View Full Version : Problem mały
biedro123
03-08-2011, 17:56
Witam serdecznie
jestem tu nowicjuszem na forum lecz juz troszke poswiecilem go na znalezienie odpowiedzi na moje pytanie i niestety nic nie znalazlem.
Natomiast w sobote mialem zrobiony tatuaz na łydce. Opuchlizna zeszla juz po 2 dniach, przynajmiej mi sie tak wydawało i zaczerwienienie bylo miarkowane, tzn jak chodzilem duzo. Dzis jest 3 dzien, niestety musialem udac sie do szkoly. Ubrałem dresy by nie podrazniać tatuaża, wszystko było tak jak powinno. Podczas lekcji oczywiscie musialem nawilzac tatuaz i wycieralem rece nawilzana husteczka chigieniczna i nastepnie przemywalem tatuaz i smarowalem go. pod koniec dnia zauwarzylem ze mam spuchnieta kostkę i miejsce dziarane jest cieple. I tu pojawia sie moje pytanie czemu ona spuchla??
czyżbym naniusl zakarzenie?
Prosze o pomoc nie wiem co robic :((
pajak914
03-08-2011, 19:43
Sądzę, że wszystko w porządku. Dziara jest ciepła bo świeżo zrobiona - to normalne. Opuchlizna też raczej nic nadzwyczajnego. Jeżeli masz zrobiony na łydce i trochę pochodzisz to zawsze spuchnie trochę więcej. Pielęgnuj tak jak do tej pory a wszystko ok będzie.
biedro123
03-09-2011, 06:04
No mozliwe ale w poniedzialek jak rowniez duzo chodzilem to bylo czerwone ale kosta nie puchla. Wczoraj spchla i przez noc nie zeszlo. Martwie sie tym gdyz zaczerwienienie zeszlo. :/
pajak914
03-09-2011, 06:44
Gdy moja dziewczyna tatuowała sobie stopę to przez ponad 5 dni miała taką banie, że hej;). Wydziaranie nogi wiąże się z dodatkowymi minusami, nic nie poradzisz.
biedro123
03-09-2011, 07:21
Ale troszke dziwne że puchnie kostka a nie miejsce tatuowane. Jest jakieś wytłumaczenie tego? Ale skoro tak ma być to musi i mnie to uspokaja :D
marcinjaworsky
03-09-2011, 11:47
Moim zdaniem nie dzieje się nic co mogłoby wzbudzić niepokój. Przynajmniej na tym etapie. No chyba ze będzie się to przedłużać lub nasilać.
biedro123
03-09-2011, 16:20
W takim razie dzieki za informacje :))
Jak bedzie mnie cos niepokoic bede kontynułował temat :)
owieczka33
03-10-2011, 10:47
Spoko goi się, będzie zaczerwienione, napuchnięte i gorące.
Spoko goi się, będzie zaczerwienione, napuchnięte i gorące.
następnie ostygnie, zczernieje, wyschnie i odpadnie :D
no dokładnie... nie ma sie co martwić... najwyżej noga odpadnie :D
biedro123
03-11-2011, 06:14
To ponownie ja ;) Dokladnie wczoraj opuchlizna zeszla z kostki :D
Tatuaz goi sie ladnie ,niema zadnych strupkow ,farba rownierz utrzymuje swoj intensywny czarny kolor :D Urzywam ciagle masci na gojenie Bepanthen. I chcialbym aby ktos mi doradzil ile jeszcze jej stosowac i kiedy zmienic na krem nawilzajacy dla dzieci :)
owieczka33
03-11-2011, 15:48
A co Ci szkodzi bepanten? Wykończ tubke, wtedy to już na 100% bedzie zagojony. ;)
biedro123
03-12-2011, 10:41
w sumie masz racje Owieczko :D
Ale wczoraj odwaliłem numer ;/ Ubrałem Jeansy nie były zbyt szerokie w nagawce i zdarła mi się farba z pierwszej literki mojego tatuazu :/ nie calkowicie oczywiscie ale widac bladsze moiejsce i plat farby wisi na włosku ze tak to ujmę.
to teraz nie ma nic innego jak poprawka??
owieczka33
03-12-2011, 16:50
To raczej nie farba, a naskórek, albo strupek. Dziwne, że jest jaśniejsze, bo nie powinno. O ile, nie jest to kolor tatuazu, który pozostanie- wygojony tatuaż zazwyczaj jest ciut jasniejszy niż zaraz po zrobiemiu.
biedro123
03-13-2011, 09:27
permanetnie schodzi mi ten naskurek juz z drugiej literki ;/ zastanawiam sie czy moze nie zamienic tego bepanthenu na wazeline ktora bardsziej go nawilzy
pajak914
03-13-2011, 09:40
Wazelina nie nawilży tatuażu. Nie zmieniaj maści bo tylko sobie zaszkodzisz. Co Ci dokładnie schodzi? Naskórek? To normalna sprawa. Zapodaj jakieś foto bo tak to sobie możemy gdybać i strzelać a i tak do niczego nie dojdziemy.
