PDA

View Full Version : Pomysł na tatuaż

Nav
05-13-2009, 11:59
Witam wszystkich.
Jestem tutaj nowy, od kilku miesiecy nosze się z zamiarem zrobienia sobie tatuażu. Chciałbym zebyscie ocenili moj pomysl na tatuaż. Wiem, ma się on mnie podobac, ale mimo wszystko chcialbym poznac wasze zdanie na ten temat.

A więc tak, wzór ma byc napisem, ma skladac się z 4 liter. Każda z liter ma byc pierwsza litera imienia kazdego czlonka mojej rodziny (rodzice i siostry). Do tego moze jeszcze wrzuce daty urodzin kazdego z nich, choc jeszcze nad tym mysle - ostateczny wzor dopiero powstanie. Dziara ma znajdowac sie na wewnetrznej czesci przedramienia.

Co sadzicie o takim motywie?
pozdro

kryty
05-13-2009, 13:35
ja bym nie zrobił tatuażu ani w tym miejscu ani takiego

preferuje kalendarz w komórce do przypominania dat :P

ale to ma się Tobie podobać jak zresztą sam napisałeś

Nav
05-13-2009, 14:42
Daty sa do przemyslenia, jak beda to beda ladnie wkomponowane w litery, ale glownie skupiam sie na literach. Co o nich sadzisz?

kryty
05-13-2009, 14:45
stary to jest twój tatuaż

do mnie ta koncepcje w ogólnie nie przemawia

pytałeś co sądzę to napisałem

ale to jest twój tatuaż - pamiętaj o tym :D

xxkeiraxx
05-13-2009, 16:05
Dokladnie to Ty bedziesz z tym chodzil :)
Mi sie ogolnie podobaja duze ladnnie zrobione napisy na przedramieniu ale daty mi sie nie widza z takim napisem.

Sama teraz robilam tatuaz dla moich dzieci z ich chinskim inicjalem i datami urodzin ale ja chcialam rozbudowany wzor to on :
http://images45.fotosik.pl/117/007396bc4612051d.jpg (http://www.fotosik.pl)

Bardzo ciezko jest nam ocenic Twoj pomysl tak tylko z opisu lepiej by bylo jak bys pokazal gotowy wzorek.
Ale jak dla mnie to daty sobie odpusc :D

Nav
05-13-2009, 16:22
no więc te litery to GEBK (w takim układzie). Nad czcionka caly czas mysle, ale na ta chwile wybralem dwie, jedna dosc mocno przyozdboiona i drugą prostszą.

http://i41.tinypic.com/1zftx7n.png
http://i43.tinypic.com/3448swo.png

PS. twój wzor ciekawy :-) podoba mi się.

1grzesiu1
05-13-2009, 21:27
smieszne ile masz lat 15??:) ja bym se takiego dziadostwa nie zrobil ale to tylko moje skromne zdanie
mam lepszy pomysl tez 4 litery HWDP:)

pozdro

xxkeiraxx
05-13-2009, 23:00
Aj nie sluchaj sie :D
To ma byc Twoj tatoo jak chcesz miec taki to tylko Twoja sprawa wazne by Ci go pozadnie zrobili, a jak wybierzesz ta druga czcionke to i tak nikt tego nie rozczyta (chyba) :D

Wojtas
05-13-2009, 23:25
Jak dla mnie lipa czcionka poszukaj innej takie moje zdanie.

Nav
05-14-2009, 06:34
1grzesiu1 nie ma czegos takiego jak HWDP, chyba ze jest sie analfabeta, wytedy jest to bez znaczenia

a 15 lat miałem.. dawno temu ;)

pontonss
05-14-2009, 09:09
jest jest temat HWDP już był poruszany LOL a tatuaż to moim zdaniem takie nie mam pomysłu to dorobię ideologie

Sadchild
05-14-2009, 10:03
tak temat HWDP byl poruszany - i skonczylo sie na tym ze dresiki analfabeci tak pisza. i tam wlasnie widze dorabianie smiesznych ideologii ze HWDP jest mega kozakiem , cytuje: ...celowe brak C to kolejny sposób ukazania że ma się wyjebane na wszystko. (albo farba w puszce sie konczyla..;)

co do tatuazu - nie widze tu zadnej ideologii, dla goscia bardzo wazna jest rodzina i chce to w jakis sposob celebrowac - spoko, jesli tego potrzebuje i jest to jedna z form okazania tego dla mnie luz.

Bo szczerze mowiac nie za bardzo rozumiem co miales na mysli piszac "nie mam pomysłu to dorobię ideologie"? ze niby co? delfinek na lopatce jakies typiary ma ideologie - ze niby obrazuje wolnosc, tak? albo pantera na bicepsie dresa - ze niby reprezentuje odwage? dla mnie to wszystko jest g.... warte, jakies kosmiczne sentencje ze tylko bog moze goscia osadzic, albo chinskie krzaczki - to wlasnie dla mnie jest dorabianie ideologii na sile, a nie tatuowanie sobie imion najblizszych, rodzicow czy rodzenstwa.

YvonneS
05-14-2009, 10:32
tak temat HWDP byl poruszany - i skonczylo sie na tym ze dresiki analfabeci tak pisza. i tam wlasnie widze dorabianie smiesznych ideologii ze HWDP jest mega kozakiem , cytuje: ...celowe brak C to kolejny sposób ukazania że ma się wyjebane na wszystko. (albo farba w puszce sie konczyla..;)

co do tatuazu - nie widze tu zadnej ideologii, dla goscia bardzo wazna jest rodzina i chce to w jakis sposob celebrowac - spoko, jesli tego potrzebuje i jest to jedna z form okazania tego dla mnie luz.

