PDA

View Full Version : Problem z czernią...

lubina
02-11-2009, 17:40
Witam.
Mam dosc powazny problem gdyz jestem poczatkujacy i postanowilem sobie zrobic dziarke. niestety po wygojeniu kolor nie jest czarny a szaro niebieskawy i blady.:confused: uzywalem tuszu wooodoo brand. Dziarka oczywiscie do poprawy,ale pytanie co moglem zrobic zle.nie wydaje mi sie ze igla byla za gleboko (wystawala ok 1mm z dziobu). gdyz wczesniej zrobilem kolesiowi chinska literke i kolor jest ladnie czarny. niestety narazie nie mam zdjecia jak skabinuje aparat to wrzuce... a dodam jeszcze ze podczas wypelniania mialem proble z jakim kolwiek 'wbiciem' tuszu pod skore prosze o pomoc.

Shtojer
02-11-2009, 21:02
Nie wierze ze uczysz sie dopiero i wczesniejszy tatuaz byl ladniutki a teraz burak... Podstawowy problem to na 100% zle ustawienie maszyny (przejzyj forum) drugi problem - technika (przejzyj forum) trzeci problem - nie chce zgadywac ale pewnie przeorales skore, kolejnym problemem bedzie glebokosc (takie przeczucie ze ponad 1mm)
Na temat nauki - (przejzyj forum) i odloz poki co maszyne bo wiecej krzywdy zrobisz niz sie nauczysz poki co

lubina
02-11-2009, 21:26
powiem tak forum przestudiowalem calutkie od deski do deski kilka razy. kumpel ma naprawde bardzo ladny czarny kolor, zadziwilo mnie troche ze strupki schodza mi po 3-4 dniach maszyna hmm sruba na na koncu sprezyny i bicie bardziej miekkie niz kontur ale nie tak jak na cienie a na zasilaczu tez moc troszke mniejsza niz pod kontur. ale i tak zawsze lepiej cwiczyc na sobie niz odrazu na kims ;] bo troche skory swinskiej i tego sztucznego czegos przerobilem. a ze kumpel chcial tak bardzo mimo tego ze byl pierwszy to zrobilem i wyszlo ladnie.

lubina
02-11-2009, 21:40
w sumie tez sie zastanawiam czy to nie wyszlo za gleboko...chociaz sie staralem tego uniknac. ale czy wtedy nie byloby wiekszych strupow i wogole? zobaczymy jeszcze jak bedzie wygladal jak sie do konca wygoi a potem najwyzej poprawka.

Shtojer
02-12-2009, 06:10
Kiedys taki szanowny Pan powiedzial mi - "maszyna przy konturze ma pracowac jak przecinak, przy cieniach - ledwo co zipac, a przy wypelnieniu chodzic jak stary straktor! " :) I samo przestudiowanie forum nie nauczy sie tatuowac

lubina
02-12-2009, 18:46
Dzieki dzieki, kazde kolejne info napewno sie przyda:D ten tekst mi sie podoba:D
wiem o tym ze nie wystarczy dlatego wlasnie wzialem maszyne i poprostu testuje ustawienia i wszystkiego sie ucze:) no i napewno lepiej pocwiczyc na sobie bo najwyzej zawsze da sie poprawic niz na kims ;] pozdro

Wojtas
02-12-2009, 19:10
Shtojer dobry cytat he he zgadzam sie z tym pozdro

Shtojer
02-13-2009, 15:46
Mi rownierz sie podoba wiec mile go wspominam hehe