biedro123
03-13-2011, 10:06
http://img840.imageshack.us/i/img20110313001.jpg/
http://img84.imageshack.us/i/img20110313002.jpg/
mam nadziej ze linki dzialaja
Na moje oko to jest naskórek i schodzi prawidłowo. Odnoszę wrażenie, że będzie potrzebna delikatna poprawka wypełnienia. Nie masz raczej powodów do nadmiernego niepokoju. Jeśli mylę się to niech ktoś bardziej doświadczony mnie poprawi.
kontor za ostro bity i się rozlał plus przebitki jeśli zdjęcie nie kłamie to będzie poprawka
biedro123
03-13-2011, 14:32
Dziarus co twoim zdaniem oznacza ze za bardzo bity??
marcinjaworsky
03-13-2011, 20:49
A tak w ogóle jeżeli to nie tajemnica to gdzie to "zdziełałeś" ????
To chyba nie było studio ????
pajak914
03-13-2011, 22:18
Nie znam się za bardzo, ale jak na moje oko będzie potrzebna mała poprawka. A do tego czasu smaruj jak smarowałeś.
biedro123
03-14-2011, 06:09
Nie byl to tatuaz robiony w studiu. Tylko przez kumpla amatora dziarania. A co odrazu widac po tym tatuazu ze amatorka?
za głęboko wbijana igła to znaczy
biedro123
03-14-2011, 13:47
maszynka była ustawiona na 1,5 mm to jeszcze za głeboko? W takim razie jaka jest odpowiednia głebokosc? Odrazu bede wiedzial na poprawke.
owieczka33
03-14-2011, 15:05
Na poprawkę idź do profesjonalisty, a nie dziabaj się sam, czy z pomoca kolegi. ;)
biedro123
03-15-2011, 14:46
Kazdy profesjonalista musial sie kiedys nauczyc. a na powaznie to dokoncze go tam gdzie zaczolem ;) Wiec moze zdradzie mi tajemnice?? na jaka glebokosc najlepiej kuć??
Daj spokój z tym 1,5 mm to ściema nie jest tak ważne ile wypuścisz a raczej jak głęboko wbijesz ,podać dokładnie co do setnej mm się nie da to nie operacja na sercu ,trzeba robić na wyczucie jak widzisz że osocze za bardzo się sączy czy też krew to znak że coś nie tak najczęściej za głęboko wbijane itp.itp............ , do tego jeszcze masz obroty i tu też można mniej więcej coś tam ustawić ale pełną regulację osiągniesz gdy je i będziesz mógł zgrać z ruchem ręki ,a i jeszcze siła bicia igieł w stosunku do ich ilości .
Jeszcze jak robisz to staraj się zrobić tak by do tego już nie wracać i poprawiać na świeżo zamiast poprawić bardziej zorzesz skórę a tusz i tak się nie przyjmie ................... itp itp
Jak sam widzisz to nie jest tak że ustawisz sobie igłę i będzie dobrze .
Ja już dawno nie dziabałem ale pewnie koledzy co są na bieżąco coś dodadzą od siebie lub ,mnie poprawią :)
biedro123
03-17-2011, 06:08
Wielkie dzieki :)
Do nastepnego problemu :D
biedro123
03-27-2011, 08:57
Witam :) Dawno juz mnie nei bylo :D
Jednak pojde na poprawke do profesionalisty. Postanowiłem jak wiecej poczytałem.
Ale dopiero jakos pod koniec wakacji, powod jest taki ze brak kaski narazie nie bedzie to nic szkodzilo ze 1 poprawka bedzie po 3 miesiacach po zrobieniu??
I moje drugie pytanko :) wykorzystalem jz calą masc na gojenie i mam w domku masc Sudocrem moze byc?? Na dalszą kontynacje pielegnacji
poprawiasz jak się całkowicie zagoi ,
i mam w domku masc Sudocrem moze byc??
NIE ! , Sudocrem jest do dupy jesli chodzi o tatuaże to jest masc wysuszająca, nie mazaj swego tat2 tą maścią, nie kutwij i kup jakieś mazidło nawilżające dla małych dzieci
biedro123
03-30-2011, 12:22
Kupiłem krem intensywnie nawilżający Nivea BABY NUTRI SENSITIVE hipoalergiczny z naturalnym lipidami Omega 6 i masłem shea krem nie zawiera alkoholu ani barwnikow.
Więc myślę że dobry wybór??
teraz będziesz miał najlepiej wypielęgnowaną dziarę na ziemi :D nie zapomnij żeby na lato dokupić najlepszy z możliwych kremów z filtrem UV przynajmniej +50
pajak914
03-30-2011, 17:05
Moim zdaniem to tylko zwykłe przesadzanie:).
Podobno lepiej dmuchać na zimne.
biedro123
04-01-2011, 17:05
tez tak uwazam ;))