PDA

View Full Version : Pomożecie??

LuQaZZZ
01-20-2009, 07:42
Chciałbym dorobić coś do mojego tatuażu na łydce a dokładniej do napisu chińskiego (patrz avatar :p) ale jakoś za bardzo nie mam pomysłu myślałem o smoku ale nie wiem czy dałoby rade to fajnie połączyć. Jeśli macie jakieś ciekawe pomysły to podzielcie się nimi:rolleyes: z góry dzięki :D

YvonneS
01-20-2009, 10:25
Tutaj najbardziej pasowałby tradycyjny wzór japoński, jakieś kolorowe chryzantemy albo fale czy inne cosie. Smoka może też dałoby się zrobić albo rybkę.

dropsikk
01-20-2009, 11:33
wszystko sie da ale chinszczyzne to tlyko w kolorze bo inaczej kicha jest:)

LuQaZZZ
01-20-2009, 12:03
no nie wiem czy bym sie skusil na taki typowy motyw chinski w stylu ryby :eek: raczej mysle o jakims dragonie,samuraju badz o polaczeniu tego napisu z tribalem ale znajac zycie to zle mysle :D

1grzesiu1
01-20-2009, 12:15
zajebiscie smok ci bedzie pasowal na stowe kazdy ma inna zajawke mi z takich chinskich czy japonskich motywow najbardziej podoba sie
smok, geisha, i rozne kwiaty

pozdrawiam

YvonneS
01-20-2009, 12:21
Rybki koi przynoszą szczęście.

Też mi się wydaje, ze przy kanji najbardziej pasuje smok lub kolorowe kwiaty, gejsza też może być.
Tribale tutaj nie pasują.

LuQaZZZ
01-20-2009, 13:51
tylko teraz pytanie jaki smok do tego by pasował :p daloby rade wkomponowac cos takiego jak w zalaczniku?? :D

YvonneS
01-20-2009, 14:18
Nieee, tylko nie coś takiego. Prawdziwy japoński smok a nie tribalowe coś przypominające smoka.

http://www.postimage.org/image.php?v=aV3fBkri

http://www.postimage.org/image.php?v=Pq34Bit9

LuQaZZZ
01-20-2009, 14:23
no to chyba bede musial zaufac lokalnemu tatuazyscie bo w necie wiekszosc mi nie odpowiada :mad:

YvonneS
01-20-2009, 14:34
Twoja decyzja ale pomyśl nad czymś bardziej pasującym do kanji, tribale nie są dobrym wyborem zepsują ci po prostu wygląd albo zostaw tak jak jest, mnóstwo ludzi robi kanji na łydce i niczego nie dodają.

LuQaZZZ
01-20-2009, 14:40
Twoja decyzja ale pomyśl nad czymś bardziej pasującym do kanji, tribale nie są dobrym wyborem zepsują ci po prostu wygląd albo zostaw tak jak jest, mnóstwo ludzi robi kanji na łydce i niczego nie dodają.

widze ze znasz sie na tym to moze masz jakis ciekawy pomysl chetnie skorzystam z kazdej rady poki czegos nie zrobie nie chce zepsuc calosci:p

YvonneS
01-20-2009, 14:45
Bez przesady...
Ale skoro chcesz coś dodać to zrób to tak,zeby później nie żałować.
Jakoś nie wyobrażam sobie tego lub podobnego tribala wkomponowanego w te kanji, od razu ci mówię, ze będziesz niezadowolony. Pogadaj z artystą który robił ci literki może razem znajdziecie pomysł co zrobić. Uważam, ze tradycyjny smok, nawet dwukolorowy czarno szary z elementami czerwieni to jest najlepszy możliwy wybór ale to jest moje zdanie a ty zrobisz jak zechcesz.

http://www.postimage.org/aV3guFSA.jpg (http://www.postimage.org/image.php?v=aV3guFSA)

dropsikk
01-20-2009, 17:48
ja bym np zrobil tak dookola kanji na czerwono i pod to na cala lydke smoka tez z wstawkami wlansie czerwonymi:) calkiem ciekawie by to wygladalo:)

dziarus
01-20-2009, 18:55
mam pytanko z serii głupowatych.
A gdzie ty tego smoczyska byś chciał umieścić bo boczek odpada zostaje przód i tył nogi.Ale to osobne tatu.Tu wrzuć jakoweś kwiatki lub chmureczki no może by od biedy i jakąś rybkę wysmarował.

YvonneS
01-20-2009, 19:03
Napisał, ze rybki nie chce a kwiatki to może mu się kojarzą, ze bardziej dla dziewczyn.
No ale chyba lepsze coś w stylu japońskim niż te tribale.

dziarus
01-20-2009, 20:01
no tribal to zupełna porażka. zaczernił by nogę i napis przeszedł by na plan dalszy.
Widać że kolega strzelił sobie napisik w krzaczki bo to jest kul.A teraz to trochę mało więc zabazgrał by to innym wzorem.A tu kuku bo miejsca mało i ciężko cosik wpasować fajnego,moja rada to zakryj to sobie innym wzorkiem tylko przemyśl co byś chciał bo następny ciężko będzie poprawic.

YvonneS
01-20-2009, 20:12
.
Widać że kolega strzelił sobie napisik w krzaczki bo to jest kul.

:D:D:D:

Może lepiej niech zostawi tak jak jest a smoka na drugiej łydce zrobi?

dropsikk
01-21-2009, 01:45
mam pytanko z serii głupowatych.
A gdzie ty tego smoczyska byś chciał umieścić bo boczek odpada zostaje przód i tył nogi.Ale to osobne tatu.Tu wrzuć jakoweś kwiatki lub chmureczki no może by od biedy i jakąś rybkę wysmarował.

od samek kostki albo stpy troszeczke ponad kolano zeby smok byl pod tymi znakami:)

dziarus
01-21-2009, 07:54
dla mnie to bez sensu.Będzie to wyglądało tak jakbyś na wzorku zrobił sobie napisy od razu widać że coś kombinowane i na siłę upiększane.

dropsikk
01-21-2009, 11:06
jak by ladnie do okolo cien czerwonym puscic wokol tych znaczkow:) i smoka pojechac z czerwonym czarnym i lekko bialym to by bylo calkiem interesujace conajmniej mi sie by podobalo:) ja dalem tlyko moja perspektywe co ja bym tam wrzucil reszta zalezy od niego:)

LuQaZZZ
01-21-2009, 11:17
no wlasnie chodzi mi o cos podobnego do motywu ktory wymyslil dropsikk chcialem jakos wmonotwac smoka pod napis:D a tak w ogole to dzieki za szybkie odpowiedzi widac ze forum dobre i ludzie zyczliwi :p

dropsikk
01-21-2009, 11:54
forum dobre bo tematyka dobra:)