View Full Version : Problem z czernią...
Witam.
Mam dosc powazny problem gdyz jestem poczatkujacy i postanowilem sobie zrobic dziarke. niestety po wygojeniu kolor nie jest czarny a szaro niebieskawy i blady.:confused: uzywalem tuszu wooodoo brand. Dziarka oczywiscie do poprawy,ale pytanie co moglem zrobic zle.nie wydaje mi sie ze igla byla za gleboko (wystawala ok 1mm z dziobu). gdyz wczesniej zrobilem kolesiowi chinska literke i kolor jest ladnie czarny. niestety narazie nie mam zdjecia jak skabinuje aparat to wrzuce... a dodam jeszcze ze podczas wypelniania mialem proble z jakim kolwiek 'wbiciem' tuszu pod skore prosze o pomoc.
Nie wierze ze uczysz sie dopiero i wczesniejszy tatuaz byl ladniutki a teraz burak... Podstawowy problem to na 100% zle ustawienie maszyny (przejzyj forum) drugi problem - technika (przejzyj forum) trzeci problem - nie chce zgadywac ale pewnie przeorales skore, kolejnym problemem bedzie glebokosc (takie przeczucie ze ponad 1mm)
Na temat nauki - (przejzyj forum) i odloz poki co maszyne bo wiecej krzywdy zrobisz niz sie nauczysz poki co
powiem tak forum przestudiowalem calutkie od deski do deski kilka razy. kumpel ma naprawde bardzo ladny czarny kolor, zadziwilo mnie troche ze strupki schodza mi po 3-4 dniach maszyna hmm sruba na na koncu sprezyny i bicie bardziej miekkie niz kontur ale nie tak jak na cienie a na zasilaczu tez moc troszke mniejsza niz pod kontur. ale i tak zawsze lepiej cwiczyc na sobie niz odrazu na kims ;] bo troche skory swinskiej i tego sztucznego czegos przerobilem. a ze kumpel chcial tak bardzo mimo tego ze byl pierwszy to zrobilem i wyszlo ladnie.
w sumie tez sie zastanawiam czy to nie wyszlo za gleboko...chociaz sie staralem tego uniknac. ale czy wtedy nie byloby wiekszych strupow i wogole? zobaczymy jeszcze jak bedzie wygladal jak sie do konca wygoi a potem najwyzej poprawka.
Kiedys taki szanowny Pan powiedzial mi - "maszyna przy konturze ma pracowac jak przecinak, przy cieniach - ledwo co zipac, a przy wypelnieniu chodzic jak stary straktor! " :) I samo przestudiowanie forum nie nauczy sie tatuowac
Dzieki dzieki, kazde kolejne info napewno sie przyda:D ten tekst mi sie podoba:D
wiem o tym ze nie wystarczy dlatego wlasnie wzialem maszyne i poprostu testuje ustawienia i wszystkiego sie ucze:) no i napewno lepiej pocwiczyc na sobie bo najwyzej zawsze da sie poprawic niz na kims ;] pozdro
Shtojer dobry cytat he he zgadzam sie z tym pozdro
Mi rownierz sie podoba wiec mile go wspominam hehe