View Full Version : polska czy zagranica
nie znalazlam tematu wiec zakladam jak byl to usunac
nurtuje mnei pytanie gdzi elepiej zrobic tatuaz obecnie jestem za granica. slyszalam rozne uwagi dotyczace jakosci pracy, ponoc polacy robia je najlepiej i maja lepsze farby. dlatego tez pytanie brzmi gdzie robic tatuaz w polsce czy za granica,
dzieki
Heh jak Polacy moga miec lepsze farby jak wiekszosc barwnikow jest za granicy :P ale technicznie Polska jest w czoluwce. A gdzie siedzisz za granica ?
jeśli przebywasz obecnie w Anglii to poczekaj z tatuażem do powrotu...widziałam wiele tatuaży, które były tu robione (sama obecnie pomieszkuje w tym kraju więc wiem i widze:p), nie wiem na czym polega ich "inność", wg mnie brzydota i swego rodzaju "ordynarność", ale wiele osób uważa tak samo jak ja.
Zaznaczm też jednak, że nie można generalizować bo pewnie wiele zależy od studia i osoby tatuującej, jednak ja postanowiłam poczekać i tatuaż zrobiłam w Polsce. znam tez pare obecnie przebywającą w okolicach Londynu, chłopak posiada spore tatuaże, które robić jeździł specjalnie do kraju, dziewczyna zrobiłą sobie tu, na miejscu i...hm, kwestia gustu, ale nie wygląda najlepiej...
Na poparcie tezy, że warto poczekać- mam kolege -Polaka- który w tamtym roku pracował w Londynie w salonie tauażu w dzielnicy Soho, fakt, że nauczył się troszke innej techniki, ale starał sie przekonywać Anglików tam przychozących do swoich projektów, bo jak sam mówi "nie chciał ich samodzielnie tak oszpcac..."
A tak na marginesie...na czym polega dziwna angielska (tylko?) moda na tatuowanie sobie postaci z kubusia puchatka...?!? :|
A tak na marginesie...na czym polega dziwna angielska (tylko?) moda na tatuowanie sobie postaci z kubusia puchatka...?!? :|
Nie tylko angielska.;)
Pewnie po prostu na braku gustu, ale ja np. wychodzę z załozenia, ze skoro ktoś chce mieć nawet takie badziewie to czemu nie, w końcu on to będzie nosił.
Uważam, ze miejsce nie ma znaczenia jezeli trafi się na dobrego artystę z pomysłami. Moim marzeniem jest tradycyjny maoryski tatuaż wykonany przez atrystę stamtąd jednak również podobają mi się tatuaze tego typu robione u nas.
w londynie przesiaduje 3 rok
tu nie tylko maja puchatki ale te zolte kanarki .angllicy maja dziwny gust do tattooskow(ja zwrocilam uwage ze wuiekszoac to sa wzory z kreskowek)
dzieki za porady tatuaz zrobie w polsce