grubość jest duża natomiast siła analogicznie spada.
Jak eikon nie ma roznych dlugosci sprezyn ? Nie wiem na ktory sklep zagladales...
iskender
02-13-2009, 17:35
niema dlatego się pytałem,ma rozmiar dł.35mm tylko a grubości 16,18,20 i 22
sklep to cyber tattoo factory
Na 100% widzialem je w Viking'u ale jak teraz patrze juz wycofali wogole eikon'y. Ale jak by sie postarac to mozna dostac krutkie i dlugie eikony
iskender
02-13-2009, 23:17
ja mam 18 jeszcze niezałożone dlatego się spytałem czy będą ale z tego co wczesniej mi opisali to powiny być dobre a jak nie to poszukam innych sprężyn:D