View Full Version : Potrzebna mi pomoc ...
Cześć..
Mam 16lat i chcę sobie zrobić tatuaż ale nie wiem czy w salonie zrobią jeśli mam 16lat???
:confused::confused:
Pomożecie ???
Z góry dzięki :)
po pierwsze- 'jak dbac' to juz było wiele razu na forum. Urzyj opcji szukaj.
zeby cie ie rozczarowac, to powiem ze tak-zrobią ci w salonie tatuaże nawet jeżeli nie masz 18 lat. Ale jest jeden haczyk...musisz mieć zgodę rodziców. Inaczej nie ma opcji.
o pielęgnacji świeżego tatuażu wystarczy poszukać, znajdziesz na forum wszystkie niezbędne informacje.
Co do wieku, to w żadnym profesjonalnym salonie nie zrobią Ci dziarki jak nie będziesz pelnoletni, albo nie bedziesz mial zgody rodzica. I wedłuasz mnie to bardzo dobrze. Na dobre Ci wyjdzie jak z tatuażem jeszcze troche poczekasz. Wiem, co mówię, bo chęć zrobienia tatu chodziła ze mną z 2 lata zanim zagościł na moim ciele. A jakbym poszła za impulsem to bym tego teraz żalowała. Masz czas by dokladnie przemyslec te decyzje
1grzesiu1
01-22-2009, 21:48
bez przesady jaki chlopak ma 16 lat to juz wie co robi nic nie bedzie zalowac jak sie zastanowi co tu ma wiek do rzeczy mozesz miec 25, 30,40... zrobic i tez zalowac:)
bez przesady jaki chlopak ma 16 lat to juz wie co robi nic nie bedzie zalowac jak sie zastanowi co tu ma wiek do rzeczy mozesz miec 25, 30,40... zrobic i tez zalowac:)
w sumie to racja czasami wiek nie ma znaczenia bo można mieć i 50 lat i nie wiedzieć czego się chce naprawdę...jedni w wieku 16l. są już bardzo dojrzali emocjonalnie i wiedzą czego chcą a inni w wieku 30 czy 40 nadal mają "kredki" w głowie:)
dropsikk
01-23-2009, 00:40
magiczna bariera 18 lat hehe jak ja to lubie:) ja tam sie dziaralem majac 16 i jakos mnei nikt nawet o dowod nie zapytal:)
Aha no spoko ,, a czy do zgody jest potrzebny jakiś mój dokument legitymacja czy coś ???
Wystarczy, że zapytany powiesz ile masz lat.
Byłam świadkiem jak tatuażysta odmówił nieletniej dziewczynie i kazał jej przynieść pozwolenie od rodziców lub przyjść z którymś z nich.
Uważam, że to bardzo rozsądne, człowiek nie naraża się na nieprzyjemności i utrzymuje jakiś poziom.
Taki nastolatek najczęściej nie wie czego chce a później w większości zakrywa to co zrobił przed laty albo ma pretensje, że coś wyszło nie tak.
Dzisiaj sprawa wyglada inaczej, bo chodzi o kasę, jak tatuazysta odmówi to nie zarobi i dlatego niektórzy zgadzają się tatuować nieletnich bez czyjejkolwiek zgody.
Wszystko jest dla ludzi ale też niektóre rzeczy nie są dla dzieci. Lepiej zaczekać i pomysleć niż robić coś bo akurat jest na topie.
Od wczoraj jestem posiadaczem Tatuażu ;d i mam pytanie bo szukalem na forum ale odpowiedzi byly niejedno znaczne ;( gościu w studio powiedział ze folie mam ściągnąć po 3 godz a na noc mam zakladac folie czy nie ?? :confused::confused:
Rób tak jak ci powiedziano a opinii poszukaj na forum, było o tym tyle razy.
Pokaż co sobie zrobiłeś.