PDA

View Full Version : Pomooocy !!

silvia9
03-24-2011, 22:37
Mam takie pytanie :)
Wczoraj zrobiłam sobie drugi tatuaż na plecach i poprawiłam wcześniejszy też na plecach.
Z pierwszym tatuażem przez dwie nocy używałam folii ale nie pamietam dokładnie jak tam wszytsko robiłam. Teraz też założyłam na noc folie... Ale dokładnie chodzi mi o to że w weekend mam szkołę przez 10 godzin i nie będę miała jak przemyć i posmarować (może posmarować jakoś dam radę :() ; / Co mam zrobić? Czy na te dwa dni zakładać folie czy nie? Boję się że maść (bepanthen) się wchłonie. co mam zrobić???:confused:

ranek
03-25-2011, 08:23
Nie owijać folią ! kup nawilżane chusteczki (takie do podcierania tyłków niemowlęcych) po 4 -5 h przetrzyj tatuaże taką chusteczką i posmaruj bepanthenem. Załóż bawełnianą koszulkę i bez żadnej folii. Trochę maści wetrze się w koszulkę ale to nie szkodzi. I przestań stosować folię. Folia jest po to żeby wysięki ze świerzego tatuażu w połączeniu z powietrzem nie zamieniły się w strupy. Po 4 godzinach od zrobienia tat2 folię się zdejmuje. W ostateczności można zabezpieczać folią jak się wykonuje jakieś brudne prace. Skóra żeby się goiła musi oddychać.

pajak914
03-25-2011, 16:39
Mam takie pytanie :)Ale dokładnie chodzi mi o to że w weekend mam szkołę przez 10 godzin i nie będę miała jak przemyć i posmarować (może posmarować jakoś dam radę :() ;

Rozpierdzielają mnie takie wypowiedzi. Już trochę czasu minęło od zakończenia mojej edukacji, ale sądzę, ze nadal są w szkołach każdego szczebla ubikacje. Ba! Sądzę nawet, że w niektórych jest ciepła woda:).
Zastanówcie się niekiedy zanim zadacie pytanie...:rolleyes:

silvia9
03-25-2011, 17:33
Rozpierdzielają mnie takie wypowiedzi. Już trochę czasu minęło od zakończenia mojej edukacji, ale sądzę, ze nadal są w szkołach każdego szczebla ubikacje. Ba! Sądzę nawet, że w niektórych jest ciepła woda:).
Zastanówcie się niekiedy zanim zadacie pytanie...:rolleyes:

No nie wiem czy wiesz ale takie toalety sa publiczne i nie będę co wykład rozbierać się do naga żeby umyć plecy. Gdybym miała na ręku to nie był by dla mnie problem. Więc Ty lepiej zastanów sie co piszesz !! Chyba że jesteś tak dobry że potrafoisz umyć plecy np. w sedesie, gdzie nikt nie widzi .

pajak914
03-25-2011, 17:37
No nie wiem czy wiesz ale takie toalety sa publiczne i nie będę co wykład rozbierać się do naga żeby umyć plecy. Gdybym miała na ręku to nie był by dla mnie problem. Więc Ty lepiej zastanów sie co piszesz !! Chyba że jesteś tak dobry że potrafoisz umyć plecy np. w sedesie, gdzie nikt nie widzi .

Zwolnij się na 10 minut w czasie wykładu. Wtedy masz duże prawdopodobieństwo, że będziesz w toalecie sama:D.

ranek
03-25-2011, 17:48
Silvia poproś jakiegoś ładnego kolegę coby Ci przetarł plecki taką chusteczką jak Ci napisałem i delikatnie wmasował maść :) A jeśli nie jesteś zbudowana jak Pudzian to sama dasz sobie z tą czynnością radę :) Jedno smarowanko na 5h wystarczy

1grzesiu1
03-25-2011, 18:41
Chyba że jesteś tak dobry że potrafoisz umyć plecy np. w sedesie, gdzie nikt nie widzi .

dobra riposta :D
pozdro

ja bym nie robil wiekszego problemu z tej sytuacji niepotrzebnie sie przejmujesz;)
a wogole najlepsze rozwiazanie nie isc do szkoly :)

kasik:)
03-26-2011, 17:01
w sedesie,
w sedesie sie myć? jak sie nie mylę to od tego są umywalki :D