Bo szczerze mowiac nie za bardzo rozumiem co miales na mysli piszac "nie mam pomysłu to dorobię ideologie"? ze niby co? delfinek na lopatce jakies typiary ma ideologie - ze niby obrazuje wolnosc, tak? albo pantera na bicepsie dresa - ze niby reprezentuje odwage? dla mnie to wszystko jest g.... warte, jakies kosmiczne sentencje ze tylko bog moze goscia osadzic, albo chinskie krzaczki - to wlasnie dla mnie jest dorabianie ideologii na sile, a nie tatuowanie sobie imion najblizszych, rodzicow czy rodzenstwa.

Podobnie nie widzę problemu jeżeli chodzi o pomysł.
Niech zacznie od tego, to bardzo miły gest i bardziej oryginalny niż łacińskie sentencje z błędami lub inne skróty. :p
Podobno teraz panuje "moda" na JP a te HWDP to już przeżytek. ;)

Odnośnie pantery to mój tatuażysta stwierdził ,ze od lat widuje taki sam rysunek czy tatuaże i są one nudne. Podobnie jak dla niego te wszystkie czaszki, mordy i inne których robi dziesiątki bo każdy chce to mieć.
Powtarzalność wzorów tatuaży jest nieunikniona ale dorabianie ideologii nie zawsze pasuje do sytuacji.
Jezeli dana osoba chce w ten sposób tylko się ozdobić albo coś uczcić to ten tatuaż nie musi mieć głębszego sensu dla innych, wystarczy ze ona sama wie dlaczego go wykonała i dlaczego akurat tak a nie inaczej.

Nav
05-14-2009, 11:31
Jest dokładnie tak jak piszecie, tatuaz mialby dla mnie przekaz co byloby dla mnie najwazniejsze. Oczywiscie tatuaz taki nie musi byc, po prostu ktos moze chciec tatuaz tylko po to, bo mu sie podoba dany wzor - spoko, nic zlego w tym nie widze. Gorzej jak ktos wydziara sobie jakis ladny wzor, i zarzeka się, ze zrobil to dlatego, ze cos tam symbolizuje, a nie jest to prawda. Wtedy moze to byc problemem.

Co do tatuazu pod jakąkolwiek postacia gdzie wystepuje motyw rodziny - w rodzicie roznie bywa, nie zawsze jest rozowo, ale rodzina pozostanie rodzina, wiec robiac taki tatuaz nie powiem za 20 lat, ze ten temat wyszedl z mody. Nawet jesli bede znal 10 osob z takim tatuazem, to jest to bez znaczenia, bo moj bedzie jedyny w swoim rodzaju, bedzie dotyczyl najblizszych mi osob.

xxkeiraxx
05-14-2009, 11:50
Aj prubowalalam teraz znalesc ale nie moge bo niedawno nawet obil mi sie o oczy tatuaz gosciu mial na cale plecy wydziarane drzewo genealogiczne w kolorze gotycka czcionka male imiona i nazwiska oraz pod nimi daty, osobiscie tego bym nie zrobila ale uwierzcie mi ze efekt byl niesamowity. Jak znajde to foto to wrzuce.

A Ty kolego poszukaj sobie jakiejs ladnej czcionki i dzialaj, albo przejdz sie do studia powiedz co by Cie interesowalo co chcesz i tam Ci pomoga stworzyc unikatowy wzor.

pontonss
05-14-2009, 20:06
tak nadeszła era wszechobecnego JP

Mariano
05-18-2009, 07:58
Witam wszystkich użytkowników :)
Chciałbym sobie zrobić na ramieniu taki tatuaz http://3.bp.blogspot.com/_WaKSxnzVFOY/SXDKD-eJZ4I/AAAAAAAAALQ/s-ZwVwUzjx4/s1600-h/1.jpg co o nim myślicie? i możecie mi napisać mniej więcej w jakich granicach by to kosztowało?

xxkeiraxx
05-18-2009, 08:09
Szczerze to mi sie kompletnie nie podoba ! Namaziane, nabadziane, cos w stylu tandetnej tapety na komorke a nie na tatuaz na ramie dla faceta.

Jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic jako tatuazu :(

Mariano
05-18-2009, 08:19
no w sumie to masz racje ze taki styl to jest bardziej dla kobiety niz faceta...
ogólnie szukam tatuazu z motywem własnie głowy jelenia tak jak tutaj tylko trudno mi jest znalesc taki wzór..może natrafiliście się na takie wzory?:)

pontonss
05-18-2009, 08:56
No gejowska ta dziara by była

YvonneS
05-18-2009, 08:59
No gejowska ta dziara by była

Nie wiedzialam, ze wzory dzielą się na gejowskie i hetero a moze też i na lesbijskie?

xxkeiraxx
05-18-2009, 09:47
Ty faktycznie ja nawet nie zauwarzylam to głowa jelenia hahahahaha
Dobrze pisałam ze namaziane :D

Moze nie gejowski ale wieje kobiecym motywem :D

pontonss
05-19-2009, 17:15
no nie no delfinek nad chujem u faceta to typowo meska dziara, przestań się doczepiać bo ferment siejesz

YvonneS
05-19-2009, 18:09
no nie no delfinek nad chujem u faceta to typowo meska dziara, przestań się doczepiać bo ferment siejesz

A gdzie ty tutaj delfinka widzisz?

xxkeiraxx
05-19-2009, 18:55
W tym wzorze to i Jezusa niedlugo wypatrza :D

Wojtas
05-20-2009, 20:24
Tez delfina nie widze no ale spoko wlasnie troche pod jelenia mi podchodzi co do Jezusa to troche jeszcze daleko he he

pontonss
05-25-2009, 18:13
Ale ja nie mówie że Delfinka widz tylko Yvoness się pytała co to gejowskie tatuaże to jej odpowiedziałem